POLİTİKA - 23 Haziran 2018 Cumartesi 22:03

Rusya’dan BM kararına sert çıkış

A
A
A
Rusya’dan BM kararına sert çıkış

Rusya, BM Genel Kurulu’nun Rus askerlerinin, Moldova’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Transnistrian’dan çekilmesi yönündeki kararını eleştirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Rus askerlerinin Moldova'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilen eden Transnistrian çekilmesi yönünde verdiği kararı eleştirdi. Bakanlık yatığı açıklamada, Rus askerlerinin tartışmalı bölgedeki varlığının barışı sağlamak amacı ile olduğunu vurgulayarak, verilen kararın Transnistrian’daki barış sürecini baltalayabileceğini ifade etti. Bakanlık açıklamada, BM’ye böyle bir teklifte bulunmasının asıl sebebinin ise Moldova’da yaklaşan parlamento seçimleri olduğu vurgusunu yaparak, “Bu girişimi, Rusya karşıtı duyguları kışkırtarak, yaklaşan parlamento seçimleri arifesinde puan kazanmaya çalışan Kişinev'deki bazı politikacıların propaganda çalışması olarak görüyoruz” ifadelerine yer verdi.
Şehriyar İmanbeyli
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.