DÜNYA - 14 Mayıs 2024 Salı 20:54 | Son Güncelleme : 14 Mayıs 2024 Salı 20:56

Rusya Savunma Bakanlığı Ana Personel Daire Başkanı Yuri Kuznetsov rüşvet suçlamasıyla tutuklandı

A
A
A
Rusya Savunma Bakanlığı Ana Personel Daire Başkanı Yuri Kuznetsov rüşvet suçlamasıyla tutuklandı

Rusya Savunma Bakanlığı Ana Personel Daire Başkanı Korgeneral Yuri Kuznetsov, rüşvet suçlamasıyla tutuklandı.

Rusya Savunma Bakanlığındaki rüşvet soruşturması devam ediyor. Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rusya Savunma Bakanlığı Ana Personel Daire Başkanı Korgeneral Yuri Kuznetsov’un rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklandığı duyuruldu. Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko yaptığı açıklamada, “Rusya Soruşturma Komitesi Ana Soruşturma Dairesi, Rusya Savunma Bakanlığı Ana Personel Daire Başkanı Korgeneral Yuri Kuznetsov’un büyük ölçekte rüşvet aldığından şüpheleniyor. Mahkeme, soruşturma tutanaklarına dayanarak Kuznetsov’un tedbir olarak tutuklanmasına karar verdi” dedi.
Kuznetsov’un evinde arama yapıldığını aktaran Petrenko, “Şüphelinin fiili olarak ikamet ettiği adreste yapılan aramalarda 100 milyon rubleyi (35 milyon 400 bin TL) geçkin para, döviz cinsinden banknotlar, altın, koleksiyonluk saatler ve lüks eşyalar ele geçirildi” dedi.

Kuznetsov için Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 290. maddesi 15 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Rusya’nın Mordovya Bölgesi’nde doğan 55 yaşındaki Kuznetsov, Mayıs 2022’den bu yana Ana Personel Daire Başkanı olarak görevini sürdürüyordu.

Öte yandan 23 Nisan’da Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Timur İvanov’da rüşvet aldığı şüphesiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndaki rüşvet skandallarının ortaya çıkmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yeni hükümet kabinesinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’ya yer vermemiş yerine Andrey Belousov’u atamıştı.

