GÜNDEM - 18 Ağustos 2017 Cuma 08:46

Sakarya Hendek'te feci kaza: 7 ölü 10 yaralı

A
A
A
Sakarya Hendek'te feci kaza: 7 ölü 10 yaralı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiğ traktör, dereye devrildi. 7 kişinin öldüğü feci kazada, 10 kişide yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Hendek ilçesi Çamlıca mevkiinde, Mardin'den Sakarya'ya fındık toplamak için gelen işçileri taşıyan ve işçileri fındık bahçesine götürmekte olan traktör, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan dere yatağına devrildi.

Meydana gelen kaza sonucunda, devrilen traktörün römork kısmında bulunan 5'i erkek 2'si kadın olmak üzere 7 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 4'ü çocuk olmak üzere 10 kişi ise yaralandı. Olayın haber verilmesi üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. 

Sakarya Hendek'te feci kaza: 7 ölü 10 yaralı

Sağlık ekiplerince yaralılar, Hendek İlçe Devlet Hastanesi, Toyota Acil Yardım Hastanesi ve Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme devam ediyor.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği traktör dereye devrildi. Meydana gelen kazada 7 kişi öldü 9 kişide yaralandı. Olay yerine gelen Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptığı açıklamada, “Memleketlerine bu acı haberlerin gitmesi bizi milletçe üzüyor” dedi.

Hendek ilçesi Çamlıca mevkiinde, Mardin'den Sakarya'ya fındık toplamak için gelen işçileri taşıyan ve işçileri fındık bahçesine götürmekte olan traktör, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan dere yatağına devrildi. Meydana gelen kaza sonucunda, devrilen traktörün römork kısmında bulunan 5'i kadın 2'si erkek olmak üzere 7 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 9 kişide yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.

Sakarya Hendek'te feci kaza: 7 ölü 10 yaralı

Meydana gelen trafik kazası sonrasında olay yerinde hayatını kaybeden 5’i kadın 2 erkeğin cansız bedeni dereden çıkarıldı. Savcının incelemesi üzerine hayatını kaybedenler Hendek İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi. Öte yandan olay yerine gelen Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptığı açıklamada, “Mevsimlik tarım işçileri ekmeğinin peşinden koşmak için buralara geliyorlar. Ancak bu insanların bazen böyle trafik kazalarında ekmeğinin peşinde hayatlarını kaybetmeleri milletce bizleri de üzüyor. Bulundukları şehirden buralara gelirken de kamyonlarla insan taşımaya mahsus olmayan araçlarla taşınırdı. Bakanlığımız bu konularda önlemler aldı ve bunun önüne geçildi. Ancak bulundukları yerlerden tarlalara giderken bazen tarım araçları ile bazen de traktörler ile böyle gidiyorlar. Patpat tarım aletlerini ulaşım aracı olarak kullanıyorlar. Bunu kullanırken çok dikkatli olmak lazım. Yolcu taşımaya müsait değil ama zaruraten yakın tarlalara gidiyorlar. Bu sabah traktörü kullanan vatandaşı herhalde kendisi de rahmetli olmuş. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin. 5 tanesi hanım kardeşimiz, 17 yaşında bir gencimiz var. 7 tane kaybımız var. Bunlardan bir tanesi traktörü kullanan. Bu sürücü işte 7 kişinin ölümüne 9 kişinin yaralanmasına sebep olmuştur. Valilik olarak her türlü duruma el koyduk. Yaralılar hastanelerde. Vatandaşlarımız çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Devlet olarak her türlü desteği yapacağız. Ancak benim tavsiyem bu işçileri çalıştıran vatandaşların çok dikkatli olmaları lazım. Memleketlerine bu acı haberlerin gitmesi bizi milletçe üzüyor. Çok dikkatli olmaları hele hele bu araçları kullananların taşıdıkları bir çok canı kendilerine emanet olduklarını unutmasınlar” dedi.

