GÜNDEM - 11 Aralık 2018 Salı 09:53

Restorasyon çalışmaları devam eden Rami Kışlası havadan görüntülendi

A
A
A
Restorasyon çalışmaları devam eden Rami Kışlası havadan görüntülendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 6 milyon kitabın yer alacağını söylediği Rami Kışlası'ndaki restorasyonun son hali havadan görüntülendi.

Eyüpsultan'da bulunan 250 yıllık Rami Kışlası'nın restorasyonu hızla devam ediyor. Bittiğinde Türkiye'nin en büyük kütüphanesi haline gelecek olan Rami Kışlası'nın restorasyon çalışmaları havadan görüntülendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yürütülen proje çalışması bittiğinde 220 bin metrekarelik kullanım alanı ile İstanbul'un kültür ve sanat alanında çekim noktalarından biri haline gelmesi beklenen Rami Kışlası'nda milyonlarca kitap okurların istifadesine sunulacak. Havadan çekilen görüntülerde restorasyonun hızla devam ettiği görülüyor. 

Kitaplar dijital ortamda da kayıt altına alınacak 

Geçtiğimiz günlerde Rami Kışlası hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kütüphanede 5-6 milyon kitabın bulunacağını söyledi. Rami Kışlası'nda inşa edilen kütüphanenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde inşa edilen kütüphaneden daha büyük olabileceğini ifade eden Erdoğan, "Gerek Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyemizin içerisinde 5 milyon cildi ihtiva edecek dev bir kütüphaneyi inşa ediyoruz. 5-6 ay içinde bitmek üzere. Bir başkasını da yine İstanbul'umuzda tarihi Rami Kışlası'nı restore ediyoruz. Orayı İstanbul'un en büyük kütüphanesi, belki Cumhurbaşkanlığımızdaki kütüphaneyi bile geçecek ve 5-6 milyon cildi bulacak. Bunların hepsi dijital ortamda da kayda alınacak. Bir diğer taraftan buralarda gerek mücellit (ciltçi) yetiştirme, tezhip, hat gibi bütün bunlara yönelik çalışmaları da yaptıracağız" dedi. 

250 senelik geçmişi olan ve müze, kütüphane, restoranlar, alışveriş mekanları ve 200 dönümlük peyzaj düzenlemesini içeren kışladaki restorasyon çalışmaları tamamlandığında 990 toptancı dükkanı, banka ve restoranlardan oluşan 120 ticari mekana ev sahipliği yapmış olacak. Ayrıca ziyaretçiler için 541 araçlık kapalı, 634 araçlık açık, 65 tır olmak üzere toplam bin 240 araçlık otopark da yer alacak.  

 

Serdal Altıntepe
 

Restorasyon çalışmaları devam eden Rami Kışlası havadan görüntülendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe: 1 - Beşiktaş: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş’la karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 4. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Batshuayi’nin pasında Ferdi’nin sol çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti. 10. dakikada Tadic’in pasında topla buluşan Batshuayi’nin ceza sahası içi sol çaprazdan sert vuruşunda kaleci Mert gole izin vermedi. 21. dakikada İrfan Can’ın uzun pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Szymanski’nin kaleci Mert ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda Mert iki hamlede topun sahibi oldu. 25. dakikada Al Musrati’nin Fred’e yaptığı faul sonrası hakem Volkan Bayarslan, pozisyonu VAR’da izledikten sonra Al Musrati’yi kırmızı kart ile oyundan ihraç etti. 30. dakikada Fred’in ceza sahasına ortasında Tadic’in göğsüyle indirdiği topa Batshuayi’nin gelişine vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0 40. dakikada savunma arkasına atılan uzun pasta topla buluşan Muçi’nin ceza sahası içine girdikten sonra sol çaprazdan vuruşunda kaleci Livakovic meşin yuvarlağı çeldi. Hakemler: Volkan Bayarslan, Serkan Ok, Serkan Olguncan Fenerbahçe: Livakovic, Osayi Samuel, Becao (Çağlar Söyüncü dk. 19), Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek (Krunic dk. 19), Fred, İrfan Can Kahveci, Szymanski, Tadic, Batshuayi Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş, Dzeko, King, Mert Müldür, Cengiz Ünder, Serdar Dursun, Efekan Karayazı Teknik Direktör: İsmail Kartal Beşiktaş: Mert Günok, Necip Uysal, Worrall, Colley, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Rashica, Muçi, Muleka, Semih Kılıçsoy Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Salih Uçan, Cenk Tosun, Aboubakar, Amartey, Chamberlain, Ghezzal, Umut Meraş Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe Gol: Michy Batshuayi (dk. 30) (Fenerbahçe) Kırmızı kart: Al Musrati (dk. 25) (Beşiktaş) Sarı kart: Necip Uysal (Beşiktaş)
Malatya Yeni Malatyaspor U19 Takımı ligde kaldı U19 Süper Ligi’nde mücadele eden Yeni Malatyaspor, zor şartlar altında ligde kalmayı başardı. U19 Süper Ligi’nin son haftasında Ankaragücü ile karşı karşıya gelen Yeni Malatyaspor, zorlu deplasmanda rakibini 1-0 yenerek, ikili averajla ligde kalmayı başardı. Gençlerin bu zor şartlarda almış oldukları galibiyetin ve ligde kalmalarının çok büyük bir inanmışlık ve azmin sonucunda olduğunu dile getiren Yeni Malatyaspor Kulübü Asbaşkanı Şahin Altunok, "Öncelikle genç kardeşlerimi teker teker tebrik ediyor, hepsinin alnından öpüyorum. Malumunuz üzere deprem yaşamış bir şehir ve mali krizlerle boğuşan, mücadele eden bir Yeni Malatyaspor var. Bu zorlu süreçlere rağmen büyük bir azim ve gayret göstererek, son hafta deplasmanda Ankaragücü’nü 1-0’lık skorla yenen genç kardeşlerimiz, U19 Süper Ligi’ne tutunarak, bizlere çok büyük bir moral verdi. Bizlerde gençlerimizin bu başarılarına kayıtsız kalmayarak, bu kardeşlerimize prim verme kararı aldık. Altyapı bizim için çok önemli. Gençlerimizin gelecek sezon daha iyi yerlere gelebilmeleri ve büyük başarılara imza atabilmeleri için de gelecek sezon elimizden gelen desteği kendilerine vereceğiz" dedi. "Hedefimiz Süper Lig" Gelecek sezonda A Takım için mutlak hedeflerinin Süper Lig olduğunu dile getiren Şahin Altunok, "Yönetim kurulu olarak, Kulüp Başkanımız Adil Gevrek’in öncülüğünde yeni sezona sağlam bir şekilde girmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni Malatyaspor’umuzu hak ettiği yere getirmek için elimizden geleni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İyi bir takım kurarak, Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı.