GENEL - 23 Temmuz 2009 Perşembe 16:29

Şehit tekbirlerle uğurlandı

A
A
A
Şehit tekbirlerle uğurlandı

Şırnak'ta terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyon sırasında mayın patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Kürşat Can'ın cenazesi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde alkış ve tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı

Uzman Çavuş Kürşat Can'ın, İskenderun Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi önce Modern Evler Mahallesi, 295. Sokaktaki baba evine getirildi. Burada şehit için Kuran'ı Kerim okundu dua edildi. 

Daha sonra uzun bir konvoy eşliğinde Kaptan Mehmet Paşa Camii'ne getirilen şehidin naaşı tören kıtası tarafından omuzlarda taşındı. Cami avlusunda şehit ağabeyinin Türk bayrağına sarılı tabutunun başından bir an olsun ayrılmayan ve "Canım abim" yazılı tişört giyen kardeşi Tolga Can, şehidin künyesi ve fotoğrafını taşıdı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Kürşat Can için askeri tören düzenlendi. 

İskenderun Şehit Pamir Caddesi'nde uzun süre omuzlarda taşınan Can'ın Türk bayrağına sarılı naaşını gören İskenderunlular göz yaşlarını tutamadılar. Vatandaşların terör örgütü aleyhine sloganlar attıkları törende Kürşat Can'ın cenazesi, ailesinin ve törene katılanların tekbir sesleri ve alkışları arasında cenaze aracına konuldu. 

Baba Ebubekir Anne Serpil ve kardeş Tolga Can'ın katıldığı törende "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz kardeşiz PKK'ya yeteriz" sloganları atıldı. Uzun süre omuzlarda taşınan şehidin cenazesi İskenderun Karaağaç Asri Mezarlığında bulunan şehitlikte dualarla toprağa verildi. 

Şehidin cenaze törenine Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 5. Zırhlı Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, askeri erkan, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AHMET SEHER-MERSİN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.