GÜNDEM - 01 Nisan 2016 Cuma 14:35

Saklambaç oynarken okulda kilitli kaldılar

A
A
A
Saklambaç oynarken okulda kilitli kaldılar

Antalya’da bir ilkokulda saklambaç oynarken binada kilitli kalan 2 minik öğrenci, polis ve itfaiyeyi alarma geçirdi. Yaklaşık 4 saat okulda kalan öğrenciler, müdür yardımcısının kapıyı açmasıyla kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre olay, Muratpaşa Mahallesi Kışla Mahallesi’ndeki Faruk Tugayoğlu İlkokulu’nda saat 18.15’de meydana geldi. 15.20’de okulun dağılmasının ardından 2-A sınıfı öğrencileri Semih Buharlı (9) ve Muhammed Yusuf Bademli (8) okul içinde saklambaç oynamaya başladı. Okul görevlisi sınıfı kontrol ettikten sonra ana kapıyı kilitleyerek okuldan ayrıldı. Üst katlarda saklambaç oynayan iki arkadaş bir süre sonra okulda kilitli kaldıklarının farkına vardı ve bahçedeki çocuklardan yardım istedi. Okul bahçesinde futbol ve basketbol oynayan çocuklar ana kapısı kilitli olan okuldan yardım çığlıkları duydu. Okula yanaşan çocuklar iki öğrencinin okul içinde kaldığını ve okulun kapısının kilitli olduğunu gördü. Çocuklar hemen durumu polis ve itfaiyeye bildirdi. 

Olay yerine gelen itfaiye ve polis, çocukların sağlık durumunun iyi olması nedeniyle kapıyı kırmadı ve hemen okul müdürüne bildirim yapıldı. Çocuklarda endişeli gözlerle kapı camından dışarıdaki görevlilere baktı. Yaklaşık yarım saatlik bekleyişin ardından okul müdür yardımcısı Ali Özer okula geldi. Anahtarı alan itfaiye çocukları kapıyı açarak kurtardı. Ali Özer, büyük sevinç yaşayan çocuklara sarılırken, arkadaşları ile alkışladı. Hiçbir şey olmamış gibi okuldan çıkmak isteyen iki afacana polis, okulda neden kilitli kaldıklarını sordu. Polise olayı anlatan çocuklar daha sonra, müdür yardımcısı Ali Özer tarafından evlerine götürüldü. 

İSA AKAR
ANTALYA

Saklambaç oynarken okulda kilitli kaldılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Osmancık’ta üreticilere 18 ton çeltik tohumu dağıtıldı Çorum’un Osmancık ilçesinde, çeltik üretimini arttırmak amacıyla üreticilere 18 ton çeltik tohumu dağıtıldı. Tarım İl Müdürlüğü tarafından “Çeltik Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi” projesi kapsamında yüzde 50’si bakanlık destekli maliyeti 890 bin lira olan 18 ton çeltik tohumu üreticilere teslim edildi. Osmancık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen Çeltik tohumu dağıtım törenine Vali Yardımcısı Muhammet Gürbüz, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, İl Müdür Yardımcısı Bayram Rıdvan Dikici ile Osmancık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve üreticiler katıldı. Proje teslim töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, “Çorum’da toplamda 551 bin 284 ha tarım arazisi bulunmakta, 410 bin 341 ha alanında tahıl üretimi yapılmaktadır. Osmancık ilçemizde ise 234 bin 657 ha tarım alanının 14 bin 223 ha tahıl üretimi yapılmaktadır. 2023 yılında 6 bin hektar alanda çeltik üretimi yapılarak 52 bin ton üretim gerçekleştirilmiştir. Bu miktarın 33 bin tonu Osmancık ve Kargı ilçelerimizden karşılanmaktadır" dedi. Çeltik ekimi, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca hane için önemli bir faaliyet ve gelir kaynağı olduğunu hatırlatan İl Müdürü Göktekin, "Çeltik günlük yaşamda belki de göz ardı ettiğimiz ancak hayatımızı derinden etkileyen bir tarım ürünüdür. Bir avuç çeltik, binlerce sofrayı donatırken; çiftçimize gelir kaynağı, sofralarımıza bereket, ekonomimize ise büyük katkı sağlamaktadır. Artan dünya nüfusu, yükselen refah seviyesi ve buna bağlı olarak alışkanlıkların değişmesiyle ülkemizde olduğu gibi ilimizde de çeltik üretimi artma eğilimi göstermektedir. Kar, yağmur, çamur, fırtına, kuraklık demeden alın terini toprağa akıtarak ekmeğini kazanan değerli çiftçilerimiz, adeta toprağı berekete dönüştürmekte, nasırlı elleri ile tarlanın her bir köşesindeki sabrı ve emeği ile geleceğimizi yeşertmektedir. Aşık Veysel gibi “Benim sadık yârim kara topraktır” diyen, toprağa sevdalı, toprağa gönülden bağlı bir millet olarak gönül bağımızı siz değerli çiftçilerimiz sayesinde hiç koparmayacak, güçlü bir tarım için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. İlimizde çeltik üretimini arttırmak amacıyla maliyeti toplamda 890 bin TL olan ve yüzde 50’si Bakanlığımızın katkıları ile hazırlanan “Çeltik Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi” projemizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Proje kapsamında 18 ton çeltik tohumunu siz değerli çiftçilerimizin kullanımına sunarak üretim alanlarımızı arttırmayı planlamaktayız. Böylece dünya nüfusunun üçte ikisinin tükettiği pirinç üretimimiz artacak, üretim arttıkça sofralarımızdaki bereket artacak, çiftçimiz güçlenecek ve dünya pirinç pazarındaki etkinliğimiz artacaktır" şeklinde konuştu.
İstanbul Gaziosmanpaşa’da sokak hayvanlarına şefkat eli Gaziosmanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakımevi, sokaklardaki can dostları için sıcak bir yuva olmaya devam ediyor. Son bir yılda yaklaşık 8 bin cana dokunan bakımevinde tedavi, aşılama, kısırlaştırma ve sahiplendirme çalışmaları aralıksız sürüyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakımevi, ilçedeki sokak hayvanlarının muayene, ultrasonografik muayene, tedavi, müşahede, kuduz aşısı, kısırlaştırma ve tüm diğer operasyonel işlemlerini gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Tedavi edilecek veya kısırlaştırılacak hayvanlar, belediye ekiplerince bulundukları bölgeden alınıp, gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre alındığı noktaya geri bırakılıyor. Bin 120 patili dost aşılandı Gaziosmanpaşa Belediyesi, halk sağlığını koruma adına ilçedeki sahipli, sahipsiz fark etmeksizin tüm hayvanlara kuduz aşısı yapıyor. Hayvanların parazit enfestasyonlarına yönelik gerekli aşılama ve tüm tedaviler de ücretsiz olarak uygulanıyor. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde görev yapan veteriner hekimler tarafından son 1 yılda bin 120 hayvana kuduz aşısı yapıldı. 5 bin 791 tedavi, 949 kısırlaştırma işlemi yapıldı Ekipler, ilçede yaralı, engelli, hasta ya da bakıma muhtaç hayvanları yalnız bırakmıyor. Tedavi ve klinik hizmetleriyle son bir yılda 5 bin 791 hayvanı sağlığına kavuşturan ekipler, sokak hayvanlarının sağlıklı üremesi, popülasyonunun kontrol altında tutularak, çevre ve insan sağlığının korunması adına 949 kısırlaştırma işlemi gerçekleştirdi. Yeni ailelerine kavuştular Gaziosmanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakımevi, “satın alma sahiplen” anlayışıyla patili dostları yeni yuvalarına kavuşturmaya devam ediyor. Merkezde veterinerler tarafından tedavileri tamamlanan, kısırlaştırılan ve gerekli bakımları yapılan 127 sokak hayvanı sahiplendirilerek yeni ailelerine kavuşturuldu.