SPOR - 26 Mayıs 2015 Salı 12:19

Şampiyonluğun mimarı Muslera

A
A
A
Şampiyonluğun mimarı Muslera

Galatasaray’ın 20. şampiyonluğunun en büyük mimarlarından biri Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera oldu. Tecrübeli kaleci, sarı-kırmızılı takımdaki 6. kupasını kaldıracak.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Fenerbahçe’nin İstanbul Başakşehir ile berabere kalmasının ardından bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden sarı-kırmızılı kulüpte, büyük sevinç yaşanıyor. 20. şampiyonluğunu ilan eden ve 4. yıldızı takan Galatasaray’da zaferin baş mimarlarından biri de Fernando Muslera oldu.

11 MAÇTA KALEYİ GOLE KAPATTI
Kritik maçlarda yaptığı kurtarışlarla takımına 3 puan kazandıran isim olan Uruguaylı kaleci, bu sezon cezası sebebiyle forma giyemediği Gençlerbirliği mücadelesi dışında tüm karşılaşmalarda 90 dakika sahada kaldı. 32 maçın 11’inde kalesini gole kapatan Muslera, ligde çıktığı son 5 karşılaşmada da rakip oyunculara gol izni vermedi.

ELEŞTİRİ KONUSU OLMUŞTU
Ligde 18 ve 27. haftalar arası oynanan 10 maçta da kalesini gole kapatamayan Muslera, eleştiri konusu olmuştu. Tecrübeli kaleci, 28. haftada oynanan Gaziantenspor mücadelesi ile birlikte kaleyi koruduğu son 5 maçta rakiplerine gol izni vermedi. Cezası sebebiyle forma giyemediği Gençlerbirliği müsabakasında ise Sinan Bolat kaleye geçerken, 26 yaşındaki kaleci de bu karşılaşmada kalesini gole kapatmayı başardı.

GALATASARAY’DAKİ 6. KUPASI
Tecrübeli file bekçisi, sarı-kırmızılı takımda 6. kupasını kaldıracak. Transfer olduğu 2011-2012 sezonunda takımının Süper Lig şampiyonluğuna büyük katkı sağlayan Muslera, 2012-2013 sezonunda ise Süper Lig ve Süper Kupa şampiyonluğu sevinci yaşadı. Geçtiğimiz sezon ise zirveyi ezeli rakibi Fenerbahçe’ye kaptıran sarı-kırmızılılar, Süper Kupa ve Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürmüştü. Bu sezon da bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’da kaleci Muslera, başarıların baş mimarı oldu.

Fernando Muslera’nın Galatasaray’da kaldırdığı kupalar şöyle:

2011-2012
Süper Lig

2012-2013
Süper Lig, Süper Kupa

2013-2014
Türkiye Kupası, Süper Kupa

2014-2015
Süper Lig

MESUT ALAN
İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.