DÜNYA - 27 Ekim 2018 Cumartesi 18:25

Pensilvanya'daki bir sinagogda silah sesleri

A
A
A
Pensilvanya'daki bir sinagogda silah sesleri

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki Pittsburgh şehrinde bulunan bir sinagogun çevresinde silah seslerinin yükseldiği öğrenildi. Saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin olduğu aktarıldı.

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki Pittsburgh şehrinde bulunan Hayat Ağacı Cemaati’ne ait sinagogun çevresinde silah seslerinin yükseldiği öğrenildi. Olay yerine çok sayıda polisin gönderildiği bildirilirken, saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin olduğu aktarıldı. Pittsburgh polisi ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı teyit ederek vatandaşları bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı.

Sinagog saldırısında ölü sayısı 11'e yükseldi

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki Pittsburgh şehrinde bir sinagogda yaşanan saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 11’e yükseldiği öğrenildi.

ABD’nin Pensilvanya eyaleti Pittsburgh Polis Şefi Scott Schubert, Hayat Ağacı Sinagogu'na yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 11’e yükseldiğini duyurdu. Schubert, saldırganın AR-15 tarzı bir tüfekle saldırıyı gerçekleştirdiğini aktardı.  

ABD’de sinagog saldırısının sorumlusu gözaltına alındı

ABD'nin Pensilvanya eyaletinin Pittsburgh şehrinde bulunan Squirrel Hill semtindeki Hayat Ağacı Sinagogu'na saldıran kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Eyalet yetkilileri saldırıyı gerçekleştirenin kimliğini 46 yaşındaki Robert Bowers olarak aktardı. Saldırgan, sakallı, beyaz biri olarak tarif edildi. Silahlı saldırganın polise teslim olduğu belirtildi. 

Sinagogdaki saldırının haftalık ibadet sırasında meydana geldiği ve binanın hafta sonu olması nedeniyle dolu olduğu belirtildi. Pensilvanya Valisi Tom Wolf, saldırıyı ‘mutlak bir trajedi’ olarak nitelendirdi. Wolf, “Hepimiz daha fazla kaybı olmadığı için dua etmeliyiz. Çok uzun süredir tartışıyoruz, tehlikeli silahlar vatandaşlarımızı zarara sokuyor” ifadelerini kullandı. 

ABD Başkanı Donald Trump ise gazetecilere yaptığı açıklamada yaşananları nefret suçu olarak nitelendirdi. Sinagogun içerisinde bir silahlı güvenlik görevlisinin olması gerektiğini belirten Trump, “Eğer içeride bir koruma olsaydı, sonuç bundan çok daha iyi olurdu, ama yoktu” ifadelerini kullandı. 

Donald Trump’ın eşi Melania Trump da yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu belirten bir paylaşımda bulundu. 

İşte o saldırgan:

Pensilvanya'daki bir sinagogda silah sesleri
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir