EKONOMİ - 10 Şubat 2010 Çarşamba 15:07

Özyeğin bankacılığa geri dönüyor

A
A
A
Özyeğin bankacılığa geri dönüyor

Hüsnü Özyeğin, 2006 yılında Finansbank'ı satarak çıktığı bankacılık sektörüne geri dönüyor. Özyeğin'in sahibi olduğu Credit Europe Bank, 7 yıldır Türkiye'de faaliyette olan Portekizli Millenium Bank'ın Türkiye birimini satın aldı

Fiba Grubu'nun, merkezi Hollanda'da bulunan bankası Credit Europe Bank N.V.'nin, Millenium Bank A.Ş.'nin çoğunluk hisselerinin alımına ilişkin sürdürdüğü görüşmelerin tamamlandığı ve bu doğrultuda Banco Comercial Portugues'in elinde bulunan Millenium Bank A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 95' ine tekabül eden hissesi için hisse alım-satım anlaşması imzalandığı belirtildi.

Fiba Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre söz konusu anlaşmada öngörülen hisse devri, ilgili yasal mercilerden alınması gerekli olan izinlerin tamamlanmasını müteakip yapılacak. Söz konusu hisse alım-satımında öngörülen fiyatın hisse devri aşamasında yapılacak düzeltmelere tabii olarak yaklaşık 61 milyon 800 bin Euro olarak belirlendiği bildirilen açıklamada bu satış sonrasında Banco Comercial Portugues'in Millenium Bank A.Ş.'de kalan yüzde 5 hissesi için tarafların karşılıklı olarak hisse alım-satım opsiyonlarının bulunduğu kaydedildi. 

Halen Credit Europe Bank adı altında Hollanda, Almanya, Belçika, İsviçre, Rusya, Romanya, Ukrayna, Dubai ve Malta'da faaliyetlerini sürdüren Fiba Grubu, alımın tamamlanmasıyla birlikte Türkiye'de bankacılık sektörüne geri dönmüş olacak. 1994 yılında kurulmuş olan Credit Europe Bank N.V. 2009 yıl sonundaki 10 milyar Euro'luk toplam aktifleri ile Hollanda'nın en büyük 10 bankası arasında yer alıyor. Credit Europe Bank'ın 2009 yıl sonu itibarı ile 190 şubesi, 5 bin 920 çalışanı ve 3 milyon adet müşterisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler Dünyaca ünlü Pamukkale’yi görmek için gelen yabancı kafile, 70 yaşındaki Polonyalı kadını Denizli’de unutup Salda Gölüne gitti. Saatler sonra kayıp olduğu anlaşılan yaşlı turist, jandarma komandolar ve güvenlik görevlilerinin yaptığı aramaya rağmen Pamukkale ören yerinde bulunamadı. Edinilen bilgiye göre; UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kentini görmek için Denizli’ye gelen yabancı kafile, turun bitmesinin ardından bugün öğle saatlerinde kentten ayrılarak gezinin sonraki durağı olan Burdur’daki Salda Gölüne gitti. Kafileyi 100 kilometre gittikten sonra otobüsten indiren tur rehberi, kafilede yer alan 70 yaşındaki Polonyalı bir kadın turistin eksik olduğunu fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine Pamukkale ören yerinde görevli güvenlik görevlileri tarafından yaşlı turistin bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Havanın kararmasıyla birlikte arama çalışmalarına, Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birliği de destek verdi. Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale ören yerinde yapılan geniş çaplı araştırmalarda, Polonyalı kadına ait bir ize rastlanmadığı öğrenildi. Arama çalışmalarının sona ermesinin ardından komando birliği, Pamukkale ören yerinden ayrıldı. Yolunu kaybedince kafileden farklı bir yöne gitmiş olabileceği değerlendirilen yaşlı turistin bulunması için ören yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları jandarma tarafından incelemeye alındı. Kayıp turistin bulunması için çalışmalar devam ederken, onu Denizli’de unutup giden kafileden ise geri dönmelerinin istendiği ifade edildi.