DÜNYA - 24 Mayıs 2023 Çarşamba 18:30

Rusya Savunma Bakanlığı: 'Ukrayna, TürkAkım ve Mavi Akım'ı koruyan savaş gemisine saldırdı'

A
A
A
Rusya Savunma Bakanlığı: 'Ukrayna, TürkAkım ve Mavi Akım'ı koruyan savaş gemisine saldırdı'

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna tarafından Karadeniz'deki TürkAkım ve Mavi Akım doğal gaz boru hatlarını koruyan Rus donanmasına ait İvan Hurs gemisine saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Karadeniz’de Rusya-Ukrayna arasında tansiyon yükseldi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'nın insansız deniz araçlarıyla Türkiye'ye gaz taşıyan Mavi Akım ve TürkAkım doğal gaz boru hatlarını koruyan Karadeniz’de görevli Rus donanmasına ait İvan Hurs savaş gemisine saldırı gerçekleştirildiği duyuruldu. Açıklamada, "Bugün saat 05.30'da Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, TürkAkımı ve Mavi Akım'ın işleyişinin güvenliğini sağlamak için görev yapan Karadeniz Filosuna bağlı Ivan Hurs gemisine üç insansız deniz aracıyla başarısız saldırı girişiminde bulundu" denildi.

Saldırı İstanbul Boğaz'ının 140 kilometre mesafede düzenlendi

Açıklamada saldırı girişiminin İstanbul Boğaz'ının 140 kilometre uzağında gerçekleştiği belirtilerek, "Düşmana ait insansız deniz araçları, boğazın 140 kilometre kuzeydoğusunda İvan Hursk gemisinden yapılan ateşlemelerle imha edildi" ifadeleri kullanıldı.
Rusya Savunma Bakanlığı İvan Hurs savaş gemisinin saldırıdan zarar görmediğini de vurgularken, geminin doğalgaz boru hatlarının güvenliğini sağlamaya devam ettiğini aktardı.

Erhan Altıparmak
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.