POLİTİKA - 01 Ekim 2013 Salı 14:59

Sadullah Ergin, 'Türkiye hak etmediği layık olmadığı'

A
A
A
Sadullah Ergin, 'Türkiye hak etmediği layık olmadığı'

Sadullah Ergin,'Türkiye hak etmediği ve layık olmadığı bir pozisyondan çok iyi bir değişim ve dönüşüm sürecine girdi ve çok önemli adımlar atıldı'dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Türkiye 2012 başına kadar Avrupa konseyine en çok şikayet edilen ülke arasında Rusya’dan sonra 2. ülkeydi. Türkiye aleyhinde en çok ihlal kararı verilen 1. ülke. Türkiye hak etmediği ve layık olmadığı bir pozisyondan çok iyi bir değişim ve dönüşüm sürecine girdi ve çok önemli adımlar atıldı” dedi.Bakan Sadullah Ergin, İnsan Hakları alanında bireysel başvuru usullerinin tanıtılması projesine katıldı. Program bir konuşma yapan Bakan Ergin, demokrasinizin güçlendirilmesi, hukuk devletinin inşası, güven veren adaletin tesisi noktasında çok önemli adımlar atıldığına dikkat çekti.2010 yılında yapılan Anayasa değişimi ile birlikte Anayasa Mahkemesi’nin daha katılımcı ve daha temsili bir yapıya kavuştuğunu ifade eden Ergin konuşmasına şöyle devam etti:“Türkiye’de yargılamaların uzunluğundan kaynaklanan sorunları çözmek ve güven veren adaletin tesisinde en önemli halkaları eklemek üzere bir gayret gösterildi ve çalışmalara devam ediliyor. Avrupa insan hakları mahkemesinde Türkiye’nin tablosuna baktığımızda maalesef hiç de hak ettiğimiz bir nokta da değildik. Türkiye 2012 başına kadar Avrupa konseyine en çok şikayet edilen ülke arasında Rusya’dan sonra 2. ülkeydi. Türkiye aleyhinde en çok ihlal kararı verilen birinci ülke. Biz bunu hak etmiyorduk. Çok partili siyasi hayata geçtiğimiz 1950 seçimlerinden sonra her 8 ve 10 yılda bir askeri darbe ve muhtıralarla parlamentoyu kapatan, partileri kapatan, demokrasiyi askıya alan bir siyasi gelenek ile 21. yüzyılda Türkiye’nin geleceğe yürümesi mümkün değildi. Bunlar ise beraberinde insan hakları ihlallerini getirdi."

"TÜRKİYE İNSAN HAKLARI MÜCADELESİNDEN ÖNEMLİ BİR DÖNEME GİRDİ"

Bakan Ergin, 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile birlikte Türkiye’nin insan hakları mücadelesinde çok önemli bir döneme girdiğini ve Türkiye’de artık, halkın isteklerini doğrudan siyasetin merkezine taşıyabileceği bir mekanizma kurulduğunu açıkladı.Bu sayede Türkiye’nin bugün siyasi haklarını her geçen gün genişleten, insan haklarına tahkim eden, adalette önemli adımlar atan bir ülke haline geldiğini ifade eden Ergin şöyle devam etti:“Türkiye’nin Avrupa İnsan hakları Mahkemesi önünde ki bu görünümünü değiştirmek ve dolayısıyla ülke içerisinde demokrasiyi güçlü, hukuku güven veren bir yapıya taşımak için yapılan adımların meyveleri ortaya çıkmaya başladı. Bu tedbirlerin sonucu ise 2012 yılının sonuna kadar Türkiye, aleyhine ihlal müracaatı yapılan 2. ülke iken bugün dördüncü sıraya indik ve bu inişimiz devam edecek.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir