MAGAZİN - 12 Temmuz 2017 Çarşamba 09:38

Sertab Erener'den Balıkesirlilere unutulmaz konser

A
A
A
Sertab Erener'den Balıkesirlilere unutulmaz konser

Bu yıl 25. sanat yılını kutlayan Sertab Erener, yaz konserleri serisinde Bodrum’dan sonra Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde sahne aldı.

Ayvalık Belediyesi’ne ait Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran yaklaşık bin 500 kişiye unutmayacakları bir gece yaşatan ünlü şarkıcı, pop müziği enstrümanları yerine sahneye klasik müziğe ait enstrümanlarla çıktı. Eski ve yeni eserlerini Oda Müziği Orkestrası ile seslendiren sanatçı sergilediği performansla Ayvalıklı hayranlarının kalplerini bir kez daha fethetti.

Kışın yaptığı ‘Sertab’ın Oda Müziği’ projesi ile büyük beğeni toplayan Türk popunun deneyimli sesi Sertab Erener, yaz sezonunda da bu projesi ile hayranları ile buluştu. 25 yıllık sanat hayatındaki en sevilen şarkılarının akustik sunumlarını Ayvalıklı dinleyicileriyle paylaşan Erener’in konserine ait biletler 60 ile 120 liradan satıldı.
Ünlü tiyatrocu Rasim Öztekin’in kızı başarılı oyuncu Pelin Öztekin’in yanı sıra Survivor ile başarısını taçlandıran serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen ile Ayvalıklı antrenörü Hüseyin Cavlı’nın da izleyicilerin arasında bulunduğu konser yaklaşık iki saat sürdü.
Konserde, beline konan ve sonra da kaçan bir çekirgenin ünlü sanatçı Sertab Erener’i ürkütmesi ise uzun süre gülüşmelere sebep oldu.

Suat Salgın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı ’Hudut Kartalları’ bayramda da elleri tetikte sınır nöbetinde Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Türkiye-İran sınırında görev yapan askerler, Kurban Bayramı’nı nöbet tutarak görevlerinin başında geçiriyor. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan 5’inci Hudut Tugayı 4’üncü Hudut Taburuna bağlı 2 bin 800 rakımda konuşlu 13. Hudut Bölük Komutanlığında görev yapan askerler, Kurban Bayramı’nı görevleri başında geçiriyor. Türkiye -İran sınırında yer alan karakollarında gözleri sınırda, kulakları komutanlarında olan Mehmetçik, vatanı koruma görevlerini bayramda da aynı hassasiyetle sürdürüyor. Ailelerini telefonla arayarak bayramlarını kutlayan askerler, vatani görevlerini yerine getirmenin de gururunu yaşıyor. Güvenlik Duvarı ile terör ve kaçakçılığa geçit yok Mehmetçiğin 7 gün 24 saat teyakkuzda olduğu Türkiye-İran sınırında, sınır fiziki güvenliğinin sağlanması amacıyla her biri 3 metre ve 30 santimetre kalınlığında olan ve üzeri tel örgülerle çevrili Modüler Beton Duvar sayesinde bölgede teröristlerin sızma girişimleri, yasadışı ve düzensiz göçmenlerin geçiş teşebbüsleri ve kaçakçılık faaliyetlerinin önüne geçiliyor. Karakol, mevziler ve Modüler Beton Duvar hattındaki kameralar sayesinde ise hudut hattındaki her hareketlilik gözetlenebiliyor. Kule ve Hudut Hattının emniyeti son teknoloji termal kameralarla sağlanıyor Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfının iştiraki olan ASELSAN tarafından tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen en son sistem termal kameraların yüksek görüntü kalitesi sayesinde, gece gündüz fark etmeksizin hudut hattında gözetleme yapılabiliyor. Bölgenin güvenliğini sağlamak için 7 gün 24 saat görevlerinin başında olan “Hudut Kartalları” son teknoloji olan cihazlarla güçlerine güç katıyor. Baştan aşağı zırhlı ve son teknolojiyle donatılan araçlar bölgede kuş uçurtmuyor Taktik tekerlekli zırhlı olan “Vuran” ve “KOBRA-2” araçlarının üzerinde bulunan termal termal kameralar ve kara gözetleme radarı sayesinde bölgede habersiz kuş uçmuyor. Vuran aracı üzerine entegre edilmiş Sarp Silah Sistemi’nin kara ve havada otomatik takip etme özelliği sayesinde bölgede görünmeyenler görünür hale geliyor. KOBRA-2 aracı üzerinde bulunan termal kameralar ise gece gündüz fark etmeksizin 10 kilometre çapında ısı yayan her şey tespit edilebiliyor. Aynı zamanda araç üzerinde yer alan kara gözetleme radarı ile her türlü hava koşulunda 6 kilometreye kadar hareket eden canlılar, 15 kilometreye kadar da hareket halindeki motorlu araçlar tespit edilerek bölgenin güvenliği sağlanıyor.
Ankara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Bayramın birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha pekiştirmesini temenni ediyoruz" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bayramın birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha pekiştirmesini temenni ediyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Beştepe Millet Camisi’nde kıldı. Yılmaz, daha sonra cami çıkışında bekleyen basın mensuplarına konuştu. Yılmaz, İslam aleminin, tüm Müslümanların bayramını tebrik etti. Yılmaz daha sonra şu ifadeleri kullandı: "Bayram dayanışmanın, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin zirve yaptığı bir zaman, bunu her bir kişinin en güzel şekilde yaşamasını, geçirmesini temenni ediyorum. Malum büyüklerimiz var bayramda bizleri bekleyen. Yaşlılarımızın ellerinden öpüyorum. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Onlara neşeli, güzel bir bayram diliyorum. Ülkemiz huzur, güven içinde bir bayramı karşıladı ama maalesef dünyanın farklı coğrafyalarında sıkıntı içinde bayramı karşılayanlar var. Hele Gazze’de, Filistin’de zulüm, her türlü insanlık dışı saldırı altında bayramı karşılayan kardeşlerimiz var. Buradan Gazzeli, Filistinli kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Bu bayramın onların da barışına, huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum." Geçen yıl yaşanan, "Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat’taki depremleri hatırlatan Yılmaz, "Geçen gün Hatay’daydım. Oradaki çalışmaları bir kez daha yerinde de gördüm. Halen çok sayıda vatandaşımız konteyner şehirlerde yaşamını sürdürüyor. Kalıcı konutlar için yoğun bir çalışma var, peyderpey de başladı yerleşmeler. Buradan depremzede kardeşlerimizin de bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Bir an önce kalıcı bir şekilde hayatlarını normalleştirmelerini temenni ediyorum, diliyorum. Diğer yandan bu dönemde yakınlarını kaybetmiş olanlara sabır diliyoruz. Hastalara şifalar diliyoruz. Bu bayramı herkesin en güzel bir şekilde, huzur, barış içinde geçirmesini bir kez daha temenni ediyoruz. Cenabı Allah’ın bizleri nice bayramlara, hep birlikte sevdiklerimizle kavuşturmasını diliyoruz. Bayramın birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha pekiştirmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yalova Muharrem İnce bayram namazını köyünde kıldı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kurban Bayramı namazını memleketi Yalova’daki Elmalık Köyü Camii’nde kıldı. İnce, Kurban Bayramı nedeniyle geldiği memleketi Yalova’da bayram namazını kılmak için Elmalık Köyü Camii’ne gitti. Camide namazını kılan İnce, ardından cami avlusundaki sıraya girerek tüm köylüleriyle bayramlaştı. İnce, burada yaptığı açıklamada, "Ramazan ve Kurban Bayramlarını ben hiçbir zaman tatil olarak görmedim. Tatil olarak görenlere bir şey söylemek istemiyorum. Kimse yanlış anlamasın. Bir koronada, bir de askerde burada olamadım. Onun haricinde her Ramazan ve Kurban Bayramı’nda mutlaka burada oldum, kahvaltıyı babamın evinde yaptım. Oğlumda bu geleneği sürdürüyor. Bu geleneklerden kopmamak gerektiğini düşünüyorum. Böyle yaşamak beni mutlu ediyor ama denize girmek isteyenlere de bir sözüm yok. Bütün Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutluyorum. İnşallah bu bayram dünyaya barış, huzur getirsin. Geçim sıkıntısı altında çocuğuna harçlık veremeyen babalara selamlarımı saygılarımı gönderiyorum. Hastalara şifalar diliyorum. Huzur içerisinde bir bayram geçirmeyi Allah’tan niyaz ediyorum" diye konuştu. İnce, ardından köy mezarlığına giderek önce babası Şerif İnce’nin mezarını ziyaret eti. İnce, sonrasında akrabalarının mezarları başlarında da dua okudu. İnce, mezarlığın ardından annesi Zekiye İnce’nin evine giderek bayramlaştı ve aile üyelerinin bayramını kutladı.