SPOR - 02 Nisan 2015 Perşembe 12:42

Şenol Güneş kalacak mı? Ronaldinho’yu istiyor mu?

A
A
A
Şenol Güneş kalacak mı? Ronaldinho’yu istiyor mu?

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, başka kulüplerle görüştüğünü ancak şu anda Bursaspor’la anlaşması olduğunu söyledi. Güneş, Ronaldinho’yu istemediğini de ifade etti.

Yeşil-beyazlı kulübün teknik patronu Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında oynanacak Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Takımın son durumu hakkında bilgi veren Güneş, "Ligde 26. maça çıkacağız. Sivas maçında kaybettiğimiz üç puan hem moral hem puan olarak bize değer kaybettirdi. Milli hafta sebebiyle iyi çalıştık. 10 oyuncumuz milli takımda, 3 oyuncumuz sakat. Az sayıda oyuncu ile çalıştık. Sivas maçında uzatmalarda gördüğümüz kırmızı kartlar nedeniyle Şener ve Şamil bizimle olmayacak. Milli takımdan gelenler bugün bize katılacak. Volkan ve Aziz’i hafif sakatlıkları var. Serdar ve Emre sakat geldiler. Bugün antrenmana katılacaklar. Daha önce sakatlığı olan Bakambu ve Belluschi idmana katıldı. Hazırlık maçında dün oynattık. Bekir de bileği döndüğü için sakatlığı belki 10-15 gün sürebilir. O da ciddi bir sakatlık gibi duruyor. Ama arkadaşlar iyi çalıştı. Civelli’nin bileğinde sakatlık vardı, kontrol amaçlı oynatmadık ama inşallah oynar" dedi.

"ZORLU BİR DÖNEME GİRİYORUZ"

Zorlu bir döneme girdiklerinin altını çizen deneyimli teknik adam, "Erciyes maçının zorluğunu biliyoruz. Erciyes maçı ile başlayacak üç maçımız da önemli. Erciyes, Gençlerbirliği kupa ve Fenerbahçe maçları var. Üç zor maç var. Bu ilk maçı güzel bir sonuçla bitirmek istiyoruz. Alacağımız puanlar hem teselli hem moral olacaktır. Rakibimiz de teknik direktör değişikliği yaptı, zor süreçten geçiyorlar. Onlar da yeni bir başlangıç yapmak istiyorlar. Rakibimizin gücü ne olursa olsun çıkabileceğimiz ne iyi kadro ile çakıp en iyi sonucu almak istiyoruz. İnşallah öyle olur. Sezon başından beri gelişim gösteren bir takımız. Şu an geldiğimiz nokta en iyi noktadır. Ama daha eksiklerimiz var. Ürettiklerimizin henüz sonuçsal değerini alamadık. Ama gelişim gösteriyoruz. Oyuncularımızın daha da üzerine koyacağını düşünüyorum. Şu an sezon başında konuştuğumuz yerin altındayız. Dolayısıyla yerimizden memnun değiliz. İlk 3’te olmamız zor görünüyor ama 4 içinde olacak güçteyiz" ifadelerini kullandı.

"RONALDİNHO BENİM GÜNDEMİMDE YOK"

Güneş, Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı’nın Ronaldinho ve Batalla’yı transfer etmek istediği yönündeki açıklamalarına da değinerek, "Benim gündemimde Ronaldinho hiç olmadı. Haberim de yok, gündemimde de yok. Ronaldinho’yu istemem. Bunlar kısır döngülerdir. Büyük kulübün hedefleri değildir. Başkan ve diğer yöneticiler ya da gazetelerin söylediği hiçbir oyuncuyla ilgili benim bilgim yoktur. O karar herkesin olabilir ama benim tavsiyem bu yapılmasın, alınmasın yani. Bursaspor o tip hamleler ile büyümez. Ürettikleri ile büyümeli ama gerekirse yararlı olacak oyuncular alınmalı. Teknik heyetin görüşü sorulmalı, kararı yönetim vermeli. İsmi geçen oyuncularla ilgili benim bilgim yok. Hiçbir oyuncunun gitmesini istemiyorum. Gitmesini istediğim oyuncular olursa söylerim. Yarın ben gidersem başkası gelir. Ama hiçbir oyuncu gitmemeli. Ancak Bursaspor’un geleceği için en az 6-7 oyuncu alınmalı" şeklinde konuştu.

"6 AY ÖNCE KONUŞTUĞUMUZ OYUNCULARLA İLGİLİ HALA ANLAŞMA OLMADI"

Bir basın mensubunun, Bursaspor’la devam edip etmeyeceğine yönelik sorduğu soruyu cevaplayan Güneş, "Bir hayal vardır, bir gerçek vardır. Ben şu an Bursaspor’un teknik direktörüyüm. Benim burada çalıştığım süre içinde ne katabileceğim önemlidir. Şu andaki hedefimiz sezon sonuna kadar her oyucunun gelişimi. Bir kadronun oluşması çok önemli ve bunun da süreklilik kazanması gerekiyor. İkinci, Bursaspor’un Avrupa’da olabilmesi için bir takım hamleler yapması gerekiyor. Yönetimi, teknik heyeti, oyuncuları, şehir desteği, taraftarı her şey iyi olmalı. Geçen hafta başkanla konuştuk. ’6 ay önce konuştuğunuz oyuncularla konuşun, onlarla anlaşın. Bizim gidip gitmememiz önemli olmaz’ dedim. Ben bunları söylüyorum. İşin içindeyim. Olmasam da söylerim. Ben olmasam da bu takım yürür. Oyuncu ve hoca gidip gelebilir. Başkan iyi niyetle çalışıyor. Saygı duyduğum bir insandır. Çok değer verdiğim bir insandır. Kulübün ekonomik sıkıntıları varsa, transfer yapamayacaksa açıklamakta yarar var. Yani elimizde oyuncular var, anlaşmalar var. 6 ay önce konuştuğumuz oyuncularla ilgili hala anlaşmalar olmadı. Anlaşmazsanız gezer, aklı başka yerlerde olur. Bu konular olursa sevinirim, olmazsa üzülürüm. Benim yapacak başka bir şeyim yok" değerlendirmesinde bulundu.

"EMEK VERDİĞİMİZ OYUNCULARI ORADA GÖRMEK MUTLULUKTUR"

Milli Takım’ın Hollanda maçında oynayan Bursasporlu oyuncuların performansının sorulmasına da yanıt veren Güneş, "Milli takıma giden oyuncuları tebrik ediyorum, yeni oyuncuların katılmasını da diliyorum. Oraya gitmek oyuncuların başarısı ve aynı zamanda Fatih Terim’in takdiridir. Onları tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Hollanda maçında oyun kamuoyunun beklentisinin üstünde oldu. Teknik heyeti, oyuncuları kutluyorum. O takım bizim takımımız, oyuncular bizim oyuncularımız. Kendi takımımızda emek verdiğimiz oyuncuların orada oynaması da başarılı olması da bizi gururlandırır. Milli takım oyunu olarak, biz hücum değil savunma anlayışı ile başarılı olduk. Hücumda yeteneği olan özel oyuncularımızın savunma yapabileceğini gösterdiği bir maç oldu. Burak için de Gökhan için de. Adam kovalayacak, hem savunma hem hücum yapacak. Elbette gol atacağız ama bunu yaparken rakipten top alacaksınız ve top vermeyeceksiniz. Şimdi hücum etmek ve kazanmak zorundayız maçları. Daha hazır olmasalar bu günü ararlar oyuncularımız. Milli takıma geldim diye bırakmasınlar. Oyuncularımızın çalışması lazım. Oyuncularımız bu süreci hızlı değişim olarak yaşıyorlar. Burayı gördükten sonra buradaki beklentileri ve davranışları ne olacak. Bunun ekonomik, psikolojik ve sosyal tarafı var. Siz oyuncunuzu değerli kıldığınız zaman o değeri ona göstereceksiniz. Onlar da o değerlerini size sunacak. Büyümenin sancıları olacaktır, hazır olmalıyız" dedi.

"BAŞKA KULÜPLERLE GÖRÜŞTÜM ANCAK ŞU AN BURSASPOR’LA SÖZLEŞMEM VAR"

"Başta Kore olmak üzere çeşitli yabancı kulüplerden size teklif geldiği yönünde bilgiler var, görüşmeleriniz oldu mu?" şeklindeki soruya da açıklık getiren tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:

