KENT HABERLERİ - 15 Eylül 2014 Pazartesi 15:23

Sancaktepe'nin, ilk AVM'si açıldı

A
A
A
Sancaktepe'nin, ilk AVM'si açıldı

İstanbul Anadolu yakasında birçok projenin gerçekleştiği Sancaktepe'nin ilk AVM’si olan Rings açıldı.

Açılışının Mustafa Ceceli konseriyle kutlandığı Rings, mimari özellikleriyle dikkat çekti. Yatırımı Selin Yapı tarafından gerçekleştirilen Rings Alışveriş Merkezi, 12 Eylül'de açıldı. Sancaktepe bölgesinin ilk AVM’si olan Rings AVM, 28 bin metrekarelik kiralanabilir alanı ve 116 mağazası ile Sancaktepe’nin yeni buluşma noktası olmayı hedefliyor. Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan Rings AVM yarı açık mimarisiyle dikkat çekti.

Dünya mutfaklarından fast-food’a kadar farklı alternatifler sunan restoranları, çocuk ve gençler için özel eğlence merkezleri, modern sinema salonları, hipermarket ve elektronik marketleri ile Rings AVM, Sancaktepe bölgesinin hızlı gelişimine paralel olarak sosyal yaşam alanlarına duyulan ihtiyacı karşılamayı amaçlıyor.

Teraslı ve açık alanları ile öne çıkacak restoran ve cafeler ise projenin en önemli farklılıkları olarak öne çıktı. Rings AVM ve Rezidans, çevre dostu ve enerji tasarrufu uygulamalarıyla, uluslararası çapta en çok bilinen Amerika menşeli 'Leed' ve İngiltere menşeli 'Breeam' sertifikalarına aday oldu. Böylece Rings, bu tür kompleks yapılar içinde ‘Breeam’ ve ‘Leed’ sertifikalarının ikisine birden aynı anda aday olan Türkiye’deki ilk proje olma özelliğini kazandı. İş, sanat ve siyaset dünyasından birçok kişinin katıldığı Rings'in açılışı Mustafa Ceceli Konseri ile kutlandı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.