DÜNYA - 14 Ekim 2020 Çarşamba 19:20

Rusya Devlet Başkanı Putin: 'İkinci Covid-19 aşısı tescil edildi'

A
A
A
Rusya Devlet Başkanı Putin: 'İkinci Covid-19 aşısı tescil edildi'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın ikinci korona virüs aşısının tescil edildiğini duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, telekonferans yoluyla hükümet üyeleriyle yaptığı toplantıda ülkenin ikinci korona virüs aşısı için tüm çalışmaların ve tescil işleminin gerçekleştirdiğini duyurdu. Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen Sputnik V aşısından sonra ikinci korona virüs aşısı EpiVakKorona'nın da tescil edildiğini söyleyen Putin, üçüncü aşının da yakında tescil edileceğini bildirdi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Putin’e aşı geliştirme süreci ile ilgili bilgiler aktararak yakın gelecekte aşının 60 bin doz üretimini hedeflediklerini aktardı. Rusya’nın tescil edilen ikinci aşısının 100 gönüllü üzerinde klinik deneylerinin yapıldığı, 1 Ocak itibarıyla ilk 40 bin gönüllüye yapılarak aşının yaygınlaştırılacağı belirtildi.

Erhan Altıparmak
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, sosyal medya hesabından tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir açıklamasında, “Keşke Pınarbaşı’nda hemşehrilerimizin oyları çalınmasaydı da seçimler yenilenmeseydi. Ne var ki MHP olarak hemşehrilerimizin verdiği kararın arkasında durup, hakkın yerini bulması için yaptığımız hukuk mücadelesinde başarılı olmamız belli ki birilerinin zoruna gitmiş. Ve şimdi kutuplaşma siyaseti diyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi tüm Türkiye hasımlarıyla kol kola giren sizsiniz. Sizin bunca ihanet içeren eylemleriniz ve Türkiye hasımlarıyla kol kola giren davranışlarınız karşısında elbet ki bizler vatanı, bayrağı, ezanı ve milletimizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Mesele hizmete gelince Pınarbaşı’na barajlar yapan biziz, doğalgazı getiren biziz, gençlerimize çağın şartlarına uygun spor imkanları sunan biziz, altyapı imkanlarını ileri seviyeye ulaştıran biziz, çiftçimizi her türlü olanaklarla destekleyerek yalnız bırakmayan biziz. Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız. Sizse Türkiye hasımlarının yoldaşı. Aramızdaki fark bu kadar açık ve net. Hazımzsızlığınızın temel sebebi de bu. Pınarbaşılı hemşehrilerimiz sizi de, bizi de çok iyi tanıyor. Merak etmeyin az kaldı, 2 Haziran’da boyunuzun ölçüsünü Pınarbaşılı hemşehrilerimizden alacaksınız” dedi.