ASAYİŞ - 14 Eylül 2021 Salı 13:43

Sevdiği kızla kaçmak isterken öldüresiye dövüldü

A
A
A
Sevdiği kızla kaçmak isterken öldüresiye dövüldü

Mersin'in Tarsus ilçesinde sevdiği kızı kaçırmak isterken yakalanan genç, hem kendi yakınları hem de kızın yakınları tarafından öldüresiye dövüldü. Hastanede ölüm kalım mücadelesi veren genci döven 3 zanlı tutuklandı.

Sevdiği kız S.K. (16) ile şehir içi dolmuşa binip kaçan İ.K. (33) bir benzin istasyonunda kızın yakınları tarafından yakalandı. S.K. dolmuşun arka kapısından babası tarafından indirildikten sonra kızın ailesi dolmuşun içerisine girip İ.K.’yi araçtan zorla indirdi.

İ.K. indirildikten sonra tekme, tokat ve sopayla dövüldü. Yere yığılan İ.K. yaklaşık 20 dakika yerde uzanmış halde bekledi. Kimsenin müdahale etmediği ve seyrettiği gencin yakınları bir araçla olay yerine geldi.

İ.K., yakınları olduğu iddia edilen grup tarafından da dövülmeye başlandı. Kan içinde kalan İ.K. bir süre yerde kaldıktan sonra ayağa kalktı. Sendeleyerek yürüyemeye çalışan genç, istasyonun diğer tarafında yine dayak yedi.

Diğer tarafta da S.K. kendi yakınları tarafından dövüldü.

Olay yerine gelen ambulans, yaralı İ.K.'yi hastaneye götürdü. Yoğun bakımdaki İ.K.’nin hayati tehlikesi devam ediyor.

Olay yerinde çalışma yapan polis, 7 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye çıkarılan 7 kişiden H.T.K., İ.G., Ü.C. ve İ.K. adlı zanlılar tutuklandı.

