ASAYİŞ - 12 Kasım 2009 Perşembe 11:24

Petrol boru hattında hırsızlık

A
A
A
Petrol boru hattında hırsızlık

Şanlıurfa'da, Irak-Ceyhan Petrol Boru hattında hırsızlık yaptığı iddia edilen bir kişi yakalandı.

Hatay ve Diyarbakır Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yetkilileri Siverek-Bozova arasında bulunan petrol boru hattında hırsızlık yapıldığı ihbarını alması sonucu incelemelerde bulundu. Jandarma'nın da hazır bulunduğu incelemede, Bahçeli köyü mevkisinde petrol boru hattında ham petrol çalındığı tespit edildi. Boru hattı yanında yapılan aramada 1 adet vana, 1 adet 10 mm boru ve 1 adet balyoz bulundu. 

Jandarma ekipleri yaptıkları arama ve tarama çalışmalarında petrol boru hattından ham petrol çaldığı iddia edilen bir tankerin peşine düştü. Jandarma, Şanlıurfa şehir merkezinde kamyon pazarında faaliyet gösteren Recep T.'nin nakliyat firmasında arama gerçekleştirdi. Yapılan aramada 2 ayrı akaryakıt tankerine rastlandı. Tankerlerin birisinin içerisinde 500 litre ham petrol, sayaç pompası ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Recep T. jandarmadaki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. Recep T. daha sonra tutuklanarak Şanlıurfa cezaevcine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da bazı yollar 23 Nisan’da trafiğe kapatılacak Ankara Emniyet Müdürlüğü, bazı yolların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenecek etkinlikler nedeniyle kapatılacağını açıkladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü sosyal medya üzerinden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenecek etkinlikler nedeniyle kapatılacak yolları açıkladı. Buna göre 23 Nisan 2025 Çarşamba günü saat 06.00’dan itibaren ihtiyaç duyulması halinde; GMK Bulvarı, Anıt Caddesi, Gençlik Caddesi, Akdeniz Caddesi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Dögol Caddesi, Sporpark Caddesi, Talatpaşa Bulvarı’nın Atatürk Bulvarı ile Ankara Tren Garı Kavşağı arasında kalan bölümü, Kazım Karabekir Caddesi’nin İstanbul Caddesi ile Anadolu Meydanı arasında kalan bölümü, İstanbul Caddesi’nin Kazım Karabekir Caddesi ile Baruthane Kavşağı arasında kalan bölümü, araç trafiğine kapatılacak. Ayrıca; Hipodrom Caddesi’nin Mevlana Bulvarı ile Ankara Tren Garı Kavşağı arasında kalan bölümü, Cumhuriyet Caddesi’nin Ulus Kavşağı ile Ankara Tren Garı Kavşağı arasında kalan bölümü, Atatürk Bulvarı’nın 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı ile Havuzlu Sokak arasında kalan bölümü, İsmet İnönü Bulvarı’nın 15 Temmuz Şehitler Meydanı (Genelkurmay Kavşağı) ile Atatürk Bulvarı arasında kalan bölümü, Celal Bayar Bulvarı’na bağlanan ve bu bulvardan açılan varyantların tamamı, Tren Garı ve Ulaştırma Kavşağı’na bağlanan ya da bu noktalardan açılan varyantların tamamı, İstanbul Caddesi’nin Baruthane Kavşağı’na bağlanan yan yolları ile buradan açılan varyantlar da programlar sona erene kadar araç trafiğine kapalı olacak.