DÜNYA - 06 Ağustos 2023 Pazar 18:30 | Son Güncelleme : 06 Ağustos 2023 Pazar 18:34

Polonya, Drujba Petrol Boru Hattı'nda sızıntı tespit etti

A
A
A
Polonya, Drujba Petrol Boru Hattı'nda sızıntı tespit etti

Polonyalı boru hattı operatörü PERN, Rus petrolünü Avrupa'ya taşıyan Drujba Petrol Boru Hattı'nda sızıntı tespit etti.

Rus petrolünü Avrupa'ya taşıyan Drujba Petrol Boru Hattı'nın Polonya’nın Chodecz kenti yakınlarında bulunan kısmında sızıntı tespit edildi. Polonyalı boru hattı operatörü PERN tarafından yapılan açıklamada, sızıntının hattın ham petrolü denizden batıya taşıyan kısmında olduğu aktıralarak “Petrol boru hattındaki onarım çalışmaları şu anda sürüyor. Pompalamanın yeniden başlaması için tahmini zaman salı sabahı” denildi.

Botu hattının ikinci hattında sevkiyatın normal şekilde devam ettiğini belirten PERN, sızıntının yerel halk için herhangi bir sağlık tehdidi oluşturmadığını ifade ederek, sızıntının nedeninin araştırıldığını açıkladı. Polonya’daki rafinerilerin tedarik sürecinde herhangi bir olumsuz olmadığını ifade eden PERN, hattan petrol sevkiyatı alan Almanya ile temas halinde olduklarını aktardı. Geçtiğimiz ocak ayında aynı hattan gelen Rus petrolünün alımını durduran Almanya, aynı hat üzerinden Kazakistan petrolü ithal ediyor.
Wloclawek itfaiyesinden Grzegorz Jankowski, "Boru hattının sızıntıdan etkilenen kısmı diğerlerinden ayrılmıştı, bu nedenle sızıntının boyutu çok büyük değil” dedi.

Almanya’da arz sıkıntısı yok

Almanya Ekonomi Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, "Almanya’nın doğusundaki rafinerilerin operatörleriyle temas halindeyiz. Arz güvenliği hala tam olarak garanti ediliyor." dedi.

Dünyanın en büyük petrol boru hatlarından biri
Günde 2 milyon varil taşıma kapasitesi ile dünyanın en büyük petrol boru hatlarından biri olan Drujba Petrol Boru Hattı’nın Polonya'dan Almanya'ya petrol taşıyan batı bölümünün toplam kapasitesi yılda 27 milyon ton ham petrol olarak biliniyor. Drujba Petrol Boru Hattı, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası birkaç kez saldırıya uğramıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Katamino yarışları büyük ilgi gördü Gaziantep Özel Erdem Koleji’nin Akıl ve Zeka Oyunları Zümresi tarafından il geneli ilkokul öğrencileri arasında ‘Katamino’ turnuvası gerçekleştirildi. Erdem Koleji Akıl ve Zeka Oyunları Zümresi, öğrencileri zeka oyunlarına teşvik etmek amacıyla ilkokul öğrencileri arasında İl genelini kapsayan zeka oyunlarının bir dalı olan ‘Katamino’ turnuvası düzenledi. Erdem Koleji Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvaya öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Turnuvaya aileleri ile gelen genç beyinler, kıyasıya rekabet edip yeni bağlar kurarak mutlu hatıralar oluşturdu. Yarışmanın ardından dereceye giren öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirildi. Okul yönetimi tarafından ilk 6’ya giren öğrencilere başarı belgesi ve ödüller verilirken, turnuvaya katılanlara katılım belgesi takdim edildi. "Turnuvalar devam edecek" Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, "Akıl ve Zeka oyunları, öğrencinin gelişimine katkıda bulunuyor. Zeka oyunlarının bir dalı olan ‘Katamino’ dalında öğrencilerin düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemler karşısında çözümler bulan bireyler olması ve öğrencilerin zihinsel gelişimlerini desteklemek amacıyla bu turnuvayı düzenledik. Öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini sağlayan bu tür turnuvaları düzenlemeye devam edeceğiz” dedi. Katamino, çocukların geometrinin temel kavramlarını anlamasına yardımcı olan bir inşa oyunudur. Çok sayıdaki bulmacaların zorluk seviyeleri çok kolaydan çok zora değişir. Tek kişinin oynayabileceği bir bulmaca olduğu gibi, iki kişi arasında bir strateji oyununa da dönüştürülebilir.
Gaziantep Umut Yılmaz, vatandaşlarla bir araya geldi Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz; İncesu Mahallesi, Yavuzeli ilçesi Sarılar Köyü ve Pazarcık ilçesi Narlı Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir ara geldi. Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, ilk ziyaretini İncesu Mahallesi’nde ikamet eden yurttaşlara yönelik yaptı. Mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinleyen ve çözüm yolları üzerine görüş alışverişinde bulunan Başkan Yılmaz, daha sonra Yavuzeli ilçesinin Sarılar Köyü’nde düzenlenen “Bahara Merhaba” adlı şenliğe katıldı, Çıralık Türbesi’ni ziyaret etti. Başkan Umut Yılmaz, Yavuzeli ilçesinin Kayabaşı Köyü’ndeki Seydi Hacı Kureyş Türbesi’ni de ziyaret ederek vatandaşlarla selamlaştı, sohbet etti. Başkan Umut Yılmaz, son olarak Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki Narlı Mahallesi’nde depremde zarar gören Narlı Elif Ana ve Ali Baba Türbesi’nin yeniden açılış törenine katıldı. Burada dualar eşliğinde türbenin yeniden hizmete girmesi için yapılan törende yer alan Başkan Yılmaz, toplumun birlik ve dayanışma ruhunu önemine işaret etti. Başkan Yılmaz, ziyaret ettiği yerlerde özellikle çocuklar ve yaşlılarla yakından ilgilendi. Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti aktaran Başkan Avukat Umut Yılmaz, “Samimi yürekli canların misafiri olduk. Coşkulu karşılama, ilgileri ve misafirperverlikleri için yürekten teşekkür ederim. Bu anlamlı ziyaretimizde bize gösterdikleri sıcaklık için minnettarım” diye konuştu.