ASAYİŞ - 25 Mart 2008 Salı 16:13

Profesörün katil kızı: Sen öleceksin malların bana kalacak

A
A
A
Profesörün katil kızı: Sen öleceksin malların bana kalacak

Ankara Üniversitesi (A.Ü) eski Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Olcay Tiryaki Aydıntuğ'un kızı B.A tarafından öldürülmesinin yankıları olayın meydana geldiği Beysukent Plancılar Sitesi'ndeki sürüyor.

Olay gecesini anlatan Site yöneticisi Hacı Gürel, sabaha karşı saat 04.00'te sitenin kapıcısı tarafından uyandırıldığını ve olay yerini gittinde boğazında çizikler olan katil zanlısı B.A'ya Jandarma arabasında müdahale edildiğini söyledi. Gürel "Kız pek sağlıklı gözükmüyordu, şuursuz hali vardı" dedi. 

B.A'nın zaman zaman annesi zaman zaman ise babannesinde kaldığını belirten Gürel, B.A'nın okulda ise başarısız bir öğrenci olduğunu duyduğunu söyledi. Gürel," Başak'ın biraz doyumsuz olduğu sorunlu olduğu ve bir takım taleplerinin olduğunu 'Arkadaşlarımın arabası var benim niye yok' dediğini bunları komşular konuşuyordu" dedi.  

Öldürülen öğretim görevlisini ve kızı B.A'yı yakından tanıyan aile dostu Kaya Bey ise Olcay hocanın kendi kızıyla çocukluk arkadaşı olduğunu ve kendisinin Olcay Hoca'nın ikinci babası gibi olduğunu ifade etti. 

B.A'nın annesini sürekli tehdit ettiğini belirten Kaya Bey, "Sen öleceksin malların bana kalacak" derdi. Bunun tatbik edeceğini ima ederdi. Başak'ın doğru dürüst arkadaşı yoktu. Benim aynı yaşta torunlarım vardı. Belli bir yaşa kadar beraberdiler daha sonra kafaları uymadı ayrıldı" diye konuştu.  

Öte yandan Hukuk Fakültesi öğrencisi olan B.A'nın dört yıl önce kaydını yaptırdığı okulda başarısız bir öğrenci olduğu ve halen birinci sınıfta okuduğu öğrenildi.  

Olayın meydana gelen yerde büyük sessizlik hakim olurkan öldürülen Prof. Dr. Olcay Tiryaki Aydıntuğ'un kullandığı gri renkli 06 TRY 59 plakalı Honda Civic marka aracı evinin önünde park halinde durması dikkat çekti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir