ASAYİŞ - 03 Kasım 2017 Cuma 12:33

Silivri’de 10 kilo altın çalan zanlılar yakalandı

A
A
A
Silivri’de 10 kilo altın çalan zanlılar yakalandı

Silivri'de, geçtiğimiz ay kuyumcu aracını silahla ateş açarak durdurduktan sonra 10 kilo altın çalınmasına ilişkin 9 kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz ay Silivri Altınorak mevkiinde silahla ateş ederek durdurdukları kuyumcu aracından yaklaşık 10 kilo altın çalan şüpheliler Silivri Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı. Gözaltına alınan 9 şüpheliden 8’i mahkemece tutuklanırken konuya ilişkin Silivri Cumhuriyet Başsavcılığından yazılı bir açıklama yapıldı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında iletişim tespitleri, istihbarı ve kamera görüntüleri üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde 11 şüphelinin isim ve kimlik bilgilerinin tespit edildiği kaydedilen açıklamada, "Suça iştirak eden şüphelilerden O.Ç. yapılan teknik istihbarat sonucu yakalanmış ve 13 Ekim 2017 tarihinde tutuklama istemiyle sevk edildiği Silivri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmış, bilahare M.K. ve C.S. isimli şüphelilerde yakalanmış, Cumhuriyet Başsavcılığımızca tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, Adli Kontrol Şartıyla serbest kalmaları üzerine itirazen 17 Ekim 2017 tarihinde tutuklanmışlardır. Diğer şüpheli Barış D. ise Cumhuriyet Başsavcılığımızca 27 Ekim 2017 tarihinde alınan ifadesinin ardından delil durumu göz önüne alınarak serbest bırakılmıştır. Yapılan iletişim tespitleri ve tahkikat sonucunda olayın planlama aşamasından itibaren içinde bulunan İ.G. isimli şüpheli 26 Ekim 2017 tarihinde gizlendiği evde yakalanarak gözaltına alınmış, aynı gün diğer şüpheliler E.K. ve Burak K. yapılan operasyon ile yakalanarak gözaltına alınmış, şüpheli Burak D. ise Silivri İlçe Jandarma Komutanlığına gelerek teslim olmuştur. Alınan ifadelerden suçun azmettireni olduğu anlaşılan B.K. isimli şüpheli şahıs da 31 Ekim 2017 tarihinde yapılan operasyon ile yakalanarak gözaltına alınmış, toplam 5 şüpheli 01 Kasım 2017 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızın tutukluma talebiyle çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmışlardır. Şüphelilerin yağma suçunda kullandıkları 3 otomobilin çalıntı olduğu tespit edilmiş ayrıca 9 farklı adreste ve 3 araçta yapılan aramalar neticesinde 2 adet tabanca, 1 adet altın eritme makinesi ve 90 bin 440 TL para muhafaza altına alınmıştır” denildi.

Açıklamada suça iştirak ettiği tespit edilen şüphelilerden M.A.A.'nın başka bir suçtan halen cezaevinde tutuklu olduğu aktarılırken firari şüpheli H.L. hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığı kaydedildi. 

Yusuf Eker
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.