DÜNYA - 01 Ekim 2020 Perşembe 15:20

Rusya, ABD ve Fransa'dan, Ermenistan ve Azerbaycan'a ateşkes çağrısı

A
A
A
Rusya, ABD ve Fransa'dan, Ermenistan ve Azerbaycan'a ateşkes çağrısı

Ermenistan ve Azerbaycan’ın, Dağlık Karabağ sorununa ilişkin 1992 yılında kurulan AGİT Minsk Grubu üyeleri Rusya, ABD ve Fransa’dan ortak açıklama yapılarak iki ülkeye ateşkes çağrısı yapıldı.

Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra bağımsızlığını ilan eden Azerbaycan’a ait Dağlık Karabağ toprakları Ermenistan tarafından işgal edilince bölgede çatışmalar çıkmış, bunu üzerine 1992 yılında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafından Rusya, ABD ve Fransa’nın eş başkanlığında bölgede sorunun çözümü için AGİT Minsk Grubu kurulmuştu. Almanya, İtalya, Portekiz, Hollanda, İsveç, Finlandiya, Türkiye ve sorunun tarafları olan Azerbaycan ve Ermenistan’ın dahil olduğu grubun eş başkanları olan ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bölgede artan gerilim üzerine ortak bir açıklama yaparak Ermenistan ve Azerbaycan’a ateşkes çağrısında bulundu.

Kremlin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada bölgede artan çatışmaların derhal durdurulması, tarafların karşılıklı saldırılarını kesmesi AGİT Minsk Grubu üyeleri aracılığıyla bir önce tarafların müzakerelere başlaması vurgusu yapıldı. Ayrıca açıklamada çatışmalarda ölenler için baş sağlığı dileklerinde bulunuldu.

Erhan Altıparmak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.