Erhan Altıparmak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Hurda yakmak isterken mahalleyi ateşe veren hurdacı tutuklandı Manavgat ilçesinin Kızılağaç Mahallesi’nde büyük ölçüde mal kaybına yol açan yangının çıkmasına neden olan 2 hurdacıdan biri tutuklandı. Cuma günü Kızılağaç Mahallesi’nde makilik alanda başlayıp, şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan, yerleşim yerlerini tehdit eden, depo, kiler, kümes, ağıl gibi mekanların yanında bazı evlerin de zarar görmesine neden olan yangının failleri olaydan kısa bir süre sonra Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu ve JASAT ekipleri tarafından yakalandı. Söndüremeyince kaçmışlar Biri 16 yaşında suça sürüklenen çocuk olan yabancı uyruklu şahısların jandarmadaki ifadelerinde, yangın çıkarmak gibi bir kasıtları olmadığını, demirlerini çıkarmak için koltuğu yaktıkları sırada aniden çıkan şiddetli rüzgar nedeniyle yangının ormanlık alana sıçradığını, söndüremeyince olay yerinden kaçtıklarını belirttikleri öğrenildi. Yangın öncesi durumu fark eden bir vatandaşın çektiği fotoğraflardan yola çıkan jandarma, şüphelileri kısa sürede yakaladı. 1 kişi tutuklandı Jandarmadaki işlemlerinin ardından Manavgat Adliyesinde nöbetçi savcı karşısına çıkan şahıslar, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 110/3. maddesinde yer alan ’dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak orman yangınına sebebiyet vermek’ten tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilirken, 2 şüpheliden Zekeriya Eşsammad tutuklanarak Ilıca Cezaevine teslim edildi. 16 yaşındaki M.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Antalya HobiFest hafta sonuna renk kattı Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek hobi festivali ’HobiFest 2024’ devam ediyor. Amatör ve profesyonel hobi tutkunlarını bir araya getiren festivale Antalyalılar ilk günden itibaren ilgi gösterdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hobi tutkunlarını bir araya getirdiği ’HobiFest 2024’, Cam Piramit alanında kapılarını açtı. Hobi ve macera tutkunlarının katıldığı festival, onlarca doğa ve spor kulübünün katılımıyla birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerle gerçekleşiyor. Klasik otomobiller ilgi odağı oldu İki gün sürecek festivalin ilk gününde Cam Piramit alanını dolduran binlerce Antalyalı keyifli saatler yaşadı. Amatör ve profesyonel hobi tutkunları, festivalde yer alan yerel ve ulusal 70’e yakın hobi kulübünün açtığı stantları gezdi. Cam Piramit alanı içerisinde doğa spor kulüplerinden macera tutkunlarının favorisi olan off-road kulüplerine, arama kurtarma ekiplerinden klasik otomobil kulüpleri faaliyetlerini tanıttı. Hobi kulüpleri çeşitli gösteriler ile de etkinliğine katılan vatandaşlara renkli dakikalar yaşattı. Kral Yolu olarak bilinen alanda sergilenen klasik araçlara ve klasik motosikletlere katılımcılar ilgi gösterdi. Eski model arabaları ilgiyle izleyen ve dikkatle inceleyen ziyaretçiler bol bol fotoğraf çektirdi. Doğa, spor ve macera buluştu RC model iş makineleri hakkında bilgilendirme eğitimleri, workshoplar ve özel seyirci gösterileri düzenlendi. Motosiklet, bisiklet, kayak, dağcılık, su sporları, tenis, oryantiring, doğa ve macera sporlarına yönelik pek çok etkinler de festivale renk kattı. Offroad gösterileri nefes kesti Antalya Offroad ve Motor Sporları Kulübü Derneği, Antalya Antoff Offroad Kulübü, Akdeniz Off-Road Team, TOROFF Offroad Kulübü ve HARDOFF Offroad Kulübü, Cam Piramit etkinlik alanı ve Beach Park Özel Seyirci Parkuru oluşturuldu. Offroad araçları sergiledikleri gösteriler ile adrenalin tutkunlarını bir araya getirdi. HobiFest 2024’de ayrıca off-road yarışı, RC Drift yarışı, RC Touring yarışı ve crawler yarışmaları düzenlendi. Motosiklet, bisiklet, kayak, dağcılık, su sporları, tenis, oryantiring, doğa ve macera sporlarına yönelik pek çok etkinliğin gerçekleştiği etkinliği Antalyalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sahne gösterileri renk kattı Sahne gösterileri de festivale renk kattı. Festivalde Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları gösterisi ile İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı ve Suna Karakaya konseri Antalyalılara keyifli bir gün yaşattı. Style Of The Power Spor Kulübü’nün Extreme Show’u ise izleyicilerin nefesini kesti.
Mersin Belediyeden sınav günü öğrenci ve velilere su desteği Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin dört bir yanında Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren gençlere ve velilere sınav günü su desteğinde bulundu. Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencileri ve velileri ilk günden itibaren kurs merkezleri, okuma salonları, 1 TL’ye ulaşım ve rehberlik gibi pek çok alanda destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, sınavın son anına kadar öğrencileri de velileri de yalnız bırakmadı. Öğrenci ve velilere hem psikolojik destek sunan hem de sıcak altında saatlerce bekleyecek olan vatandaşları unutmayan belediye, 9 ilçe 21 noktada su dağıttı. “Sene boyu öğrencilerimizin yanında olduk” Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde matematik öğretmeni Gül Hatun Saraçoğlu, “Bizler Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bugün burada sınava girecek öğrencilerimiz ve velilerimiz için su dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezinde bir sene boyunca eğitim alan öğrencilerimiz bugün YKS sınavının ikinci oturumuna giriyorlar. Bizler sene boyunca gerek bilişsel gerek akademik olarak öğrencilerimizin yanında olduk, onlara destek olduk” dedi. Sene boyu süreci iyi geçirmek için velilerle de ortak hareket ettiklerini kaydeden Saraçoğlu, “Yeri geldi öğrencilerimizin başarı ve sevinçlerini paylaştık, yeri geldi üzüntülerini. Bugün de bizler 9 ilçe 21 noktada öğrencilerimize ve velilerini su dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Onların heyecanlarını paylaşıyor, umutlarına ortak oluyoruz. Hayallerine giden yolda onlara eşlik ediyoruz” diye konuştu.