GÜNDEM - 22 Temmuz 2014 Salı 15:05

'Refah düzeyi bakımından bir üst lige çıkma anlamına gelen bir projedir'

A
A
A
'Refah düzeyi bakımından bir üst lige çıkma anlamına gelen bir projedir'

Kocaeli Valisi Ercan Topaca: 'Kent olarak, ülke olarak yüksek hızlı tren hizmetine sahip olduğumuz için mutluyuz. Bu bizim için refah düzeyi bakımından bir üst lige çıkma anlamına gelen bir projedir' dedi.

Yüksek hızlı tren hattının açılışına üç gün kala düzenlenen deneme sürüşüne katılan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, "Kent olarak, ülke olarak yüksek hızlı tren hizmetine sahip olduğumuz için mutluyuz. Bu bizim için refah düzeyi bakımından bir üst lige çıkma anlamına gelen bir projedir" dedi.

Ankara-İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı 25 Temmuz Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla açılıyor. YHT’nin açılışına sayılı günler kala gerçekleştirilen İzmit-Pendik arası deneme sürüşüne katılan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, “YHT hattı, İstanbul-Ankara arasında devlet büyüklerimizin de katılacağı bir törenle seferlerine başlayacaktır. Gerek Anadolu’ya açılım gerek İstanbul istikametine olan trafiği önemli ölçüde azaltacağını düşünüyoruz” dedi.

Ramazan Bayramı öncesi hızlı trenin faaliyete gireceğinin altını çizen Vali Topaca, şunları söyledi: “Böylelikle hızlı tren bayram trafiğini kısmen de olsa rahatlatacaktır. Son dönemde ağırlık Yüksek Hızlı Trene verildi. Ağustos sonu, Eylül başı gibi banliyo hattı seferlerine başlayacak. Kent olarak, ülke olarak yüksek hızlı tren hizmetine sahip olduğumuz için mutluyuz. Bu bizim için refah düzeyi bakımından bir üst lige çıkma anlamına gelen bir projedir. Herkese hayırlı olmasını diliyorum. Uçağı aratmayacak şekilde bir konfora sahip olan hızlı trenle İzmit garından Ankara’ya gidebilirsiniz. Şehrin merkezinden binip şehrin merkezine inmek vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran önemli bir unsur olacaktır. Banliyo trenlerinin de yenilenmesi çalışmaları devam ediyor. Bakıma alınan trenlerimiz YHT konforuna yakın bir seviyede olacaktır. YHT için Devlet Demir Yolları tarafından fiyat tarifesi hazırlanıyor ancak henüz netlik kazanmadı. Benim tahminim 50-60 TL civarında olması yönündedir. Otobüs fiyatlarından biraz yüksek, uçak fiyatlarından daha düşük olacaktır diye düşünüyorum.”  Basın mensupları, CHP Milletvekili Haydar Akar’ın "Gerekli önlemler alındıktan sonra YHT açılsın biz beklemeye razıyız” sözlerini hatırlattı. Bunun üzerine bir açıklama yapan Topaca, “Kaza olma ihtimali her an her trafik içerisinde vardır. Önemli olan bu ihtimali minimize etmektir. YHT’de bu durumu minimize etmek için çalışmalarını sürdürüyor” dedi. 

DİNÇER AKBİR
KOCAELİ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."