GÜNDEM - 09 Aralık 2018 Pazar 09:51

Pastırma fiyatı yüksek olunca hindi pastırması üretti

A
A
A
Pastırma fiyatı yüksek olunca hindi pastırması üretti

Kahramanmaraş'ta emekli asker, pastırma fiyatları yüksek olunca çareyi hindi pastırması üretmekte buldu.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Necip Fazıl Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Uludağ (57), eşi Aysel Uludağ ile birlikte pastırma fiyatlarının yüksek olması nedeniyle evlerinin mutfağında hem kendileri hem de dostları için hindi pastırması yapıyor. Hindi göğsü ve Maraş biberinin karışımıyla geliştirdikleri hindi pastırmasının koku yapmadığını belirten Mustafa Uludağ, “Pastırmayı eşimle birlikte yapıyoruz ama bunun sırrı ince ince doğranmasında” dedi.

Pastırmanın daha lezzetli olması için mutlaka gezen hindi eti kullanılması gerektiğini belirten Uludağ, "Uzun zamandır hindi etinden pastırma yapıyoruz. Babamdan öğrendim ve ailemizde 50 yıldır yapılır. Sağlık açısından çok faydalıdır. Durum böyle olunca eş dosta yapıyoruz ama ticaretini yapmıyorum. Ben asker emeklisi olduğum için bu tür yiyecekleri arazilerde rahatlıkla tüketirdik” dedi.  

Halil Koyun
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Efeler’den engelli annesini duygulandıran ziyaret Efeler Belediyesi’nin üyesi olduğu Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği Olağan Meclis Toplantısı’na katılan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in şehir dışında olması sebebiyle, Başkan Yetişkin adına Anneler Günü ziyaretlerine devam eden Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Ulusal, engelli evlat sahibi anneleri de unutmadı. Anneler Günü’nün içinde bulunduğu 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Engelli Mustafa Erol ve annesi Hatice Erol’u ziyaret eden Yalçın Ulusal’a ziyaretinde; Efeler Belediye Meclis Üyesi Zeliha Gündoğdu ve Efeler Belediyesi Gündüz Bakımevleri Sorumlusu Gülçin Öztürk de eşlik etti. Sabır ve bin bir emekle evladını yetiştiren anne Hatice Erol’un Anneler Günü’nü kutlayan Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulusal, “Efeler Belediye Başkanımız Sayın Anıl Yetişkin’in sevgi ve selamlarını getirdim sizlere. Kendisi şehir dışında olması sebebiyle aramızda olamadı. İçinde bulunduğumuz bu hafta Engelliler Haftası olması sebebiyle ayrıca anlam taşıyor. Engelli bireylerin toplumun her alanında tam ve eşit katılımını sağlamak, yerel yönetimler olarak en temel görevlerimizden biri. Bugün burada Mustafa ve Hatice Hanım’ı ziyaret ederek, onların yaşadığı güçlükleri bir nebze olsun paylaşmak istedik. Engelli bireylerimizin ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için Efeler Belediyesi olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.