GÜNDEM - 07 Haziran 2020 Pazar 09:22

Para dolu cüzdanı sahibine teslim etti

A
A
A
Para dolu cüzdanı sahibine teslim etti

Adana’da şoförlük yapan bir devlet memuru, yolda bulduğu içerisinde 5 bin 40 lira olan cüzdanı sahibinin TC kimlik numarasından önce kardeşinin telefonuna, kardeşinden aldığı numara ile de cüzdan sahibine ulaşarak teslim etti. Memurun bu davranışı ‘insanlık ölmemiş’ dedirtti.

Adana Valiliğine bağlı İl Dernekler Müdürlüğü’nde şoförlük yapan Zeki Akarcalı, merkez Seyhan ilçesi Atatürk Caddesi'nde bir cüzdan buldu. Cüzdanı alan adam, içerisine baktığında 5 bin 40 lira, kredi kartları ve Emre Algur ismine ait kimliği gördü. Bunun üzerine Akarcalı cüzdan ile İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdür Vekili Recep Kurtoğlu’nun yanına geldi.

Akarcalı, müdürüyle birlikte TC kimlik numarası üzerinden Algur’un kardeşine ulaşıp durumu anlattı. Kardeşinden Emre Algur'un numarasını alan Akarcalı daha sonrada genç adamı arayarak cüzdanını bulduğunu bildirdi. Telefonda sevinen Algur, hemen Adana Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne geldi. Cüzdanını, kredi kartlarını, kimliğini ve parasını alan Emre Algur, cüzdanı bulan memura da teşekkür etti.

Cüzdanı otobüsten indikten sonra düşürdüğünü söyleyen Emre Algur, “Cüzdanı Zeki abim bulduğu için çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun. Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Valilik çalışanları olduğu için mutluyum eğer bu cüzdanı başkası bulsa alamayabilirdik” diye konuştu.

Para dolu cüzdanı sahibine teslim etti

“Allah bize haram para yedirmedi”

Zeki Akarcalı ise cüzdanı kendisinin bulduğu için mutlu olduğunu belirterek, “İyi ki ben buldum. Kötü niyetli insanların eline geçmedi. Seviniyorum. Allah bugüne kadar bize haram para yedirmedi, bugünden sonra da yedirmesin. İnşallah böyle kötü bir kaza başına bir daha gelmez” ifadelerini kullandı.

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdür Vekili Recep Kurtoğlu da personeline teşekkür ederek, “Beyefendinin TC kimlik numarasından kardeşinin cep telefonuna ulaştık. Oradan Emre beye ulaştık. Biz çok sevindik. Memuruma çok teşekkür ederim böyle duyarlı bir davranış gösterdi. İnşallah bu davranış tüm insanlığımıza örnek olur” dedi.

