DÜNYA - 23 Temmuz 2021 Cuma 21:58

Polonya'da Covid-19 aşısına ilgi azalıyor

A
A
A
Polonya'da Covid-19 aşısına ilgi azalıyor

Polonya Başbakanlık Ofisi Şefi ve Hükümet Aşılama Programı Sorumlusu Michal Dworczyk, şimdiye kadar nüfusun ancak yüzde 56'sının birinci doz aşı olduğunu ya da birinci dozu olmak için kayıt yaptırdığını söyledi.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgınına karşı aşılamalar çeşitli ülkelerde devam ederken, Polonya'da Covid-19 aşısına ilgi azalıyor. Polonya Başbakanlık Ofisi Şefi ve Hükümet Aşılama Programı Sorumlusu Michal Dworczyk, Sağlık Bakanı Adam Niedzielski ile birlikte düzenlediği basın toplantısında ülke genelinde Covid-19 aşısına olan ilginin gittikçe azaldığını söyledi.

Polonya'da bugüne kadar iki doz korona virüs aşısı ve tek doz Johnson&Johnson aşısı ile aşılananların sayısının 16 milyon 759 bin 941 olduğunu aktaran Dworczyk, söz konusu rakamın kendileri için tatmin edici olmadığını belirtti. Bugün itibarıyla yetişkin nüfusunun yüzde 56'sının aşılandığını ifade eden Dworczyk, "Maalesef aşı olmak için kayıt yaptıranların sayısında sürekli düşüş gözlemliyoruz" şeklinde konuştu.

Polonya Sağlık Bakanı Adam Niedzielski ise zamanın acımasız şekilde ilerlediğini, tüm analizlerin 4’üncü dalganın hızını arttıracağını gösterdiğini söyledi. Niedzielski, "Vaka sayısının düştüğü konforlu duruma nazaran şu anda bir dönüm noktasındayız. Son 1 ya da 2 haftadan bu yana vaka sayılarında yüzde 200'e varan bir artış var" şeklinde konuştu.

Pandeminin başından bu yana 2 milyon 881 bin 948 korona virüs vakası tespit edilen ülkede bugün itibarıyla salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 75 bin 235'e ulaştı.

Ebru Orhan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.