GÜNDEM - 31 Mart 2015 Salı 08:49

RTE plakalı 94 model arabaya 200 bin lira istiyor

A
A
A
RTE plakalı 94 model arabaya 200 bin lira istiyor

Giresun’da Muslihiddin Aydın adlı vatandaş sahibi olduğu 06 RTE plakalı araç için 200 bin Türk Lirası istiyor. Geçtiğimiz günlerde ise Bursa’da Mahmut Cıvar isimli bir genç 16 CHP plakalı aracı için 20 bin Türk Lirası istemişti.

Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan Muslihiddin Aydın adlı vatandaş sahibi olduğu 1994 Model şahin marka aracı için tam 200 bin Türk Lirası istiyor. Aracı görmeye gelen vatandaşlar 200 bin liralık fiyatı duyunca şaşkına dönüyorlar. Aracı almak için kendilerine ait lüks araçlarından vazgeçip takas önerenler bile var. Aracından bu fiyatı istemesinin tek sebebi ise plakasının 06 RTE 28 olması. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin baş harflerini simgeleyen 06 RTE 28 plakalı araç için Milletvekili aday adayları, Belediye Başkanları ve birçok siyasetçi Muslihiddin Aydın’ın kapısını çalıyor.

Aydın, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan sempatimden dolayı uzun zamandır RTE plaka arıyordum aramalar sonucu bir çok araç sahibi ile görüştüm fakat bütçeme uygun araç bulamadım en son bundan 2 ay önce Ankara’da bu aracı buldum. Araç Hem RTE plaka hem de son rakamları yaşadığım şehrin plaka numarası olması sebebi ile kendi aracımı acele bir şekilde değerinin altında satarak 25 bin liraya bu aracı aldım. Araç Giresun’a geleli daha 1 ay olmasına rağmen çok yoğun ilgi gördü. Hatta yolda aracı durdurup fotoğraf çektirenler dahi oldu“ dedi.

Aydın 200 Bin TL gibi iyi bir teklif gelirse aracını satmayı planlıyor.

BURSA’DA CHP PLAKALI OTOMOBİL İÇİN 20 BİN LİRA İSTEMİŞLERDİ

Bursa'da tesadüfen satın aldığı CHP plakalı aracını seçim öncesi satışa çıkaran Bursalı genç 27 yaşındaki Şahin marka otomobiline 20 bin lira istiyor. İnternet ve yerel gazetelere ilan veren 27 yaşındaki Mahmut Cıvar, telefonlarının susmadığını belirterek, "18 bin lira verdiler, vermedim. Acelesi yok. 20 bin lirayı görürse satacağım" dedi. 

Merkez Osmangazi ilçesinde oturan inşaat malzemesi satıcısı Mahmut Cıvar, 147 bin kilometredeki orijinal Şahin marka aracını satmaya karar verdi. İnternete ve yerel gazetelere ilan veren Cıvar, "Bu kadar ilgi göreceğini beklemiyordum. Aracı alırken plakasının özel bir durum teşkil edeceğini hiç tahmin etmemiştim. Bir arkadaşımın önerisi üzerine aracımı satışa çıkardım. Araca 18 bin lira verdiler ancak vermedim" diye konuştu. 

Civar, siyasetle ilgisinin olmadığını da sözlerine ekledi

RESUL YANBUL - ENVER FATİH TIKIR
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.