GÜNDEM - 22 Ocak 2018 Pazartesi 10:35

Şehit ateşi Balıkesir'e düştü !

A
A
A
Şehit ateşi Balıkesir'e düştü !

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında gerçekleşen operasyonda askerlerin üzerine çığ düşmesi sonucu 5 asker şehit oldu. Şehit askerlerden Jandarma Asb. Üçvş. Ferruh Kulaoğlu'nun Balıkesir'deki baba ocağına ateş düştü.

Batman Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrinde görevli 5 şehit askerden biri olan Jandarma Asb. Üçvş. Ferruh Kulaoğlu'nun acı haberi baba ocağına ulaştı. 1 çocuk babası olan Kulaoğlu’nun memleketi Balıkesir’in Altıeylül ilçesine bağlı Dinkçiler Mahallesi 2. Güllük Sokak no: 23’te oturan babası Necdet Kulaoğlu’na acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Metanetini koruyan baba Necdet Kulaoğlu'nun acısını Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman da taziye ziyaretinde bulunarak paylaştı. Aile yakınlarının taziyeye geldiği eve Türk bayrağı asıldı.

Şehit ateşi Balıkesir'e düştü !

Öte yandan Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada ise, "Batman Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görev yapmakta olan Karesi ilçesi Vicdaniye Mahallesi doğumlu Jandarma Astsubay Üstçavuş Ferruh Kulaoğlu Bitlis ili Hizan İlçesinde devam eden operasyon esnasında çığ düşmesi sonucu şehit olmuştur. Şehidimizin İlimize nakil ve defin işlemleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Bu vesileyle başta şehidimiz Jandarma Astsubay Üstçavuş Ferruh Kulaoğlu olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine, Balıkesirli hemşehrilerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz" denildi.

Taşkın Sarıca
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.