GÜNDEM - 10 Aralık 2021 Cuma 19:36

Şehit İdris Aksöz’ün cenazesi helallik için baba ocağına getirildi

A
A
A
Şehit İdris Aksöz’ün cenazesi helallik için baba ocağına getirildi

Pençe Yıldırım Harekatı bölgesinde PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz’ün cenazesi helallik alınması için Sancaktepe’de bulunan baba ocağına getirildi. Helallik alınmasının ardından şehit Aksöz'ün cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Nevşehir’e gözyaşları eşliğinde uğurlandı. Şehit İdris Aksöz'ün, kendisi gibi şehit olan polis memuru kuzeni Cebrail Aksöz ile birlikte fotoğraf çektiremedikleri için birlikte oldukları resimler çizdirdiği öğrenildi.

Pençe Yıldırım Harekatı kapsamında Irak’ın kuzeyinde düzenlenen operasyonda PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz’ün cenazesi helallik alınması için Sancaktepe’de bulunan baba ocağına getirildi. Şehit Aksöz’ün cenazesinin getirildiği baba evine çok sayıda yakını da geldi. Şehidin baba ocağı ve sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz’ün cenazesi, baba ocağında helallik alınmasının ardından defnedilmek üzere memleketi Nevşehir’e gözyaşları eşliğinde uğurlandı.

Şehit İdris Aksöz’ün cenazesi helallik için baba ocağına getirildi

Aynı kaderi paylaştığı şehit kuzeniyle resimlerini çizdirmiş

2016 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan polis memuru kuzeni Cebrail Aksöz gibi kendisi de şehit olmak isteyip asker oldu. Şehit İdris Aksöz, şehit kuzeniyle aynı kaderi paylaştı ama aynı karede fotoğraf çekilme fırsatı bulamadığı için 1 yıl kadar önce, birlikte oldukları resimlerini çizdirdi.

Şehit İdris Aksöz’ün cenazesi helallik için baba ocağına getirildi

Emre Sertdemir - Ömer Karaoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Penta Teknoloji karlılık ve ciroda hız kesmedi Penta Teknoloji’nin 2024’ün ilk çeyreğindeki konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artışla 6 milyar TL oldu. Penta Teknoloji, 2023’teki rekor finansal performansını bu yılın ilk üç ayında da sürdürdü. Şirket 2023’teki güçlü finansal pozisyonunu, kârlılık ve cirodaki başarılarını 2024’e de taşıdı. Penta Teknoloji’nin ilk üç aylık konsolide cirosu önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69’luk artışla 6 milyar TL olurken, brüt kârı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artışla toplam 434,9 milyon TL olarak gerçekleşti. 2024’ün ilk üç ayındaki FAVÖK’ü yüzde 53 artarak 258,2 milyon TL’ye ulaşan Penta Teknoloji’nin FAVÖK marjı ise yüzde 4,3 oldu. Penta Teknoloji, aynı dönemde 84,2 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti. “Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısıyız” Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, şirketin 34 yıllık yolculuğunda Türkiye’nin en güçlü ve güvenilir markalarından biri olmayı başardığını belirterek, ilk üç aylık finansal sonuçları şöyle değerlendirdi: “Bugün 40’tan fazla global ve yerel teknoloji markasıyla yaptığımız iş ortaklığıyla yüksek operasyonel kabiliyetimiz, deneyimli ekiplerimiz, dijital alt yapımız ve hizmetlerimizle Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısı konumunda yer alıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde her adımımızda iş ortaklarımızın büyümesini de önceliğimize alıyoruz. Penta Entegrasyon, Penta Abonelik Yönetimi, Penta Depom, Penta Teknoloji Merkezleri gibi hizmetlerimizle sektörde fark oluştururken, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik inovatif ürün ve çözüm seçenekleri sunmaya ve dijitalleşmeye yönelik yatırımlarımızla pazar büyüklüğü ve kârlılık açısından güçlü büyümemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”