TEKNOLOJİ - 04 Kasım 2021 Perşembe 11:43

Selçuk Bayraktar: 'Tüm gayretlerimiz gençlerimizin geleceği için'

A
A
A
Selçuk Bayraktar: 'Tüm gayretlerimiz gençlerimizin geleceği için'

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar, Samsun’da yapılacak TEKNOFEST 2022 için ilk incelemelere başladı. Selçuk Bayraktar, “Tüm gayretimiz gençlerin, gençlerimizin geleceği için” dedi.

T3 Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST 2022 incelemeleri için sabah saatlerinde Samsun-Çarşamba Havalimanı’na indi. Burada beraberindeki heyetle birlikte havalimanında ve kulede incelemelerde bulunan Selçuk Bayraktar, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) özel açıklamalarda da bulundu.

“TEKNOFEST 2022’yi, Çarşamba Havalimanı’nda yapmayı düşünüyoruz”
TEKNOFEST’in yapılacağı alanı inceledikten sonra açıklamada bulunan Selçuk Bayraktar, “Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve beraberimizdeki heyetle birlikte TEKNOFEST 2022 Samsun için ilk incelemelerimize başladık. Havalimanında yapmayı düşünüyoruz. Yerleşimi, girişleri, çıkışları ve etkinlikleri konuşmak üzere. TEKNOFEST 2021 bittiği gün, TEKNOFEST 2022’nin hazırlıkları başlamıştı. Onlar da yoğun bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

“Tüm gayretlerimiz gençlerin geleceği için”
Festivalde yapılacak çalışmalardan da bahseden Bayraktar, “Şimdiden sürprizleri söylemem mümkün değil. Zamanı gelince onları kamuoyu ile paylaşırız. TEKNOFEST’e geçen yıl 200 bin gencimiz başvurdu. 50 bin takım şeklinde başvuru oldu. Buradan yetişen öğrenciler sadece İHA’lar, SİHA’lar değil, teknolojinin tüm diğer sivil alanlarında, teknoloji yarışmalarının yüzde 90’ı neredeyse sivil diğer alanlarda biyomedikalden yapay zekaya akıllı ulaşımdan insanlık yararına teknolojilere kadar çok geniş bir yelpazede alanlarda bu yarışmalar yapılıyor. Orada çok daha büyük eserler yapacaklarını göreceğiz genç kardeşlerimizin. Biz de şimdiden TEKNOFEST 2022’yi kocaman bir ekip olarak, aile olarak çalışıyoruz. Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ev sahipleri olarak bunun yanında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız da burada. Tüm gayretlerimiz onların geleceği için” şeklinde konuştu.

Selçuk Bayraktar’a incelemeler sırasında ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve şehrin idarecileri eşlik etti.

Bayraktar havalimanındaki incelemelerin ardından şehrin yöneticileri ile bir toplantı yapacak ve SAMÜ Ballıca Kampüsü Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde basın açıklamasında bulunacak.

