SAĞLIK - 02 Aralık 2020 Çarşamba 10:24

Pfizer ve Biontech'in koronavirüs aşısına ilk onay geldi

A
A
A
Pfizer ve Biontech'in koronavirüs aşısına ilk onay geldi

İngiltere'de, ABD'li Pfizer ve Alman Biontech tarafından korona virüse karşı geliştirilen ve yüzde 95 etkinlik gösteren aşının yaygın kullanımını onaylandı. İngiltere yaygın kullanıma onay veren ilk ülke oldu.

Dünya genelinde etkili olan korona virüs salgınında vaka sayısı 65 milyona yaklaşırken ilaç firmaları da aşı çalışmalarına hız verdi. Son olarak dün Avrupa İlaç Ajansı’na başvuru yapan ABD’li Pfizer ile Alman BioNTech’'e bugün İngiltere’den güzel haber geldi. İngiltere’de, Pfizer-BioNTech tarafından korona virüse karşı geliştirilen aşı onaylandı. Yüzde 95 etkinlik gösteren aşının yaygın kullanımını onaylayan ilk ülke İngiltere oldu. İngiltere'de ilaç ve tedavilere onay veren denetleyici kuruluş İlaç ve Sağlık Bakımı Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), konuya ilişkin açıklamasında, yüzde 95 koruma sağlayan aşının kullanıma sunulmasının güvenli olduğunu duyurdu.

Aşılama başlayabilir

Yüksek öncelikli gruplardaki kişiler için aşılama işleminin birkaç gün içinde başlayabileceği ifade ediliyor.
İngiltere halihazırda 40 milyon doz sipariş etti. Aşıların 2 doz halinde yapılması göz önünde tutulursa, 20 milyon kişiye aşı yapılması planlanıyor. İlk dozların birkaç gün içinde İngiltere’ye varması bekleniyor.
Ancak uzmanlar, aşılama başlasa da halkın korona virüs önlemlerine dikkat etmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Sındırgı ortak akıl ile büyüyecek “Birlikte Yöneteceğiz “ sloganı ile yeni bir başlangıç yapan Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak projeler ve çalışmalarla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. Muhtar, esnaf, vatandaş genç yaşlı fark etmeksizin her kesimin görüşünün önemli olduğunu, ortak aklın ilçenin gelişmesinden en önemli unsur olduğunu belirten Başkan Sak mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Belediye hizmet binasında gerçekleştirilen tanışma ve istişare toplantısında yeni dönemde izlenecek yol, projelendirme çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu. Sındırgı’nın hak ettiği değere ulaşacağını belirten Başkan Sak, “Merkez ve kırsal mahalle muhtarlarımızla istişare toplantımızı gerçekleştirdik. Yeni başlayan ve devam eden tüm muhtarlarımızı tebrik ediyorum. 75 mahallemizde talep ve ihtiyaçları tespit edecek hızlı bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Ortak akıl ve istişarelerimiz sürdürerek ilçemizi hep birlikte büyüteceğiz“ dedi. Esnaflarımızın sorunlarını çözeceğiz, birlikte büyüyeceğiz Belediye başkanı Serkan Sak Sındırgı Belediyesi olarak esnafların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, Esnaf odamızla, esnaflarımızla ortak akıl ve istişarelerle sorunların da bir an önce çözüme kavuşturulacağını belirtti. Muhtarların yanı sıra esnaf toplantılarını da başlatan başkan Sak ilk olarak kahve işletmecileri ile bir araya geldi.