SPOR - 26 Kasım 2009 Perşembe 17:18

"Şike iddialarını takip ediyoruz"

A
A
A
"Şike iddialarını takip ediyoruz"

Bakan Özak, Bochum Savcılığı'nın ortaya attığı iddialar ile ilgili olarak çalışma yürüttüklerini belirtti.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Almanya'daki Bochum Savcılığı'nın ortaya attığı iddialar ile ilgili olarak çalışma yürüttüklerini belirterek, "Şike iddialarını çok hassas bir şekilde takip ediyoruz" dedi.

Trabzon'da geçtiğimiz hafta sonu yaşanan sel ve heyelanlarda zarar gören Yomra-Özdil karayolunda incelemelerde bulunan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, bakanlığı ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Sporda sorun olan yerleri aşağı yukarı tespit ettiklerini kaydeden Özak, "Adalet Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızla birlikte çalıştık. Şikenin teşviğin TCK'da bir cezası yok, inşallah bunu da getiriyoruz, dopingle ilgili getiriyoruz. Bunlar ahlak dışı, hukuk dışı problemler. Bunları ortadan kaldırmak çok zorsa en azından cezasını vermemiz gerekiyor. Geçen hafta Almanya'da Bochum Savcılığı'nın ortaya attığı iddialar vardı. Bu iddialarla ilgili dün Futbol Federasyonu'ndan bir arkadaşımız İsviçre'de savcı beyle görüştü. Onlar da tam olarak somut bir şey vermediler. Biz zaten daha önce iddiadan 3 tane maçla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Çok hassas takip ediyoruz. Bir takım manipülasyonlar olursa hemen federasyona bildiriyoruz, onları iddiadan çıkartıyoruz. Somut delillere
ulaşmak için Dışişleri ve Adalet Bakanlığımızla birlikte müşterek çalışarak Bochum Savcılığı'ndan Türkiye'deki tespitleri varsa telefon dinlemeleri, menajerler veya ne varsa onları istedik, istiyoruz. Tabi bunun kökünü kazımak bizim görevimiz. Bunu ortadan kaldırmamız gerekiyor. Onu da hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

Bakan Özak, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın açıklamaları ile ilgili olarak ise "İlhan beyin demecini gazetelerden okudum. Federasyon Başkanlığı bu konuda soruşturma başlattı. Onu da hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu.

Trabzonspor'un Hugo Broos'tan boşalan teknik direktörüğe Şenol Güneş'i getirecek olması ile ilgili soruya ise Özak, şu cevabı verdi:

"Şenol Güneş, dünya çapında bir teknik adam. Trabzonspor olarak Türk sporsever olarak onun kıymetini bilmek lazım. Trabzonspor'un bugün bulunduğu noktaya gelmesini de iyi düşünmek lazım. Bu konuda çok hatalar yapıldı eksikler yapıldı. Şenol, gelip de bunu sihirli değnekle düzeltecek değil. Şenol'a sahip çıkmak, takıma, doğrulara sahip çıkmak lazım. Yönetim oturup bir değerlendirme yapması lazım. 'Nerede yanlış yaptım niye böyle oldu' diye. Geçen sene iyi oynayan iyi sonuçlar alan bir takım bu yıl niye bu duruma geldi. Bir kere takım ruhu yok, 25 oyuncu var ancak takım yok ortada. Bunun suçlusu ya da sorumlusu yönetim kurulu olarak kendisi bir aynaya bakarsa değerlendirirse ki tecrübeli arkadaşlar var. Trabzonspor daha iyi olmalı diye düşünüyorum. Trabzonspor milli takıma katkıda bulunması lazım, Türk futboluna katkıda bulunması lazım. Sıradan bir takım ya da kulüp olmaması lazım. Türkiye'nin beklentisi bu, Trabzonlular'ın beklentisi bu. Ben her zaman Şenol Güneş'le gurur duydum. Gelse de gurur duyarım, gelmese de. Ama o Trabzonspor'un antrenörü olmak ne kadar onur vesilesi bir hadise ise şu durumda Trabzonspor'a gelmesi de bir fedakarlık olarak bunun herkesin değerlendirmesi lazım."

BEKİR KOCA - ERSEN KÜÇÜK - TRABZON

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yeni doğan bebeğini 3. kattan atarak ölümüne neden olan şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi Şişli’de yeni doğurduğu bebeğini 3. kattaki banyonun penceresinden apartman boşluğuna atan ve bebeğin cesedini çürümeye bırakan şüphelinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şişli’de 18 Aralık 2023’de yaşadığı evin banyosunda kendi başına doğum yaptığı ve ardından 3. kattaki banyonun penceresinden bebeğini aşağıya atarak ölümüne neden olduğu iddia edilen şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Kader K. (23) ‘şüpheli’ sıfatıyla, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ‘müşteki’ sıfatıyla, şüphelinin yeni doğan kızı ise hüviyeti meçhul bebek olarak ‘maktul’ sıfatıyla yer aldı. Yeni doğan bebeğini çürümeye bırakmış Hazırlanan iddianamede, polis ekiplerine yapılan ihbar üzerine olay yerine gidildiği ve 2 bina arasındaki boşlukta, yerde tamamen çıplak bebek cesedi bulunduğu belirtilerek soruşturma işlemlerine başlandığı aktarıldı. Bebeğin bulunduğu zeminin beton olduğunun aktarıldığı iddianamede, bebeğin baş bölgesinde parçalı kırık olduğu değerlendirilen derin yaralanmanın olduğu, kordon bağının bulunduğu ve bebeğin cesedinin çürümeye başladığı kaydedildi. Aile ve yakınlarının hoş karşılamayacaklarından korktuğu belirtildi İddianamede, şüpheli Kader K.’nın uzaktan akrabası ile evlilik dışı gönül ilişkisi olduğu, şüphelinin bu birliktelik nedeniyle gebe kaldığı, gebe olduğunu ailesine ve yakınlarına hoş karşılamayacaklarından korkması nedeniyle söyleyemediği, banyoda kendi başına doğum gerçekleştirdikten sonra ise durumu kimseye açıklamayacağını düşünerek içinde bulunduğu 3 kattaki evin banyo penceresinden yeni doğan bebeğini aşağıya, beton zemin üzerine attığı kaydedildi. ‘’Attıktan sonra baktığımda kanlı vaziyette yerde yatıyordu, sonrasında daha çocuğa hiç bakmadım’’ Şüpheli Kader K.’nın ifadesine de yer verilen iddianamede, doğumdan sonra bebeğin hiç yaşam belirtisi göstermediğini söyleyerek, ‘’Çocuğu olduğu haliyle banyonun camından aşağıya attım ve tekrar odama gittim. Attıktan sonra camdan baktığımda çocuk kanlı vaziyette yerde yatıyordu. Sonrasında daha çocuğa hiç bakmadım. Bu durumdan dolayı pişmanım’’ dediği anlatıldı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi Hazırlanan iddianamede şüpheli Kader K.’nın ‘beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan altsoya karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.