SPOR - 25 Ocak 2018 Perşembe 10:50

Samsunspor'da 2 futbolcu döndü, 1 futbolcu gitti

A
A
A
Samsunspor'da 2 futbolcu döndü, 1 futbolcu gitti

Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren, kulüpten ayrılan ve takım bulamayan Ufuk Budak ve Çağrı Ortakaya'nın geri döndüğünü, Ramazan Övüç'ün ise sözleşmesini karşılıklı feshettiklerini söyledi.

TFF 1. Lig takımlarından Samsunspor, yaşadığı mali sıkıntıların yanı sıra kadroda bulunan oyuncularının ayrılma sıkıntısıyla uğraşıyor. Bu zamana kadar 7 oyuncusu takımdan ayrılan kırmızı-beyazlılarda serbest kalan iki futbolcudan iyi haber geldi. Sol bek Ufuk Budak ve ön libero Çağrı Ortakaya’nın tekrar Samsunspor’la anlaşmak için şehre geldiği bildirildi.

Antrenman sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Coşkun Zeren, “Ufuk ve Çağrı ile 10 gündür görüşmemiz vardı. 2 futbolcu da oyuncuların ve kulübün sorunları çözülmesi halinde geri dönebileceklerini söylemişlerdi. Şu anda Ufuk Budak Samsun’a geldi. Akşam saatlerinde de Çağrı Samsun’a gelecek. Anlaştığımız takdirde 2 futbolcuyla da anlaşma imzalayacağız. Ramazan'ın sözleşmesini de karşılıklı olarak feshettik. O da olgunluk gösterdi. Samsunspor’a bir yük bırakmadan ayrılık yaptık. Futbolcular Samsunspor’dan ayrıldığında kulüpte başkan ve yönetim dahil hiç kimse yoktu. Endişe içerisine kapılarak ayrıldılar. 2 futbolcumuz Samsun’a geldi. Anlaşacağımızı umuyoruz” dedi.

Öte yandan Samsunspor, Manisaspor maçı hazırlıklarını yaptığı tek antrenman ile sürdürdü. Hafif tempoda geçen antrenmanda Teknik Direktör Engin İpekoğlu’nun oğlu ve kızı da babalarını yalnız bırakmadı.

Samsunspor taraftar grupları, antrenman sonrasında yaptıkları açıklamada bundan sonraki maçlarda tribünde birleşerek takıma destek vereceklerini söyledi. 

