GÜNDEM - 01 Mart 2017 Çarşamba 13:34

Şehit oğlunun eşyalarını 24 yıldır bir sandıkta saklıyor

A
A
A
Şehit oğlunun eşyalarını 24 yıldır bir sandıkta saklıyor

Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği ‘Unutulmayacak Vatan Evlatları’ projesi kapsamında 1993 yılında şehit olan Vemin Duğan'ın babasını ziyaret etti. Ziyarette oğlunun eşyalarını 24 yıldır bir sandıkta sakladıklarını söyleyen baba Fettah Duğan, "Evim barkım yansın ama bu sandığa bir şey olmasın" dedi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının desteklediği ve Şehit Aileleri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen programda şehit Vemin Duğan’ın, şehit Mustafa Gevrek’in ve Feyyaz Yumuşak’ın aileleri ziyaret edildi.

Şehit ailelerine dokuma halı üzerine işlenmiş çocuklarının fotoğrafları ile birlikte Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi.

Şehit çocuğunun kıyafetlerini ve fotoğraflarını 24 yıldır sandıkta saklıyor

Siirt’in Pervari ilçesinde 1993 tarihinde şehit düşen Vemin Duğan’ın babası Fettah Duğan fotoğraf ve Kur’an-ı Kerim'i teslim alırken, Vemin Duğan'ın tüm fotoğraflarını ailece sakladıklarını söyledi.
Şehit babası Fettah Duğan, “Evim barkım yansın ama sandığa bir şey olmasın. O sandıkta çocuğumun hatıraları var.”dedi.

Sandığın bir kere komşuları tarafından açıldığını ifade eden Duğan, “Bizler sandığı açmıyoruz. 24 senedir de hiç açmıyoruz. Evim yansın ama sandığıma bir şey olmasın. Evimiz barkımız her şeyimiz o sandık. Hediye ve fotoğrafa teşekkür ederim. Fotoğrafı da annesinden gizlemek istiyorum. 3 tane kardeşi var. Annesi görmeden de kardeşlerine vereceğim” diye konuştu.

Şehit Aileleri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Mutlu Kılıçaslan ise ziyarette yaptığı konuşmada Unutulmayacak Vatan Evlatları projesi kapsamında şehit ailelerini ziyaret ettiklerini ve acılarını da paylaştıklarını belirtti.

Şehit Aileleri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği tarafından şehit Vemin Duğan’ın, Mustafa Gevrek’in ve Feyyaz Yumuşak’ın aileleri, dernek başkanı Ahmet Beşkardaş, başkan yardımcısı Mutlu Kılıçaslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü şehit ve gazi birimi sorumlusu Yunus Erdoğdu tarafından ziyaret edildi. 

Enderhan Öz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.