ASAYİŞ - 16 Ekim 2021 Cumartesi 08:48

Samsun'da yolcu otobüsü dereye yuvarlandı: 2 ölü, 14 yaralı

A
A
A
Samsun'da yolcu otobüsü dereye yuvarlandı: 2 ölü, 14 yaralı

Samsun'da, İstanbul'dan Trabzon'a giden yolcu otobüsünün yoldan çıkarak 150 metreden dereye yuvarlandığı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı.

Kaza, Samsun'un Kavak ilçesi Samsun-Ankara karayolu Tekke mevkisinde saat 06.15'te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Trabzon'a giden Osman Özsoy idaresindeki 53 DR 666 plakalı yolcu otobüsü direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkarak yaklaşık 150 metreden dereye yuvarlandı. Kaza yerine çok sayıda ambulans, polis, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kaza yerinde adeta can pazarı yaşandı. Yaralılar, halat yardımıyla uçurumdan yukarı çıkartıldı. Araç sürücüsü Osman Özsoy aracın içinde sıkışıp askıda kaldı ve feryat ederek yardım istedi. Sıkışan sürücü kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Kazada 1 kadın olay yerinde, 1 kadın ise kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti. Yaralanan 14 kişi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi ile 3 ayrı özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Ölen 2 kadının kimlik tespitine çalışılıyor. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

KAZADA ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Kazada hurdaya dönen otobüste bulunan Sevilay Aksoy(44) olay yerinde, Zekiye Özdemir ise kaldırıldığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Kazada yaralananların isimleri ise şöyle: "Sürücü Osman Özsoy, yolcular Beyzanur Karadeniz, Süveyla Çakır, Nilgün Aydemir, Sedat Yamaç, Tuğba Tur, Yakup Çakır, Ayşegül Alemdar, Bayram Çevik, Köksal Vural, Hüseyin Özdemir, Resul Demir, Fatih Efiloğlu ve Mustafa Kurbetoğlu."

Vali Dağlı'dan otobüs kazası ile ilgili açıklama: "145 metre yolun sağ tarafında gitti, sonra uçuruma düştü"

Vali Dağlı, Samsun-Ankara karayolu yaşanan otobüs kazasında yaralanan vatandaşları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Ziyaretten sonra hastane önünde açıklama yapan Vali Dağlı, "Sabah 06.00 itibarıyla elim bir kaza yaşadık. Kavak'tan ilimize doğru gelirken buradan yaklaşık 31 kilometre ileride oldu. İstanbul'dan dün akşam 18.00'di yola çıkan ve İstanbul-Trabzon hattında ilerleyen otobüsümüz içinde 16 yolcusuyla birlikte maalesef uçuruma doğru gitti. İçinde 16 yolcumuz vardı. Şoförü biraz önce ziyaret ettik. Gördüğünüz gibi ağır yaralıdır. İkinci şoför de bir şey yok. Ayrıca maalesef üzücü olan 2 tane kaybımız var. 2 bayan vatandaşımızı kaybettik. 7 ağır yaralımız var. İlimizde 6 hastanede tedavileri devam ediyor. Burada 3 hastamız var. Diğer hastanelerde yaralarımızın tedavileri titiz bir şekilde devam ettiriliyor" dedi.

"Adli süreç devam ediyor"

Kazanın nasıl olduğu ile ilgili sorulara ise Vali Dağlı, "Kaza ile ilgili adli süreç devam ediyor. Biz nedeni bilmiyoruz. Sonuç olarak otobüsün yaklaşık 145 metre yolun sağ tarafında gitmeye devam ettiği, ardından uçuruma düştüğü şeklinde. Çok takla olmaması bizim için teselli vericidir. Takla atsaydı daha fazla can kaybımız olabilirdi. Ailelerine, Samsunumuza, ülkemize çok geçmiş olsun" diye konuştu.

Samsun'da yolcu otobüsü dereye yuvarlandı: 2 ölü, 14 yaralı

Samsun'da yolcu otobüsü dereye yuvarlandı: 2 ölü, 14 yaralı

Samsun'da yolcu otobüsü dereye yuvarlandı: 2 ölü, 14 yaralı

Samsun'da yolcu otobüsü dereye yuvarlandı: 2 ölü, 14 yaralı

Samsun'da yolcu otobüsü dereye yuvarlandı: 2 ölü, 14 yaralı

Samsun'da yolcu otobüsü dereye yuvarlandı: 2 ölü, 14 yaralı

Muhammer Ay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Vali Tavlı: “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak gördüklerini söyledi. Vali Orhan Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve protokol üyeleriyle birlikte 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonda yapılan iftar programında konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Şehitlik ve gazilik mertebeleri bizim inancımızda ve kültürümüzde çok önemli olduğu gibi aynı şekilde şehit yakını olmak da büyük bir gurur ve iftihar vesilesidir. Dolayısıyla bizler de şehitlerimizin emaneti olan siz kıymetli şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyor, sizleri kalbimizin en müstesna köşesinde misafir etmeyi şeref biliyoruz. Şehitlerimize ve gazilerimize olan şükran borcumuzu ödemenin en güzel yolunun buradan geçtiğine inanıyor ve bunun için gayret gösteriyoruz” dedi. “Sizlere ve milletimizin huzuru, devletimizin bekası, geleceğimizin güvencesi için vazife yürüten kahraman askerlerimize ve tüm güvenlik güçlerimize de şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye Vali Tavlı, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Rabbim tüm kahramanlarımızı korusun, ayaklarına taş değiştirmesin. Sizlere sağlıklı, huzurlu ve hayırlı uzun ömürler versin. Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, Kore’de, 15 Temmuz gecesinde ve vatan toprağımızın her karışında, bayrağımıza, vatanımıza, aziz milletimize ve kutsal değerlerimize sahip çıkan isimsiz kahramanları ve kahramanlık destanı yazarken hiç düşünmeden canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, aziz vatan evlatlarını rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bu vesileyle vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için can veren Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyor, hayatta olan Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad, mekânlarını cennet, makamlarını âli eylesin."