ASAYİŞ - 04 Kasım 2009 Çarşamba 17:20

Sevgili katili 3 yıl sonra yakalandı

A
A
A
Sevgili katili 3 yıl sonra yakalandı

Adana'da 3 yıl önce boğularak öldürüldükten sonra rögar kuyusunda cesedi bulunan Hülya Davarcı'nın katili erkek arkadaşı çıktı. Zanlıyı, canlı yayındaki çelişkili ifadeleri ele verdi.

YUSUF KOYUN-FATİH KEÇE-ADANA

Merkez Seyhan ilçesi Pınar Mahallesindeki rögar kuyusunda 9 Mart 2009'da cesedi bulunan Hülya Davarcı (19) cinayetini soruşturan polis, Davarcı'nın erkek arkadaşı Erhan D.'nin (24) önceki günlerde katıldığı bir canlı yayın programındaki çelişkili ifadelerinden yola çıkarak soruşturmayı derinleştirdi. 

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Davarcı'nın kaybolduğu 2 Şubat 2006 tarihinde "Kız arkadaşımın nerede olduğunu bilmiyorum" diyen Erhan D.'nin askerlik görevini yaptıktan sonra Tekirdağ'a yerleşerek burada çalışmaya başladığı bilgisine ulaştı. Ekipler, bunun üzerine Adana'dan yola çıkarak Erhan D.'yi Tekirdağ'da gözaltına aldı. Erhan D., Adana'ya getirildiği sırada polise cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. Hülya Davarcı ile 1 yıllık bir ilişkisinin olduğunu söyleyen Erhan D., "İlişkimiz, bir süre sonra bozuldu ve ayrıldık. Daha sonra tekrar çıkmaya başladık. Yeniden görüşmeye başladığımız günlerde benden hamile kaldığını söyledi. Ben de çocuğun benden olamayacağını ve kimden hamile kaldığını söylemesini istedim. Aramızda bu nedenle tartışma çıktı" dedi. 

Pınar Mahallesi'ndeki boş bir alanda tartıştığı kız arkadaşı Hülya Davarcı'yı elleriyle boğmaya çalıştığını belirten Erhan D.'nin, "Öldüğünü anlayınca yakınımızdaki rögar kuyusuna cesedini attım. Çantasını ise yine yakınlardaki bir su kuyusuna attım" dediği öğrenildi. Polis, şüphelinin ifadesinden yola çıkarak, bugün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte öldürülen kızın çantasını su kuyusunda aramaya başladı. Can-Kur ekiplerinin yardımıyla su kuyusundaki çantaya ulaşıldı. Genç kıza ait çanta incelemeye alındı. 

Genç kızın cesedi rögar kuyusunda çürümüş halde bulunmuştu. 4 çocuklu Nebi ve Gülnar Davarcı çiftinin kızı Hülya, liseyi bitirdikten sonra bir fotoğraf stüdyosunda çalışmaya başlamış, eve gitmek için işyerinden çıktıktan sonra esrarengiz bir şekilde kaybolmuştu. Genç kızın kimliği ise DNA testiyle belirlenmişti. Cinayetle ilgili soruşturmayı yürüten polis, zanlıyı sorgusunun ardından adliyeye çıkarttı. Zanlı, "Kız arkadaşını niçin öldürdün" diyen basın bir basın mensubuna "Seni de öldürürüm" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir