SAĞLIK - 02 Şubat 2014 Pazar 01:13

Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından beş yeni aile hekimliği birimi açılıyor

A
A
A
Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından beş yeni aile hekimliği birimi açılıyor

Sakarya’da Aile hekimi başına düşen ortalama nüfusu 4 binin üzerinde olan beş Aile Sağlığı Merkezi bünyesinde yeni aile hekimliği birimleri açılacak

Akyazı 3 nolu Aile Sağlığı Merkezi, Arifiye Merkez Aile Sağlığı Merkezi, Serdivan Yazlık Aile Sağlığı Merkezi, Serdivan Kemalpaşa Aile Sağlığı Merkezi ve Adapazarı Korucuk Aile Sağlığı Merkezleri Bünyesinde yeni açılan aile hekimliği birimlerine 11 Şubat tarihinde aile hekimlerinin yerleştirileceği bildirildi. Aynı tarihte, çeşitli sebeplerle boşalmış olan Akyazı Beldibi ve Karasu Limandere Aile Hekimliği Birimlerine de aile hekimi yerleştirme işlemi yapılacağını bildiren Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, “Müracaatlar 3 Şubat Pazartesi günü başlayıp 7 Şubat Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye müdürlüğümüz internet sayfasından ulaşılabilecektir. Aile hekimliği yerleştirmeleri hizmet yılı ve daha önce görev yapılan yerin gelişmişlik seviyesi doğrultusunda hesaplanan hizmet puanlarına göre gerçekleştirilmektedir. Yerleştirme işlemine hizmet puanı en yüksek olan Aile Hekiminden başlanmaktadır. Yönetmelik gereği, bir defaya mahsus ve istisna olarak Aile Hekimliği yerleştirmelerinde hizmet puanına bakılmaksızın askerden dönen ve doğumdan dönen Aile Hekimlerine öncelik tanınmaktadır” dedi.

Sakarya’da toplam 253 aile hekimliği birimi olduğunu kaydeden Erdoğan, “Aile hekimi başına düşen ortalama nüfus 3 bin 610 kişidir. Bakanlığımızca bir Aile Hekimine 3 bin 500’ün altında nüfus düşecek şekilde planlama yapılması öngörülmektedir. Yeni açılan bu beş birim ile İlimizdeki toplam aile hekimliği birimi sayısı da 258’e ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir