DÜNYADAN FUTBOL - 21 Haziran 2016 Salı 21:00

Panzerler yine kazandı!

A
A
A
Panzerler yine kazandı!

EURO 2016 C Grubu maçında Almanya, Kuzey İrlanda'yı 1-0 mağlup etti. 7 puanla grupta 1. sırada yer alan Almanya turladı.

Parc des Princes'de oynanan maçı Fransız hakem Clement Turpin yönetti. Mücadelede Almanya'nın atakları ile başladı. İlk yarıda rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koyan Almanya arka arkaya bulduğu pozisyonlarla ilk yarıda iyi bir görüntü sergiledi. Almanlar aradığı golü 29. dakikada Mario Gomez ile buldu. Thomas Müller'in asistinde ağları havalandıran Gomez, skoru 1-0 yaptı. Farkı açmak isteyen Almanya ataklarını sürdürse de devre 1-0 tamamlandı.

Farkı açma çabasını 2. yarıda da sürdüren Almanya, tempoyu yükseltti. Özellikle son dakikaları çekişmeli geçen maçta Almanya 2. gol için yakaladığı birçok fırsatı değerlendiremedi. Almanya ilk yarıda bulduğu golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.
Puanını 7'ye çıkaran Almanya 1. sırada yer alarak üst tura çıktı. Kuzey İrlanda ise 3 puanla 3. sırada yer aldı. 

Panzerler yine kazandı!

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Orhaneli’de 13 bin 500 dekarlık alana modern sulama yatırımı Bursa’nın Orhaneli ilçesinde hayata geçirilen kapalı sistem sulama projeleri kapsamında yürütülen çalışmalar yerinde incelendi. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte Orhaneli ve çevresindeki toplam 13 bin 500 dekar tarım arazisinin modern kapalı sistem sulama hattına kavuşacağı belirtildi. Sahadaki inceleme programına AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, Orhaneli Kaymakamı Muhammet Furkan Tuna, DSİ 1. Bölge Müdürü İnan Gündüz, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, AK Parti Bursa İl Başkan Vekilleri, AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Serdar Başak, yüklenici firma yetkilileri ve mahalle muhtarları katıldı. Orhaneli Ovası başta olmak üzere Kusumlar, Serçeler, Sadağı, Çöreler, Deliballılar ve Akçabük mahallelerini kapsayan projelerle bölgedeki tarımsal üretimin daha verimli hale gelmesi hedefleniyor. Projeler kapsamında toplam 52 bin 500 metre uzunluğunda, farklı çaplarda PE100 boru hattı döşeneceği belirtilirken; modern sulama sistemleri sayesinde hem su tasarrufu sağlanacağı hem de üreticilerin sulama konusunda önemli bir kolaylık elde edeceği vurgulandı. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır yaptığı açıklamada, projeye destek veren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Bursa milletvekilleri, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve DSİ yetkililerine teşekkür ederek yatırımların Orhaneli’ne ve bölge çiftçisine hayırlı olması temennisinde bulundu.