GÜNDEM - 21 Kasım 2013 Perşembe 16:49

Sarai Sierra davasında flaş gelişme

A
A
A
Sarai Sierra davasında flaş gelişme

Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul Sarayburnu’nda öldürülen Sarai Sierra’nın katil zanlısı “Laz Ziya” lakaplı Ziya Tasalı’nın yargılanmasına devam edildi.

Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul Sarayburnu’nda öldürülen Sarai Sierra’nın katil zanlısı “Laz Ziya” lakaplı Ziya Tasalı’nın yargılanmasına devam edildi. Tasalı’nın suç tarihi itibariyle ve hâlâ herhangi bir akıl hastalığına tutulmuş olup olmadığının tespit edilmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verildi. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada hakkında “Nitelikli adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli cinsel saldırı" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından da 10 yıldan 19 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Ziya Tasalı, Sierra’nın annesi Bexaida Jimenez’in avukatı Ceren Şarman hazır bulundu. Ziya Tasalı’nın avukatları ise mazeret dilekçesi sunarak duruşmaya katılmazken, duruşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Birsel Kurt da hazır bulundu.

Sierra’nın annesi daha önce mahkeme heyetine yazdığı mektupta “Kızımın en sevdiği kıyafet” diyerek Sierra’nın kahverengi deri ceketinin bulunarak kendisine verilmesini istemişti. Duruşmada Mahkeme Başkanı Tevfik Güngören tutuklu sanık Ziya Tasalı’ya “Deri ceketi ne yaptın?” sorusu üzerine Tasalı, deri ceketi çöpe attığını söyleyerek “Olaydan sonra maktulün cep telefonunu ve bilgisayarını denize attım. Deri montunu da denize attım. Ben maktulün montunun, maktulün yanında kalması halinde o civarda kaldığını bildiğim diğer tinerciler alıp götürür diye yanıma aldım. Ancak sonradan çöpe attım. Maktule karşı ben cinsel saldırı suçunu işlemedim. Kabul etmiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti verdiği karanın ardından suçtan zarar gördüğü gerekçesiyle maktulün annesi Bexaida Jimenez’in davaya katılmasına hükmederek tutuklu sanık Ziya Tasalı’nın suç tarihi itibariyle ve halen herhangi bir akıl hastalığına tutulmuş olup olmadığının tespit edilip rapor alınması için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmesi yönünde karar verdi.

Tutuklu sanık Ziya Tasalı’nın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet duruşmayı erteledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.