DÜNYA - 09 Şubat 2017 Perşembe 16:02

Sıcak Hava Balonu Festivali'ne 100 binden fazla katılım bekleniyor

A
A
A
Sıcak Hava Balonu Festivali'ne 100 binden fazla katılım bekleniyor

Filipinler’de Sıcak Hava Balonu Festivali bugün başladı. Filipinler’in Pampanga eyaletinin Angeles şehrinde bugün başlaya 21’inci Filipin Uluslararası Sıcak Hava Balonu Festivaline (PIHABF) 100 binden fazla yerli ve yabancı kişilerin katılacağı tahmin ediliyor. Festival 12 Şubat’a kadar devam edecek.

PIHABF Organizasyon Genel Sekreteri ve Başkanı Kaptan Joy Roa festivalde 31 sıcak hava balonundan 14’ünün Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki ülkelerden olacağını açıkladı.

Dünyanın dört bir yanından gelen pilotlar havada hünerlerini sergileyecek. Hava akrobasisi şovlarından birini pilot Sean Clarke gerçekleştirilecek. Filipinler’de uzun yıllardır yapılan festival, turizm ve havacılık sektörünü geliştirmeyi amaçlıyor.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikada çıkan yangınla ilgili olarak “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Kahramanmaraş’ta ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikadaki alanda incelemede bulunan Başkan Görgel, yetkililerden bilgi alıp fabrika sahiplerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını ifade eden Başkan Görgel, “Burası büyük bir mobilya fabrikası, bize gelen ihbarın ardından kısa sürede gelip yangını söndürmeye çalışıyoruz. Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Kimyasal maddelerin de olduğu için yangının söndürmek kolay değil. Gerçekten arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Biraz önce kum ocağı atölyemizde kaza meydana geldi, bir kardeşimiz canımız vefat etti. Ne yazık ki zor bir gece geçiriyoruz. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Başkan Görgel, yangın söndürme çalışmalarına itfaiye daire başkanlığının ekiplerinin yanı sıra orman bölge ve emniyet teşkilatının da destek verdiğini ifade etti.