GENEL - 30 Mart 2011 Çarşamba 19:05

Prof.Dr. Şahin Filiz'e destek

A
A
A
Prof.Dr. Şahin Filiz'e destek

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği ve üniversite öğrencileri Edebiyat Fakültesi önünde basın açıklaması yaptı.

 

 

İSA AKAR-OLCAY TUNCEL / ANTALYA

 

Ergenekon soruşturması kapsamında evinde ve Akdeniz Üniversitesi'ndeki odasında arama yapılan Prof.Dr. Şahin Filiz'e destek vermek amacıyla, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği ve üniversite öğrencileri Edebiyat Fakültesi önünde basın açıklaması yaptı. Öğrencilerin alkışlarla destek verdiği grup adına açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof.Dr. Hilmi Uysal, öğretim üyeleri olarak yaşadıkları tedirginliği anlatmak için ve Şahin Filiz'e destek olmak için burada bir araya geldiklerini söyledi.


Akdeniz Üniversitesi olarak bugün ilkleri yaşadıklarını belirten Uysal, ''Biz, Türkiye'nin hukuka ve adil yargılama süreçlerine saygılı entelektüel ve düşünsel zenginliği olan kişileriyiz. Düşüncelerin ve bunların ifadesinin baskıya alındığı hissini yaratan uygulamalardan duyduğumuz tedirginliği ifade etmeye geldik. Yaşananların, düşünce ve görüşlerimizi ifade etmede baskı oluşturmayacağına da inanıyoruz'' diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nursel Şahin de şu ifadelere yer verdi: ''Üniversitedeki odalarımız ve bilgisayarlarımız bilimsel üretimimizin malzemeleridir. Onların kayda alınmasını suç olarak gösterilmesini, polis tarafından işgalini kınıyoruz. Düşünce ve kürsü özgürlüğümüze bilimsel özerkliğimize saldırılıyor ve bir döküman gibi alıp götürülüyor. Odalarımızı bizim bilimsel alanlarımızdır, kimsenin kovuşturacağı takibat yapacağı alanlar değildir.''

Yapılan operasyonlarda düşünce özgürlüğü ve insan özgürlüklerinin tehdit altına alındığını kaydeden AÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Hayrettin Ökçesiz de, şunları söyledi: ''Bu tehditler gerçek olmaya yüz tutmaktadır. Şimdi hissetmediğimiz şey bir bulutun içerisinde bulutu görmemek gibi bir şeydir. Bulutu görmediğimiz için bulutu bilmemezlikten gelmemek lazım. Biz karanlık içine girdik, sürüklendik, bu karanlığın dışına çıkmak zorundayız. Üniversiteler bu karanlığı aydınlatacak meşalelerdir. Bu meşaleleri söndürmeye çalışıyorlar. Meşalelerin söndürülmesine izin vermeyeceğiz.''


Basın açıklamasının ardından öğrenciler bir süre ''Üniversiteler özgürdür'' diye slogan attı. Şahin Filiz'in Edebiyat Fakültesi'ndeki odasında incelemeler devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir