BASKETBOL - 01 Aralık 2010 Çarşamba 11:14

Semih'li Boston seriye bağladı

A
A
A
Semih'li Boston seriye bağladı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezona TSİ sabaha karşı oynanan 7 karşılaşmayla devam edildi.

ERSİN ŞİYHAN
İSTANBUL 


Boston: 106 - Cleveland: 87


Milli basketbolculardan Semih Erden'in formasını giydiği Boston Celticis, deplasmanda karşılaştığı Cleveland Cavaliers'ı 106-87 gibi farklı bir skorla devirerek galibiyet serisini 4 maça çıkardı.


Son 3 maçını kazanan Boston Celtics, Cleveland Cavaliers deplasmanında elde ettiği farklı galibiyetle seriyi sürdürdü. Boston Celtics'in 106-87'lik skorla kazandığı maçın ilk yarısını da 56-45'le önde geçen taraf yine Boston'dı. Tam 6 oyuncunun çift haneli rakamlara ulaştığı Celtics'te Rajon Rondo 23 sayıyla takımının ve maçın en skorer oyuncusu oldu. Rondo ayrıca 12 asist ve de 5 ribauntluk başarımıyla dikkat çekti.


Milli basketbolculardan Semih Erden ise kenardan gelerek 10 dakika süre aldığı mücadelede sayı kaydedemezken, topladığı 3 ribaunt ve yaptığı 2 blokla dikkat çekti.


Geceyi kendi evinde aldığı mağlubiyetle kapatan ev sahibi Cavaliers cephesinde ise Daniel Gibson ve Anderson Verajao 16'şar sayıyla takımlarının en skorer oyuncuları oldular.



LA Lakers: 96 - Memphis: 98


NBA'de gecenin en heyecan verici maçlarından birisine ise FedExForum ev sahipliği yaptığı. Memphis Grizzles'ın konuğu olan Los Angeles Lakers rakibine 98-96 mağlup oldu ve bu sezonki 5. yenilgisini aldı. Baştan sonra müthiş bir çekişmeye sahne olan mücadelenin özellikle son bölümlerinde farkı kapatarak maçı kazanmaya yaklaşan Lakers'a Rudy Gay geçit vermedi. Gay, son saniyede Ron Artest'in 3'lük atışına yaptığı blokla takımını galibiyete taşıdı. Gay ayrıca maçta yaptığı 6 blokla da kariyer rekoru kırdı.



Bu sezonki 8. galibiyetini alan Memphis Grizzlies'da ise Mike Conley attığı 28 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, toplam 6 oyuncu mücadeleyi çift haneli sayılarda noktaladı. Rudy Gay'in 14 sayı ürettiği Grizzlies'ta Zach Randolph 13, X. Henry de 12 sayıyla oynadı.


Geceyi deplasmanda aldığı mağlubiyetle kapatan Los Angeles Lakers'ta ise süper yıldız Kobe Bryant attığı 29 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi olmasına karşın 9/25 gibi düşük bir şut oranıyla maçı tamamladı. Kobe ayrıca maçın ikinci ve üçüncü çeyreğinde üst üste tam 10 şut kaçırarak dikkat çekti. İspanyol yıldız Pau Gasol'ün 15 sayı, 14 ribaunt 4 asistle 'double-double' yaptığı Lakers'ta Ron Artest de 12 sayıyla mücadele etti.



NBA'de gecenin toplu sonuçları ise şöyle:


Boston: 106 - Cleveland: 87
Detroit: 79 - Orlando: 90
Portland: 79 - Philadelphia: 88
New Jersey: 100 - New York: 111
LA Lakers: 96 - Memphis: 98
Indiana: 107 - Sacramento: 98
San Antonio: 118 - Golden State: 98

NBA'de heyecan bu gece oynanacak 12 maçla devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta 600 kiloluk boğa, alıcı çıkmazsa İstanbul yolcusu Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kars’ta besicilerin umutla beklediği hareketlilik başladı. Kentin Bayraktar köyünde özenle yetiştirilen 600 kiloluk boğa "Varto", görenlerin ilgisini çekiyor. Adını Muş’un Varto ilçesinden alan iri cüsseli kurbanlık, adeta köyün maskotu haline geldi. Sahibi Teymen Aydın, tarafından bebek gibi bakılan Varto isimli boğa, günlük özel yemlerle besleniyor. Ahırda sürekli kontrol altında tutulan dana için besicisi, aylar süren emeğin karşılığını almak istiyor. Dikkatleri üzerine çeken boğanın en büyük özelliği ise sakin yapısı ve heybetli görünümü. 600 kiloluk Varto’yu satışa çıkardığını ifade eden besici Teymen Aydın, "Bu boğamın ismi Varto, müşterilerini bekliyor. Aşağı yukarı 600-650 kilo, kurbanlıkta olur, iyi damızlıkta olur. Hakiki Simental, müşterilerini bekliyor, fiyatı da 250 bin lira olur" dedi. Daha önce bir kısım kurbanlığı İstanbul ve Ankara’ya gönderdiğini belirten Teymen Aydın, "Kurbanlıklarımız satışa hazır, kurbanlıkların bir kısmını İstanbul’a gönderdik. Bir kısmını Ankara’ya gönderdik. Şuan da orada satıştalar, elimde 50-60 tosun var. 25 düvemiz var. Satıldı, müşterilerimize sattık, hayvanlarımız tamamen organik beslenmiştir. Doğal beslenmiştir" diye konuştu. Kurban Bayramı yaklaşırken büyükbaş hayvanlara olan talep artarken, özellikle yüksek kilolu ve bakımlı kurbanlıklar pazarda öne çıkıyor. 600 kiloluk Varto da şimdiden hem alıcıların hem de meraklı vatandaşların radarına girmiş durumda. Aydın, Kars’ta isteği fiyata Varto’yu satamaz ise Varto’da satılmak üzere İstanbul’a gönderilecek. Bayraktar köyünde besicilik yapan Teymen Aydın’ın, onlarca kurbanlığı ahırda alıcılarını bekliyor.
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.