EĞİTİM - 31 Mart 2014 Pazartesi 14:53

Selçuk, Endonezya ile Mevlana değişim programı imzaladı

A
A
A
Selçuk, Endonezya ile Mevlana değişim programı imzaladı

SÜ Endonezya’nın en önemli üniversiteleri arasında yer alan Gadjah Mada Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği protokolü imzaladı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Endonezya’nın en önemli üniversiteleri arasında yer alan Gadjah Mada Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği protokolü imzaladı.SÜ Rektörlüğünde gerçekleştirilen imza töreninde Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ile Gadjah Mada Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pratikno M. Soc.Sc, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gugup Kismono ve Endonezya Büyükelçiliği Müsteşarı Robertus Irawan katıldı.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Üniversite olarak uluslararası üniversitelerle işbirliği ve öğrenci değişim anlaşmalarını oldukça önemsiyoruz. Endonezya’nın önemli üniversiteleri arasında yer alan Gadjah Mada Üniversitesi ile de Mevlana Değişim Protokolü imzalamaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnanıyorum ki bu protokolle iki ülke arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi sağlanacak ve üniversiteler arasında eğitim alanındaki işbirliği geliştirilecek” dedi.

Selçuk Üniversitesi ile işbirliği sağlayacak bu protokolü imzalamanın önemine değinen Gadjah Mada Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pratikno M. Soc.Sc ise protokolün iki üniversite için oldukça faydalı olacağını söyledi.Konuşmaların ardından her iki rektör, protokol metnini imzaladı.

İmzalanan protokolle iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim elamanı değişimi sağlanacağı belirtildi. İmza töreninin sonunda Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Gadjah Mada Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pratikno’ya Ebru tablo ve Mevlana’nın Mesnevisini takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir