KENT HABERLERİ - 16 Ocak 2013 Çarşamba 09:55

'Özel park'ta güneş keyfi

A
A
A
'Özel park'ta güneş keyfi

Beylikdüzü’nde yaşayan engelli çocuklar, havaların ısınmasını fırsat bilerek kendileri için yapılan parklara akın etti.

ABBAS RAMAZANOĞLU - İSTANBUL

İstanbul’da geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı ve yağmur yerini güneşli havaya bıraktı. Soğuk havaya rağmen güneşi gören engelli çocuklar, Beylikdüzü’nde kendileri için yapılan engelliler parkına akın etti. Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil’in de elleriyle salıncakta salladığı çocuklar, aileleriyle birlikte hiç zorlanmadan eğlendi. Salıncak, kaydırak gibi birçok oyuncağa binen çocuklar, çok mutlu olduklarını söyledi.

Engellilerle ilgili eksiklikleri görüp bu konuda çocuk parkı yaptıklarını belirten Yeşil,“ İlk defa engelli parkını Beylikdüzü’ne inşa ettik. Engelli çocuklarımız da buraya getirerek ne kadar ihtiyacın olduğunu da anladık. İnşallah diğer parklarımıza da engellilerin girebileceği gibi dönüştürerek engellilerimiz ile engelsizlerimiz arasında farkı kaldıracağız ve böyle parkları çoğaltacağız” dedi.

Çocuğunu engelli parkına getiren anne Hülya Özdoğa, “Belediyemizin bizleri düşünmesi, bizlere önem vermesi çok güzel bir şey. Buraya gelerek çocuklarımızı da mutlu ediyor. Sürekli parka gelmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Bir başka engelli annesi Mediha Şentürk ise, “Çok güzel olmuş bu park. Gerekli böyle çocuklar için rahat çıkartamıyorduk parka. Artık gönül rahatlığıyla kızımı parka getirebilirim. Böyle parkların sadece bir yer de değil bir çok yerlerde olması gerekiyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Serkan Özbalta: "Enerjimizi kendi 3 puanımızı almaya harcıyoruz" Erzurumspor FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Boluspor maçından sonra yaptığı değerlendirmede, "İşimiz bitmedi. Ne zaman işimiz biter? O, 1 puan aldığımızda biter veya rakipler kaybettiğinde biter. Enerjimizi rakipler kaybettiğine göre değil de kendi 3 puanımızı almaya harcıyoruz" dedi. Trendyol 1. Lig’in 35. haftasında Erzurumspor FK, evinde karşılaştığı Boluspor’u 2-0 mağlup etti. Maçın ardından Erzurumspor FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Sözlerine maçta sakatlanan oyuncularla ilgili bilgi vererek başlayan Özbalta, "Orbanic pozisyonda kafası çarparak ve ağa takılarak, omzuyla devam eden bir kafa travması şeklinde ambulansla hastaneye gitti. İnşallah çok ciddi bir şey çıkmaz. Öbür taraftan da Yakup Kırtay da maçtan çıkarken ’yanma var mı?’ diye sorduğumda ’evet’ dedi. Bu yırtığa delalet gibi gözüküyor. Ama derecesi de önemli. İkisine de çok geçmiş olsun. İkisi de çok iyi sezon geçiriyordu. Çok güzel, kartpostallık bir atmosfer vardı. Kar yağışı ve zemin mükemmeldi. Çok erken dakikalarda gelen bir golümüz var. Arkasından güzel bir dakikada yine bir gol attık. Bugün biraz cömerttik. Kaçırdığımız 7 ya da 8 tane pozisyon saydım. Çok az kaldı. 1 puana ihtiyacımız var. Rakiplerin ne yaptığına bakmaksızın 3 maçta alacağımız sadece bir puanla hepimizin, bütün şehrin, taraftarların istediği Süper Lig’e çıkmış olacağız. Ama işimiz bitmedi. Ne zaman işimiz biter? O, 1 puan aldığımızda biter veya rakipler kaybettiğinde biter. Enerjimizi rakipler kaybettiğine göre değil de kendi 3 puanımızı almaya harcıyoruz" diye konuştu.