DÜNYA - 11 Ocak 2025 Cumartesi 00:08 | Son Güncelleme : 11 Ocak 2025 Cumartesi 00:11

Polonya'da Netanyahu protestosu: “Netanyahu'yu tutuklayın”

A
A
A

Polonya'da yüzlerce kişi, Başbakan Donald Tusk'un İsrail Başbakanı Binyamin Netanhyahu'ya Auschwitz törenlerine katılması durumunda tutuklanmayacağı garantisi vermesini protesto ederken, "Netanyahu'yu tutuklayın" sloganları attı.

Polonya'da yüzlerce kişi, Polonya hükümetinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanhyahu adımına tepki verdi. Göstericiler, Polonya Başbakanı Donald Tusk ile Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın Netanyahu'nun Aucshwitz toplama kampının özgürleştirilmesinin 80. yıldönümü törenlerine katılmak amacıyla Polonya'ya gelmesi durumunda tutuklanmaması için yazdığı yazıya olumlu yanıt vermelerini protesto etti. Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, sık sık “Terörist Netanyahu”, “Netanhayu mahkemeye”, “Netanyahu'yu tutuklayın” sloganları attı.

Polonya'da Netanyahu protestosu: “Netanyahu'yu tutuklayın”

Adalet Bakanlığı önüne yürüyen göstericiler, Adalet Bakanı Adam Bodnar tarafından konuya ilişkin olarak hazırlanan kararı da protesto etti. Vatandaşlar son olarak geldikleri Başbakanlık Ofisi önünde “İsrail ölüm makinasını durdurun”, “Duda ve Tusk soykırım yapanları koruyor” sloganları atarak, Başbakan Tusk'u protesto etti. Dondurucu soğuğa rağmen düzenlenen protesto gösterisinde bazı katılımcıların Filistin bayrakları ve “Özgür Filistin”, “Savaş suçlularını koruyan hükümetten utanıyorum” yazılı dövizleri taşıdığı görüldü.

Polonya'da Netanyahu protestosu: “Netanyahu'yu tutuklayın”

İsrail ile diplomatik, ticari ve askeri ilişkilerin kesilmesi çağrısı yapılan gösteri yaklaşık 2 saat sonra olaysız şekilde sona erdi.
Uluslararası Ceza Mahkemesi, 21 Kasım'da Roma Statüsü'nün 18. ve 19. maddeleri uyarınca savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı.

Ebru Orhan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Bünyan’da bir evde çıkan yangından 3 kişi etkilendi Kayseri’nin Bünyan ilçesinde bir evde çıkan yangından 3 kişi etkilendi. Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin yangından etkilenen aileyi hastanede ziyaret etti. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Güllüce Mahallesi’nde bir evde henüz bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, sağlık ekipleri de dumandan etkilenen anne, baba ve çocuğu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk etti. Yangın itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu söndürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Başkan Metin aileyi hastanede ziyaret etti Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin de yangında dumandan etkilenen aileyi hastanede ziyaret ederek, yanan evde incelemelerde bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Metin, “Güllüce mahallemizde meydana gelen yangında dumandan etkilenen değerli hemşehrilerimizi hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Ziyaret sonrası Güllüce mahallemizde hasar gören evi Başkan Yardımcımız Yaşar Çakmak, Müdürlerimiz Altan Pınarbaşı ve Taha Murat Demirel ile birlikte inceledik. Bünyan Belediyesi olarak oluşan hasarı ve ailemizin yaşayabileceği mağduriyeti gidermek için en hızlı şekilde çalışmalara başlayacağız. Yangından etkilenen kıymetli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu tür olayların tekrar yaşanmamasını diliyorum” dedi