Burak Can Tokyürek - Remzi Şimşek

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Girlevik Şelalesi’ne bayramda ziyaretçi akını Dünyanın en görkemli şelalelerinden biri olan Erzincan’ın Çağlayan beldesindeki Girlevik Şelalesi, Ramazan Bayramında da yerli turistler ile yurtdışından gelen gurbetçilerin durak noktası oldu. Erzincan’da güneşli bir havanın hakim olduğu bayramda, Girlevik Şelalesi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Şelale yurt dışından gelen gurbetçilerle birlikte Erzincan nüfusuna yakın vatandaşı bayram tatilinde ağırladı. Munzur Dağı eteklerinden gelen buz gibi suların 40 metreden döküldüğü Girlevik Şelalesi, doğal güzelliği ve serin havasıyla, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan ve Munzur Dağı eteklerindeki Kalecik köyünde yer alan 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşan Girlevik Şelalesi, her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor. 9 günlük bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar, 40 metreden akan buz gibi suyu ve doğal güzelliğiyle öne çıkan Girlevik Şelalesine akın ediyor. Kışın suyunun büyük bölümünün donması ile oluşan sarkıtlar dolayısıyla etkileyici bir manzaraya bürünen şelale, ziyaretçilerine yazın da farklı güzellik sunuyor. Muhteşem doğanın öz çekim yaparak tadını çıkaran yerli ve yabancı turistler, görsel güzellikler arasında yürüyüş ve piknik yaparak zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor. Girlevik Şelalesi, Erzincan’ın çevresindeki illerin yanı sıra İstanbul, Bursa, Ankara, Antalya, İzmir ve yurt dışından gelen çok sayıda turistin akınına uğruyor.
Ankara CHP’den DEM Partiye bayram ziyareti CHP ve DEM Parti Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde bir araya gelerek bayramlaştı. Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde siyasi partiler arasında bayramlaşma programı devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Serkan Özcan’ın başkanlığındaki, Parti Meclis Üyesi Elif Leyla Gümüş, Kadın Kolları MYK Üyesi Armağan Akyüz, Gençlik Kolları MYK Üyesi Özlem Akpınar’ın yer aldığı heyet ile DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan başkanlığındaki, Mersin Milletvekili Ali Bozan ve Parti Meclis Üyesi Zeyno Bayramoğlu’nun bulunduğu heyet bayramlaştı. "Bizim barış ve demokratik toplum sürecimiz bizi savaştan uzak tutuyor" Ramazan ve Nevruz Bayramı’nı kutlayan Türkdoğan, "Her bayram özlemler söz konusu. Özellikle son 1 yıldır CHP, seçilmiş belediye başkanları, çok sayıda belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi, bizim partimizde de olduğu gibi özgürlüklerinden yoksun, hapiste tutuluyorlar. Biz bunu parti olarak her zaman eleştirdik ve CHP’nin yanında olduk. Umuyoruz ki gelecek bayrama kadar, hatta bugün hepsi özgürlüğüne kavuşur. Tutuksuz yargılama esastır. İmamoğlu başta olma üzere, seçilmiş tüm belediye eş başkanları, belediye başkanları ve diğer seçilmişlerin özgürlüğüne kavuşmasını hem demokrasi hem de insan hakları gereği vurgulamak isterim. Bölgemizde devam eden bir savaş var. Bizim barış ve demokratik toplum sürecimiz bizi bu savaştan uzak tutuyor. Çok kıymetli bir süreç. Bu vesileyle CHP ile birlikte meclis komisyonunda uyumlu bir çalışma gerçekleştirdik. Umuyoruz ki bayramdan sonra da hem 6’ncı hem 7’nci bölümdeki iş birliğimiz devam eder ve somut kazanımları elde etmiş oluruz" dedi. "Çözüm sürecinde DEM Parti’nin yaptığı katkıları çok anlamlı, ciddi ve tutarlı buluyorum" Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Özcan, "Baskıcılığın, devleti arkasına alıp millete karşı siyaset yapmanın bir sonu olmadığını gördüğümüz çok sayıda tarihi referansımız var. Biz bunlara ters demokrasi rüzgarı diyoruz. İnşallah kardeşçe birlikte olup yeni ve güzel bir demokrasi rüzgarına çevirmek için gayret içerisinde olacağız. Biz Cumhurbaşkanı adayımızın, belediye başkanlarımızın, kıymetli kardeşlerimizin ve evlatlarımızın bu bayramı zindanda geçirmesinden dolayı büyük bir ızdırap duyuyoruz. Bu memlekette yaklaşık 10 senedir sırf bir partide etkili bir genel başkan olduğu için hapiste olan bir başka siyasetçi Selahattin Demirtaş var. Çözüm sürecinde DEM Parti’nin yaptığı katkıları çok anlamlı, ciddi ve tutarlı buluyorum" diye konuştu.
Ankara İYİ Parti’den AK Parti’ye bayram ziyareti İYİ Parti heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti’yi ziyaret etti. Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde siyasi partiler arasındaki bayramlaşma mesaisi başladı. Bu çerçevede İYİ Parti heyeti, bayram dolasıyla AK Parti’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. AK Parti Genel Merkez binasında gerçekleştirilen görüşmede Ar-ge ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz başkanlığındaki heyeti, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur başkanlığındaki heyet karşıladı. "Çocuklarımıza, torunlarımıza daha iyi bir ülke bırakmakla mükellefiz" Burada konuşan Yılmaz, Türkiye’nin daha iyi olması için çalışacaklarını söyleyerek,"Buna mecburuz. Çocuklarımıza, torunlarımıza daha iyi bir ülke bırakmakla mükellefiz. Dolayısıyla bu da büyük bir sorumluluk yüklüyor. İnşallah daha iyi olacak, daha iyisi için çalışacağız" ifadelerini kullandı. "Ülkemizin menfaatini ilgilendiren her konuda dayanışma içerisinde gayret edeceğiz" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur ise bu coğrafyada Türkiye’nin huzuru ve güveni için çalışmaya devam edeceklerin Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde milletimizin her bir ferdinin hem demokratikleşme anlamında hak ve özgürlükler noktasında hem de refah düzeyinin daha iyi olması için gayret ediyoruz. İnşallah Gayretimizi devam ettireceğiz. Bu coğrafyada biz kadimden beri bütün kültürlerimizle, renklerimizle ortak payda da ise huzur, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde kadimden beri bir arada yaşayan bir milletiz. İnşallah bundan sonraki süreçte ülkemizin menfaatini ilgilendiren her konuda dayanışma içerisinde olarak gayret edeceğiz" diye konuştu.