ASAYİŞ - 25 Ağustos 2020 Salı 10:12

Sansasyonel eylem için Taksim’de keşif yapan DEAŞ'lı yakalandı

A
A
A
Sansasyonel eylem için Taksim’de keşif yapan DEAŞ'lı yakalandı

Taksim Meydanı’nda keşif yaptığı ve sansasyonel eylem planı içinde olduğu tespit edilen bir DEAŞ üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Zanlının Taksim ve çevresinde keşif yaptığı anlar kameralara yansıdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aşırı uç radikal terör örgütü DEAŞ üyesi H.S. adlı bir teröristin Gaziantep’ten İstanbul’a gönderildiği istihbaratını aldı. Teröristin sansasyonel eylem hazırlığında olduğunu belirleyen İstanbul polisi, H.S.’nin Taksim ve çevresinde keşif yaptığını tespit etti. Bunun üzerine hücre üyesinin kaldığı yeri belirleyen İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlükleri, DEAŞ’lı teröristin Küçükçekmece’de bir otelde kaldığını tespit etti.

Kısa bir süre sonra eylem yapması beklenen ve kanlı plan için talim bekleyen H.S. adlı hücre üyesi, dün otel odasında İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonla yakalandı. Teröristin kaldığı otel odasında yapılan aramalarda 1 AK-47 (Kalaşnikof) marka uzun namlulu silah, bu silaha ait 5 şarjör ve 150 adet fişek ele geçirildi. Hücre üyesi H.S. isimli şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

Öte yandan, zanlının Taksim Meydanı ve çevresinde keşif yaptığı anlar ve polisin operasyon anı kameralara yansıdı.

Sadık Kahraman

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun Büyükşehir, yoldan 2 milyar 748 milyon 885 bin lira tasarruf sağladı Samsun’da, son 4 buçuk yılda 4 bin 379 kilometre yol çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, uyguladığı yöntemle bugünkü değerle 2 milyar 748 milyon 885 bin lira tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Hem kısa sürede ömürlük yollar yaptık hem de maddi olarak çok büyük bir rakamın belediyemizin kasasından çıkmasını önledik” dedi. Yatay kalkınmaya büyük önem veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün şehri yol ağıyla örüyor. Yol yapım çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kendi imkanlarıyla yol yapım dönemini başlattığı 4 buçuk yılda 3 bin 492 kilometresi sathi kaplama, 574 kilometresi beton yol, 313 bin kilometresi sıcak asfalt olmak üzere 4 bin 379 kilometre yol çalışması gerçekleştirdi. 5 bin 200 kilometre yol ağı bulanan Samsun’da rekor yol çalışmasına imza atan Büyükşehir Belediyesi, uyguladığı yöntemle ve sağladığı tasarrufla da örnek oldu. 2 milyar 748 milyon 885 bin lira tasarruf Konkasör tesislerinin sayısını artıran, beton santralleri, sıcak asfalt plentleri kuran, makine parkurunu güçlendiren Büyükşehir Belediyesi 4 bin 379 kilometre yolu kendi ekip ve malzemesi ile gerçekleştirdiği için bugünkü değerle 3 milyar 588 milyon 645 bin liraya mal etti. Büyükşehir Belediyesi, aynı kilometrede yol ihale usulü ile gerçekleştirilseydi, maliyeti bugünkü değerle 6 milyar 337 milyon 531 bin lira olacaktı. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi, daha kaliteli ve ömürlük yolları daha kısa sürede inşa ederken, hem de uyguladığı yöntemle büyük tasarruf sağladı. “Yol sorununun tamamını çözüyoruz” Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tüm yol çalışmalarımızı kendi ekip ve ekipmanlarımızla, kendi ürettiğimiz malzemelerle gerçekleştiriyoruz. Biz göreve geldiğimizde bir söz vermiştik, ‘vatandaşımızın yol sorunu kalmayacak’ demiştik. Yol sorununun tamamını çözüyoruz. İhale dönemine kıyasla daha kaliteli, daha ömürlük yollar inşa ettik. Daha kısa sürede tamamladık. Yatay kalkınma noktasında uyguladığımız yöntem örnek bir süreçtir. Hem bu kadar kısa sürede bu kadar ömürlük yollar yaptık hem de maddi olarak çok büyük bir rakamın belediyemizin kasasından çıkmasını önledik” ifadelerine yer verdi.