Ersoy Yalçın
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli DSO’nun ‘E-ihracat ve İhracat İstihbarat Akademi’ projesinde imzalar atıldı ihracat ve İhracat İstihbarat Akademi” projesinin işbirliği protokolü imzalandı. İŞ Kurumu Denizli İl Müdürü Fatih Işık, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu’nu ziyaret etti. DSO Genel Sekreteri Dr. Sezgi Akbaş’ın da katılım sağladığı görüşmede, kentteki istihdam rakamları, İşgücü Piyasası Araştırma Anketlerinin sonuçları, sektörlerdeki son durum ve iş dünyasını yakından ilgilendiren güncel konular ele alındı. Ziyaretin sonund, Denizli Sanayi Odası ile Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında, “DSO E-ihracat ve İhracat İstihbarat Akademi Projesi İş Birliği Protokolü” imzalandı. Müdür Işık ve Başkan Kasapoğlu tarafından imzalanan protokolle; Avrupa Birliği’nin desteğiyle finanse edilen “DSO E-ihracat ve İhracat İstihbarat Akademi” adlı proje ile DSO Akademi’de devam eden ücretsiz E-İhracat eğitimlerinin kapsamı genişletilecek. “DSO Akademi’de ücretsiz e-ihracat ve ihracat istihbarat eğitimleri” Projenin uygulanması çerçevesinde, e-İhracat Eğitim ve Danışmanlık Hizmeti için kursiyer bulmak üzere Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunanlarla irtibata geçilecek, bu kişiler proje hakkında bilgilendirilecek ve projenin duyurulması üzerine çalışmalar yürütülecek. Mayıs sonu itibariyle eğitimleri tamamlanacak olan proje kapsamında toplamda 140 katılımcıya, 12 günlük E-ihracat eğitimleri Denizli Sanayi Odası tarafından verilecek. Ayrıca, İhracat İstihbarat Hizmeti için seçilen Temmuz-Ağustos aylarında 3 tam gün halinde verilmesi planlanan eğitimlere toplamda 60 kişinin katılması hedefleniyor. Bu eğitimler aracılığıyla katılımcı firmaların dış ticaret elemanlarının ve yöneticilerinin dünyadaki hiper rekabet dönemine uyum sağlamaları için mesleki uzmanlıklarının ve niteliklerinin geliştirilmesi, böylece firmaların hedef pazarların tespiti yöntemlerini öğrenmeleri, ihracat pazarlaması için bilgi sistemleri ile tanışmalarının sağlanması, ihracat kapasitesinin artırılması amaçlanıyor.
Kocaeli Derince Meclisi’nde 10 gündem maddesi görüşüldü Derince Belediye Meclisi’nin Mayıs olağan toplantısı 1. birleşiminde görüşülen 10 gündem maddesi karara bağlandı. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin başkanlığında gerçekleşen Mayıs ayı olağan meclis toplantısı 1. birleşiminin gündeminde 10 madde yer aldı. Bir önceki meclis karar özetlerinin görüşülmesiyle başlayan toplantıda gündemin birinci maddesinde yer alan imar komisyonunun revizyon uygulama imar planı ile ilgili komisyon raporu oy birliği ile plan ve bütçe komisyonunun Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeliği ile ilgili komisyon raporu ise oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan mali hizmetler müdürlüğünün 2023 mali yılı kesin hesap ile ilgili yazısı oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, yazı işleri müdürlüğünün yetkilendirme ile ilgili yazısı ve mali hizmetler müdürlüğünün borçlanma onayı ile ilgili yazısı oy çokluğu ile kabul edildi. Derince Belediye Meclisi’nin gündeminde yer alan yedinci maddesi ise yazı işleri müdürlüğünün komisyon üye seçimi ile ilgili yazısı oldu. Görüşülen bu madde sonucu Samet Çetin’in imar komisyonu üyeliğine, Mehmet Akbulak’ın çeşitli işler komisyonu üyeliğine ve Zafer Bilgintürk’ün çevre ve sağlık komisyonu üyeliğine seçilmesine oy birliği ile karar verildi. Meclis gündeminde yer alan kültür ve sosyal işler müdürlüğünün amfi tiyatro gelir tarifesinin belirlenmesi ile ilgili yazısı ise yine meclis üyelerinin oy birliği ile verdiği kararla plan ve bütçe komisyonu’na havale edildi. Mecliste ayrıca gündem dışı değerlendirilen maddeler kapsamında Derince Belediyesi’nin yağlı güreş düzenleyen kentler birliğine üye olması onaylandı. 10 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Derince Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantı tarihinin 14 Mayıs Salı günü yapılması kararlaştırıldı.
İstanbul Ahmet Kaplan: “Hiç olmadığımız kadar güçlü bir senedeyiz” Paralimpik milli tenisçi Ahmet Kaplan, takım olarak çok güçlü durumda olduklarını ve Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Şampiyonası’ndan madalyayla döneceklerine inandığını söyleyerek, “Açıkçası hiç olmadığı kadar güçlü bir senedeyiz. Takım arkadaşlarım ve ben dünya sıralamasında güzel bir sıralamaya sahibiz. Elimizden geldiğince her şeyi yapıp turnuvayı madalyayla tamamlamak istiyoruz” dedi. Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) düzenlediği tekerlekli sandalye kategorisindeki tenis organizasyonu olan BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Şampiyonası, 7-12 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da yapılıyor. Megasaray Tenis Akademisi’nde gerçekleştirilen turnuvada Türkiye de Quad ve Erkekler kategorisinde yarışıyor. Quad kategorisinde takımın önemli oyuncularından ve dünya 11 numarası olan paralimpik milli tenisçi Ahmet Kaplan, basın mensuplarına turnuvaya ve hedeflerine dair açıklamalarda bulundu. Öncelikle ev sahibi olmanın kendileri için avantaj olduğunun altını çizen Kaplan, “Kendi evimizde bu turnuvayı oynuyor olmak bizim için çok büyük bir avantaj. Bu kadar güzel bir şehirde, bu kadar güzel bir havada ve kortlarda oynuyor olmak bizim için büyük bir motivasyon. Federasyonumuza ve Megasaray ailesine çok teşekkür ediyoruz. Bizim için adeta bir tenis şenliği” şeklinde konuştu. “Madalyayla dönüp bayrağımızı dalgalandıracağımıza inanıyorum” Takım olarak güçlü olduklarını belirten ve 2 buçuk ay sonra paralimpik oyunlarındaki hedeflerinden bahseden milli sporcu, “Açıkçası hiç olmadığı kadar güçlü bir senedeyiz. Takım arkadaşlarım ve ben dünya sıralamasında güzel bir sıralamaya sahibiz. Elimizden geldiğince her şeyi yapıp turnuvayı madalyayla tamamlamak istiyoruz. Kendi adıma konuşmak gerekirse ben şu an güncel olarak dünya 11 numarasıyım. İlk 12’de bitirdiğim takdirde yaklaşık 2 buçuk ay sonra paralimpik oyunlarına katılmaya hak kazanacağım. Bizim için tenis tarihinde bir ilk olacak. Quad klasmanı açısından ilk sporcu olarak gideceğim. Orada da güzel bir başarı elde edip, madalyayla dönüp bayrağımızı güzel bir şekilde dalgalandıracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı. “Son 3-4 aylık süreçte inanılmaz turnuvalar geçirdim” Son olarak kendi performansından mutlu olduğunu ve bunu sürdürmek istediğini sözlerine ekleyen Kaplan, “Son 2 yılda yükselen bir kariyerim vardı. Geçen sene dünya 12 numaraya kadar yükselmiştim. Açıkçası son 3-4 aylık süreçte inanılmaz turnuvalar geçirdim. Son 2 turnuvayı şampiyonlukla tamamladım. Şu anki performansımdan mutluyum. İnanıyorum ki Dünya Şampiyonası’nda da bu performansı sürdürüp güzel bir şekilde turnuvayı tamamlarız” cümlelerine yer verdi.