"Kulüpte böyle bir sıkıntı varmış gibi görüntü aldım. Başkan belki espri yaptı. 10 yıl 20 yıl dedi. 10 yılın garantisini bana verecekse ben hizmet ederim ama böyle bir garanti yok. Ben bir yıl anlaştığım zaman da burada her görev yaptığım buraya be katabilirim diye baktım. Ben ayrılırken ’iyi birisi’ densin yeterli. Hatalarım olacaktır ama bunun oranının düşük olmasını istiyorum. Diğer kulüplerle anlaşmam olacaksa söylerim. Ama buna şu an evet diyemem. Zorlukları bilerek geldim. Kendi gerçeklerimizi ve sorunlarımızı biliyoruz. Başka takımlarla ilgili konuşmalar var ama geçerliliği ve anlaşma yok. Bursaspor’da kalıp kalmayacağımı bilmiyorum. Geldiğimden beri herkes bana sahip çıktı. Ayrıldığım zaman da böyle bir hava bırakmak isterim. Kaldığım zaman da böyle kalmasını isterim. İş işten geçtikten sonra bir iş yapmanın anlamı yok. Onun için işi zamanında ve yerinde yapmak lazım. Her transfer için de hoca ile anlaşılacaksa geç kalınmamalı, hata yapılmalı" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da Atatürk Bulvarına yaya üst geçidi çalışmaları başladı Aksaray Belediyesi tarafından şehrin en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Bulvarına yapılacak olan üst geçidin çalışmaları başladı. Aksaray Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerindeki AVM ve iş merkezleri önünde yaşanan yoğunluğu göz önünde bulundurarak yeni bir yaya üst geçit projesini planladı. Atatürk Bulvarı ve Ereğlikapı Mahallesi arasında yaya ulaşımını kolaylaştıracak ve güvenli hale getirecek olan yaya üst geçidi iki adet taşıyıcı kolon üzerine inşa edilecek. Yaya üst geçidi projesinin yapılacağı alanda ilerleyen yıllarda sorun olmaması için altyapı çalışmaları başlatıldı. Yaya üst geçidinin yapılmaya başlaması ile oluşabilecek sorunların önüne geçilmesi için bölgenin altyapısı inşaat öncesinde taşınıyor. Yaşlı, engelli ve yürüme zorluğu yaşayan vatandaşlar için de detayların düşünüldüğü yaya üst geçit projesinde asansör ve yürüyen merdivenler yer alacak. Yaya üst geçidinin en kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor. Halkın talep ve önerileri doğrultusunda planladıkları projeleri yeni dönemde de tek tek hayata geçireceklerini belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Şehrimiz Orta Anadolu’da en hızlı gelişen ve büyüyen şehirler arasında yer alıyor. Bu hızlı büyüme ile sürekli yeni ihtiyaçlar yeni yatırımlara ihtiyaç duyuluyor. Biz de bu büyüme hızına katkı sağlamak ve şehrimizin ihtiyaçlarını gidermek için sürekli yenilikçi, çağın şartlarına uygun projeler planlıyoruz. Bu projelerimizden biri olan yaya üst geçit projesi için geçtiğimiz günlerde planlamalarımızı yaparak ihale sürecimizi tamamlamıştık. Bugün de inşaat çalışmalarına başladık. İnşallah planladığımız tarihler arasında inşaatımızı tamamlayarak burayı halkımızın hizmetine sunacağız. Yaya üst geçidi projemiz sayesinde hem halkımız güvenle ulaşım sağlayacak hem de trafik yoğunluklarının önüne geçilmiş olunacak. Bölge esnafımız için ve halkımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Kastamonu Özel bireyler ve aileleri kolları sıvadı, serada çilek üretimine başladı Kastamonu’da hayata geçirilen proje ile özel bireyler ve aileleri serada üretim yaparak hem gelişimlerine katkı sağlayacak hem de maddi gelir elde edecek. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan 4 kadın kooperatifinin de paydaş olduğu “Benim Engelim Üretim Yapmama Engel Değil” projesi özel bireyleri üretimle geleceğe hazırlayacak. Kastamonu İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim ve Meslek Okulu, Sarıkonak Kadın Kooperatifi, Dadaylı Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Hanönü Kadın Girişimi Üretim ve İşleme Kooperatifi ile Devrekani Kadın Girişimciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin paydaş olarak yer aldığı proje ile kırsal alanda yaşayan özel bireyler ve ailelerinin üretim yapmasını sağlayacak. Proje ile 2 yıl içerisinde, Kastamonu İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim ve Meslek Okulunda eğitim gören 10 özel birey ve ailesine, 200’er metrekare çilek bahçesi tahsis edilecek. Proje sayesinde gelir elde edecek olan özel bireyler ile ailelerinin tarımsal üretim içerisinde yer