Erdi Demür
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Bocce’de Elazığ’a 3 derece Bocce Petank Türkiye Şampiyonası Antalya’nın Kemer ilçesinde gerçekleştirildi. Elazığ’ı temsil etmek üzere şampiyonaya katılan takımlardan Yıldız Kız takımı Türkiye 5.’si, Genç Erkekler takımı Türkiye 2.’si, Büyük Kadınlar takımı Türkiye 3.’sü oldu. Bocce Bowling ve Dart Federasyonu tarafından organize edilen Bocce Petank Türkiye Şampiyonası Antalya’nın Kemer ilçesinde gerçekleştirilerek son buldu. 22-27 Nisan tarihleri arasında yapılan Bocce Petank Türkiye Şampiyonasına Türkiye’nin 80 ilinden sporcular katıldı. Elazığ’ı Antalya’da temsil eden takımlardan Yıldız Kız takımı Türkiye 5.’si, Genç Erkekler Bocce Petank Altın Nokta takımı sporcusu Cemil Karadağoğlu Türkiye 2.’si, Büyük Kadınlar Bocce Petank Altın Nokta takımımı sporcusu Rojda Özadenç ise Türkiye 3.’sü oldu. Şampiyona 27 Nisan Cumartesi günü düzenlenen ödül töreninin ardından sona erdi. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ’’22-27 Nisan tarihleri arasında yapılan 3 Bocce Petank Türkiye Şampiyonasına Türkiye’nin 80 ilinden sporcuların katılım sağlamasıyla Antalya’da gerçekleştirildi. İlimizi Antalya’da temsil eden takımlarımızdan Yıldız Kız takımımız Türkiye 5.’si, Genç Erkekler Bocce Petank Altın Nokta takımımız sporcusu Cemil Karadağoğlu Türkiye 2.’si, Büyük Kadınlar Bocce Petank Altın Nokta takımımız sporcusu Rojda Özadenç Türkiye 3.’sü oldu. 1 şampiyonadan ilimize kazandırdıkları bu büyük derecelerden dolayı sporcularımızı ve antrenörlerimiz Resul Ağırtaş, Ali Bıyıklı, Mehmet Resul Can’ı tebrik ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Saadet Partisi Meclis Grubu’na ziyaret TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa çalışmaları çerçevesinde Saadet Partisi Meclis Grubu’nu ziyaret etti. Anayasa çalışmaları kapsamında Meclisteki siyasi parti gruplarını ziyaret eden Kurtulmuş’un bugün DEM Parti’den sonra ikinci durağı Saadet Partisi Meclis Grubu oldu. Kurtulmuş, ziyaretinde Saadet Partisi Grubu Başkanı Selçuk Özdağ, Grup Başkanvekilleri İsa Mesih Şahin ve Bülent Kaya, Saadet Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun ile görüştü. Kurtulmuş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada anayasa konusunda Saadet Partisi Grubu’nun fikirlerini aldıklarını söyleyerek, görüşmenin olumlu gertiğini ifade etti. Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ ise, teklifi gruplarında değerlendireceklerini belirterek, "En önemli şey, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte kuvvetler ayrılığının net şekilde ayrılacağı söylenmişti. Gördüğümüz şu ki verdiğimiz soru önergelerinde dahi anayasa bakanlara diyor ki, ’Soru önergelerine 15 günde cevap verin.’ Ama cevap vermiyorlar. Bununla ilgili çalışmalar yapılması gerekiyor. Biz Türkiye’nin konuşan Türkiye olmasını istiyoruz, susan değil. Konuştuktan sonra uzlaşan Türkiye, uzlaştıktan sonra anlaşan Türkiye" ifadelerini kullandı. Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya da, siyasi zemine katkı saglayacak her türlü çabanın içinde olacaklarını belirterek, TBMM Baskanının da buna katkı ve çabaları olacağını kaydetti.
Tekirdağ Tekirdağ’da Macar ünlülere ait önemli objeler sergilendi: Uzaydan getirilen parçalar dahi var Tekirdağ’da Macar Ünlülerine ait ikon haline gelen önemli objelerin sergilendiği serginin açılışı yapıldı. Sergide, Oscar ödüllü yönetmenin papyonundan yapılan tablodan uzaydan getirilen parçalara kadar her şey var. 2024 Macaristan-Türkiye Kültür yılı etkinlikleri çerçevesinde Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde ’Hungarikonlar’ adlı serginin açılışı etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Attila Pinter, Tekirdağ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Benan Utku ve çok sayıda Macar davetli katıldı. Katılımcıların açılış kurdelesini kesmesiyle 20. yüzyılın Macar ünlülerine ait ikon haline gelen objelerin sergilendiği serginin açılışı yapıldı. Davetliler sergiyi gezerek objeleri inceledi. Oscarlı yönetmenin papyonundan yapılan tablodan uzaydan getirilen parçalara kadar her şey var Eserler arasında; Oscar ödüllü film yönetmeninin papyonundan yapılmış bir tablo, dünyaca ünlü Zsolnay fabrikasının kurucusunun fırın küreği, Nobel ödülü sahibi Katalin Karik’nun pipeti ve Macaristan’ın tek Altın Top sahibi Flrin Albert’in forması, Macar astronotlar tarafından uzaydan getirilen yadigârlar, Wimbledon şampiyonu Balzs Tarczy’nin tenis raketi, en iyi Macar yarış atının nalı ve en ünlü jokeyin çizmeleri de -seçkin Macar sanatçılar tarafından heykellere, resimlere ve enstalasyonlara dönüştürülerek- bulunuyor. Macaristan İstanbul Başkonsolosu Attila Pinter sergi açılışında yaptığı açıklamada, “Bu sergiyi ilk olarak bu şehirde açmak tesadüf değildir. Her Macar’ın kalbinde Tekirdağ’ın ayrı bir yeri vardır. Tekirdağlılar olarak Prens Rakoczi’ye sahip çıktınız ve yaşama gözlerini yumunca da prensin anısını yaşatmak için elinizden geleni yaptınız” dedi. Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ise yaptığı açıklamada, “Bu sene Macar Yılı. Yaklaşık 8 aydır burada çalışıyorum. 8 ayda başkonsolosumuzla çok sık bir araya geldik. Bugün yine güzel bir sanat etkinliği için bir aradayız” diye konuştu. Öte yandan serginin ay sonuna kadar ziyaretçilere açık olacağı öğrenildi.