Umutcan İşledici - Elif Ayşenur Bay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van YYÜ’ne YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından akredite edilen “YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi” aldı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Itri Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı ile katılımcılara hitap eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretime kayıtlı örgün ve açık öğretime devam eden yaklaşık 7 milyon öğrenci ve 185 bine yakın akademik personel olduğunu belirtti. Üniversitelerin yüzde 35’inde kurumsal akreditasyon olduğunu aktaran YÖK Başkanı Özvar konuşmasında “Bu anlamda iyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımların var olduğu anlaşılmaktadır. 2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz. Hiç şüphe yok ki kalite süreçleri sonu olmayan ve sürekli iyileşmeyi ilzam eden bir uğraşı alanıdır. Program bazındaki akreditasyonlar ise YÖKAK tarafından yetkilendirilen 24 ulusal ve 13 uluslararası akreditasyon kuruluşu tarafından yürütülmektedir. Mevcut durumda yükseköğretim sistemimizde akreditasyondan geçen programların sayılarının artmasını beklediğimizi ifade etmek isterim” dedi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın elinden belgeyi alan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise burada yaptığı konuşmasında Van YYÜ kalitesinin YÖKAK Akreditasyon Belgesi ile tescillendiğini belirterek, “Üniversitelerin kalitesini belirlemede önemli bir ölçüt olarak nitelendirilen Yükseköğretim kalite kurulu tarafından aldığımız kurumsal akreditasyon ile üniversitemiz büyük bir başarı elde etmiştir. Kalite sürecinde emek veren tüm hocalarımıza, akademik ve idari birimlerimize, öğrencilerimize; bilhassa üniversitemizin kalite komisyonu ve kalite koordinatörlüğü ile dış paydaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin her daim ilerlemeyi hedefleyen bir üniversite olduğunu vurgulayan Rektör Şevli, “Bu başarı çalışmalarımızın niteliğini artırmamız hususundaki motivasyonumuzu artırmaktadır. Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı geçtiğimiz günlerde EPDAD tarafından akredite edildi. Bu anlamda öncelikli gayemiz, üniversitemizdeki bölüm ve program bazındaki akreditasyon sayımızı artırmaktır. İnşallah, üniversitemizi bilimin ışığında en üst kalite standartlarına ulaştırmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. Programa Van YYÜ Kalite Komisyonundan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Levent Selçuk, kalite koordinatörlüğü üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Muş İtalya heyeti Muş’ta halay çekip ağaç dikti "İklim ve Çevre Sorunları Temelinde Birlikteyiz" projesi çerçevesinde Muş İl Özel İdaresi davetlisi olarak kentte gelen İtalya heyeti, davul zurna eşliğinde halay çekip kendi adlarına ağaç dikti. Muş İl Özel İdaresi tarafından yürütülen "İklim ve Çevre Sorunları Temelinde Birlikteyiz" projesi anısına ağaç dikme etkinliği düzenlendi. İtalya’dan gelen Mirabello Sannitico Belediye Başkanı Angelo Miniello ve heyeti, folklor ekibinin davul zurnalı karşılamasına kayıtsız kalmayarak halay çekti. İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Muş Valisi Avni Çakır, İtalya’dan gelen Mirabello Sannitico Belediye Başkanı Angelo Miniello ve heyeti, kurum amirleri ile proje ortaklar çam fidanı dikerek can suyu verdi. Muş’ta çevreyle alakalı duyarlılığının arttırılması, çevrenin yönetilmesi, temiz tutulması ve bu konudaki farkındalıkların arttırılması için çalışma yaptıklarını ifade eden Vali Çakır, "Avrupa Birliği projesinde iki paydaş kurum olarak İtalya’daki dostlarımız Muş’a geldiler. Burada sivil toplum kuruluşları, öğrencilerimiz ilgili tüm kuruluşlarımızın katılımıyla çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Şu an burada da iki ülke arasındaki kardeşliğin, dostluğun anısına ağaç dikme töreni gerçekleştirdik. Yaklaşık 100 fidanımızı burada toprakla buluşturduk. Bu projenin bir ayağı daha İtalya’da gerçekleşecek. Bu şekilde aramızdaki dostluk pekişmesinde hem de karşılıklı olarak çevrenin korunması, doğanın korunması konusundaki tecrübelerimizin de paylaşmasını sağlamış olacağız. İtalya heyetine, Türkiye’nin en sıcakkanlı insanların yaşadığı kentte geldiniz dedim. Gerçekten de kendileri de ilk geldiği saatten itibaren hem ülkemizde hem de Muş’a çok büyük bir sıcakkanlılıkla karşılandıklarını söylediler. Biz de onlardan çok büyük mutluluk duyduk. Biz de İtalya ekibini ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyduk” dedi. İtalya’dan gelen Mirabello Sannitico Belediye Başkanı Angelo Miniello da, "Bu şehirde benden bir parçamın olmasını görmek ve bilmek, güzel bir duygu. Bugün benim ikinci günüm. Sayın valimizin desteğiyle böyle bir etkinlik yapmak çok hoşuma gitti. İlerleyen süreçte diktiğim ağacı gelip kontrol edeceğim. Çünkü artık benim bir parçam burada. Halayı çok beğendim. Benim yaşadığım bölgede buna benzer bir folklor ekibi var. Bizim folklor ekibimiz biraz daha farklı. Bu tür ekiplerin koruma altında olması gerekiyor. Çünkü onlar kültürümüzü yansıtıyorlar" ifadelerini kullandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ise "İklim ve Çevre Sorunları Temelinde Birlikteyiz’ projesi kapsamında Türkiye ve İtalya ile ortak ağaç dikme etkinliği düzenledik. İnşallah diktiğimiz ağaçlar uzun ömürlü olur. Çevreyi ve ağaçları koruyarak çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize iyi bir dünya bırakmak amacıyla ağaçları diktik. İnşallah hayırlara vesile olacaktır" diye konuştu. Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, kurum amirleri ve proje paydaşları katıldı.