almaları sağlanacak. Bu çerçevede Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulunun “Benim Bahçem Benim Dünyam” eTwinning projesinin yürütülmesi amacıyla kadın çiftçi Lemiye Budak’ın bahçesinde sera kurulumu gerçekleştirildi. Hazırlanan serada özel bireyler ve aileleri ilk çileklerini ekti. Düzenlenen programa Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanı Fatih Paça, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ile özel bireyler ve aileleri katıldı. “Gelecek kaygısı taşımamaları adına geliştirilmiş bir proje” Programda konuşan Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, “Yaptığımız proje özel birey ve aileleri için geliştirilmiş bir proje. Geçen sene bunu bakanlığımıza teklif ettiğimde olumlu bir şekilde karşılanmıştı. Projemiz kabul edilmişti ve bu yıl, geçen yıl yaptığımız serada hem çilek bahçesi, çilek fidesi dikimiyle de bu projenin başlangıcı için adım attık. Proje ile özel birey ve ailelerinin gelecek kaygısı taşımamaları adına geliştirilmiş bir proje. Çünkü okul hayatından sonra bu bireylerimiz genellikle aileleri ile özelikle anneleri ile beraber hayatlarını sürdürüyorlar. Biz de buna bir nefes olsun diye yaptı. Toprağın içinde, üretimde birlikte olurlarsa, tarımla ilgili meşakkatli olurlarsa kendilerini hem geliştirme hem de toprağın vermiş olduğu pozitif enerjiyi özel hayatlarına aktarma adına bu proje geliştirildi” dedi. “Bir takım etkinliklerle istihdamını destekleyici projeyi gerçekleştiriyoruz” Seranın öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerine ve istihdamına katkı sağlayacağını ifade eden Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş de, “Kıymetli gençlerimizin 21. yüzyıl becerileri ile donatılmasını önemsiyoruz. Bunun yanında özel bireylerimizin hem becerilerinin artırılması hem de ilerde istihdamla ilişkilendirilmesi için birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bugün de yine özel birey öğrencilerimizin becerilerini artırabileceği, hoşça vakit geçirebileceği, ileriye yönelik tarımsal faaliyetlerde gelir getirici birtakım etkinliklerle istihdamını destekleyici bir projeyi de gerçekleştiriyoruz. Birçok paydaşımız var. Öncelikle Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bizi projeye dahil ettikleri için çok teşekkür ediyoruz. Velilerimiz, öğrencilerimizin hem becerilerinin geliştirilmesine hem de birlikte bu tarım faaliyetlerini yaparak daha güzel işler yapmış olacaklar. Aynı zamanda da öğrencilerimiz gelecekte bu tür faaliyetleri daha çok çeşitlendirerek istihdama ve üretime yönelik bir çığır açmış olacaklar. Bu projenin hayata geçirilmesinde kooperatiflerimize, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğümüze ve burada tüm herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. “Eğitim, çocukların ihtiyaçlarını karşılama yoludur” Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanı Fatih Paça ise, “Yürüyeceğimiz yolun felsefesini yaptığımız projeler belirler. Farklı ihtiyaçlarımız var. Hayata hazırlanma adına bu çok kıymetli bir süreç. Dolayısıyla eğitim dediğimiz şey çocukların ihtiyaçlarını karşılama yoludur. Özel çocukların, özel ihtiyaçları var. Ama birbirimize benzer yaşantılarımız var. Bir şey anlamak için size benzeyen yanlarımıza bakarak görürseniz daha doğru anlarsınız. Daha iyi tanırsınız” şeklinde konuştu. “Bu proje çerçevesinde bu çocuklara farklı eğitimlerde düzenliyoruz” Çocukları sosyal yaşama kazandırmada aktivitelerin önemli olduğunu belirten Sosyolog Aysu Köserecep, “En çok sıkıntıyı anneler çekiyor. Annelerin hayatlarını rahatlatırsak onlara ufak bir iş yapabilirsek çocuklarda ferahlayacak yüzden biz 10 tane ailemize çilek bahçesi tesis edeceğiz. Ancak bu sadece fiziksel boyut. Amacımız sosyal sorumluluk. Biz çocuklarımızı insanlarla kaynaştırıp, toplum içine çıkarmak, ‘ben de varım’ diyebilmelerini sağlamak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki her biri birer denizyıldızı. Biz bir taneyi alıp hayatlarını kurtarırsak ne mutlu. Hepimiz aynı Ülkenin evlatlarıyız. Sadece isimlerimiz farklı. Farklı olduğumuz için zenginiz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından verilen eğitim sonrasında, özel bireyler ve aileleriyle birlikte seraya çilek fidesi dikildi.