GÜNDEM - 02 Nisan 2020 Perşembe 15:09

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinin bahçesine sahra hastanesi kuruldu

A
A
A
Pamukkale Üniversitesi Hastanesinin bahçesine sahra hastanesi kuruldu

Dünyanın ve Türkiye’nin mücadele ettiği Korona virüse karşı Pamukkale Üniversitesi Hastanesi tüm hazırlıklarını tamamladı. Bahçeye kurulan çadırlar ile birlikte personel de hazır hale getirildi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne polikliniklere gelen hastaların ateşi girişte ölçülüyor ve hastalar hastaneye tek girişten alınıyor. Ayrıca UMKE ve AFAD tarafından verilen çadır ve konteyner Acil Servis önünde kurularak, içleri tam teçhizat ile donatıldı. Bu çadırlarda hastalar hem korona virüs (COVID-19) enfeksiyonu açısından değerlendirilmekte, hem de olası vakaların tetkik ve tedavi aşamaları buralarda başlamaktadır. Böylelikle hastanede halihazırda yatmakta olan hastaların ve çalışanların güvenliğini de sağlanıyor. Durumu daha acil olan hastalar için ise acil servis içerisinde ayrı bir solunum acili alanı hizmet vermektedir. PAÜ Hastanesinde tüm hekimlere pandemi eğitimi verildi, ayrıca hekimler mücadelede görevlendirmeleri de yapıldı.

“Bağış yapan ve tüm desteklerini esirgemeyenler için teşekkür ederiz”

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Sağlık Bakanlığı tarafından Denizli Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla kişisel koruyucu ekipman temini yapıldı. Ticaret Odası ve Ticaret Borsası tarafından bin litre dezenfektan ve 500 adet tulum bağışlandı. Denizli Ticaret Odasının girişimleri ile işadamı Nevzat Özel tarafından solunum cihazı, marketler zinciri bir firma tarafından temizlik ürünleri ve kişisel kullanım için genel ihtiyaç malzemeleri bağışı gerçekleştirildi. Denizli İhracatçılar Birliği tarafından ise maske, Eczacılar Odası tarafından dezenfektan bağışı yapan ayrıca diğer bağış yapan tüm firmalara ve kurumlara bu dönemde desteklerini esirgemedikleri için teşekkür ederiz. Bizi yalnız bırakmayan tüm işadamlarımıza Pamukkale Üniversitesi Hastanesi adına çok teşekkür ediyor ve hastalarımıza da acil durumları olmadıkça hastaneye gelmemelerinin hem kendi sağlıkları hem de sevdiklerinin sağlığı açısından çok önemli olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum” diyerek açıklamalarda bulundu.
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nin sağlık ekipmanlarının mücadele için hazır olduğunu da belirtti.

Semih Can Yılmaz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.