Erdi Demür-Furkan Abrek Ünal

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Parkta cüzdan bulan çocukları muhtar ve cüzdan sahibi ödüllendirdi Mersin’in Tarsus ilçesinde çocuklar parkta buldukları cüzdanı muhtara teslim etti, muhtar ve cüzdan sahibi çocukları ödüllendirdi. Öğretmenler Mahallesi’ndeki parkta oyun oynayan Kuzey Salih Gercan, Hasan Can Tekeli ve Salim Eren Gültekin adlı çocuklar, yerde cüzdan buldu. Çocuklar cüzdanı hemen Öğretmenler Mahallesi Muhtarı Betül Ünlüer Yaman’a getirip, teslim etti. Muhtar Yaman, içindeki kimlikleri cüzdan sahibine ulaştı. Cüzdan sahibi kuryelik yapan Kemal Faruk Biçer ile irtibat geçildi, kısa bir süre sonra Öğretmenler Mahallesi Muhtarlık binasına gelen kuryeye cüzdan teslim edildi. Çocukların yaptığı örnek davranıştan dolayı teşekkür eden Muhtar Yaman, “Üç çocuğun gözlerinde aile terbiyesinin, okulda aldıkları eğitiminin ne kadar önemli ve bu çocuklarda ne kadar çok belirlendiğini gördüm. Çocuklarımızın bu hareketleri gurur verici ve geleceğimizin gençleri böyle olmalı diye düşündürdü. Geleceğimiz olan çocuklarımızın bu güzel hareketleri gibi hep dürüst olmalarını umut ediyor ve inanıyorum. Atatürk İlkokulu 10 ve 11 yaşlarında olan Kuzey Salih Gercan, Hasan Can Tekeli ve Salim Eren Gültekin’in öncelikle ailelerini ve okulda eğitim veren öğretmenlerimizi gönülden kutluyorum” dedi. Muhtar Yaman ve cüzdan sahibi Biçer, çocuklara ve arkadaşlarına çikolata ve içecek ikram ederek gönüllerini aldı.
Burdur Burdur’da nisan ayında sürücülere 34 Milyon TL para cezası uygulandı Burdur’da Nisan ayında gerçekleşen olayların açıklandığı Burdur Valiliği’nde düzenlenen Güvenlik toplantısında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 946 olaya müdahale edildiği açıklandı. Trafik denetimlerinde ise kural tanımaz sürücülere 34 milyon 104 bin 300 TL para cezası uygulandığı açıklandı. Burdur Valiliğinde Vali Türker Öksüz başkanlığında düzenlenen Genel Güvenlik Toplantısı’nda, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder’in katılımıyla Nisan ayında gerçekleşen olaylar hakkında kamuoyu bilgilendirildi. Burdur genelinde Nisan ayında toplam 4 bin 675 ihbar yapılırken Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından 946 olaya müdahale edildi. Olayların yüzde 90,3’ü asayiş suçları Nisan ayında gerçekleşen olayların yüzde 90,3’ünü 877 olay olarak asayiş suçları oluşturuyor. Meydana gelen 877 olayın yüzde 99,9’u aydınlatılarak Burdur’da elde edilen bu başarı geçen yıl olduğu gibi ülkede ilk sıralarda yer almasını sağladı. Farklı suçlardan aranan toplam 70 firari şahıs cezaevine gönderildi Nisan ayı içerisinde farklı suçlardan aranan 234 şahıs yakalanarak sevk edildikleri adli makamlar tarafından 70’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 11 uyuşturucu madde taciri tutuklandı Nisan ayı içerisinde yapılan 10 uyuşturucu operasyonunda yakalanan ve haklarında adli işlem yapılan 34 şüpheli şahıstan 11’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan operasyonlarda 56,82 gram eroin, 20,98 gram sentetik kannabinoid, 1,24 gram kokain, 11 adet sentetik ecza, 2,7 gram esrar, 48,18 gram metamfetamin, 188,056 kök haşhaş bitkisi, 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Burdur’da kaçakçılara geçit yok Nisan ayı içerisinde kaçakçılığa karşı yapılan 19 operasyonda yakalanan 25 şahıstan 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan operasyonlarda; 18 adet tabanca, 9 adet tüfek, 219 adet kartuş, 424 adet fişek, 158 adet tüfek/tabanca mekanizmasına ait muhtelif parça, 1 adet silah namlusu açmada kullanılan makine, 2 adet muhtelif kazı malzemesi, 10 litre kaçak/sahte rakı ve 230 paket kaçak sigara ele geçirildi. Trafiği tehlikeye sokanlara 34 milyon TL idari ceza uygulandı Nisan ayı içerisinde toplamda 109 bin 713 araç ve sürücüsü kontrol edilerek 15 bin 27 araç ve sürücüsüne 34 Milyon 104 Bin 300 TL idari para cezası uygulandı.