SAĞLIK - 16 Kasım 2015 Pazartesi 17:29

Prof. Dr. Koç: 'Fatih Terim'in katkısına teşekkür ederiz'

A
A
A
Prof. Dr. Koç: 'Fatih Terim'in katkısına teşekkür ederiz'

Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Esin Koç, Dünya Prematüre Günü ile ilgili, Fatih Terim'in mor kıyafetle milyonlarca insanın bilinçlenmesine katkıda bulunmasına teşekkür ederek "Fatih Terim gibi kitleler tarafından sevilip örnek alınan ve toplumsal sorunlara duyarlı birinin çabaları prematüre bebeklerin sorunlarıyla ilgili farkındalığı etkileyecekti" dedi.

Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Esin Koç, Dünya Prematüre Günü nedeniyle Türkiye Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim'in mor kıyafet giymesini değerlendirdi. Koç, "Fatih Terim gibi kitleler tarafından sevilip örnek alınan ve toplumsal sorunlara duyarlı kişilerin çabalarını şükranla karşılıyoruz. Bu girişimler prematüre bebeklerin sorunlarıyla ilgili farkındalığın artmasını etkileyecektir" dedi.

Prof. Dr. Esin Koç, Dünya Prematüre Günü'ne destek amacıyla çeşitli kesimlerden bilinçli insanların çabalarının takdire şayan olduğunu vurgulayarak, "Bilinçli insanların çabaları çok önemli fakat maalesef yeterli değil. Prematüre günüyle ilgili hazırlanan kamu spotu televizyon kanallarında gösterilmeye başlandı. Herkes mutlaka bu kamu spotunu izlemeli toplumun har kesimi erken doğan bebekler için bu çalışmaları desteklemeli. Televizyonda izleme şansı yakalayamayanlar internet üzeriden videoyu izleyebilir" ifadelerini kullandı.
Türkiye Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim, Pazar günü katıldığı basın toplantısı mor renkte kıyafetle katılmış ve neden bu rengi tercih ettiğini şöyle açıklamıştı:

"Neden mor giydiğimi anlatayım. Yarın da mor giyeceğiz, çünkü Yunanistan karşılaşmasının oynanacağı 17 Kasım Dünya Prematüre Günü. Erken doğan bebekler için bir farkındalık oluşturmak adına ben ve oyuncularım ülke çapında böyle bir mesaj vermek istiyoruz. Benim torunum da erken doğmuştu. Gönlümüz istiyor ki Türkiye'nin birçok yerinde iyi bakım görebilsinler. Bu üniteleri çoğaltmalıyız. Bu nedenle bu mor bilekliği de taktım. Ülkemizde biraz eksiklik var. Herkes özel hastaneye gidemeyebilir. Türkiye'nin her yerinde devlet hastanelerimizin de erken bebeklere gereken alakayı, ihtimamı göstermesini rica ediyoruz. Bunun için de mor giyiyoruz. Onların rengi mormuş mor takıyoruz yarın da mor giyineceğiz". 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir