ASAYİŞ - 20 Mart 2019 Çarşamba 12:20

Şırnak şehidinin duygulandıran 'Kudüs' paylaşımı

A
A
A
Şırnak şehidinin duygulandıran 'Kudüs' paylaşımı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yürütülen operasyonda EYP patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Burçin Damcı’nın, sosyal medya hesabından yaptığı "Kudüs" paylaşımı duygulandırdı.

Silopi ilçesi Cudi Dağı bölgesinde yürütülen terör operasyonunda, Cizre İlçe Jandarma Komutanlığında emrinde görevli Jandarma Astsubay Çavuş Burçin Damcı, sabah saat 05.30 sıralarında terör örgütü tarafından araziye döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonrası şehit oldu.
Aslen Giresunlu olan ancak ailesi Ordu’da yaşayan, Bahittin ve Emine çiftinin 29 yaşındaki oğlu şehit Burçin

Şırnak şehidinin duygulandıran 'Kudüs' paylaşımı

Damcı’nın, sosyal medya üzerinden yaptığı Kudüs paylaşımı duygulandırdı. Yaklaşık 2 yıl önce, İsrail’in, Kudüs’ü başkent olarak göstermesine tepki çekmek adına yaptığı ve “Devletler topla tüfekle yıkılmaz. Aralarındaki rabıta bağı çözülünce, herkes kendi başının derdine düşünce yıkılır. (Sultan Abdulhamit Han)" notunu düştüğü paylaşım duygulandırdı.

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Burçin Damcı’nın ayrıca, görev yeri olan Şırnak için yaptığı heyecanlı paylaşım, vatan sevgisini gözler önüne sererken, onlarca da beğeni aldı.  

Şırnak şehidinin duygulandıran 'Kudüs' paylaşımı

Selim Kuşcu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Artvin Artvin’de kurbanlık koçun güvenli yolculuğu Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde küçükbaş hayvan besiciliği yapan Hakan Üçüncü, hastalanarak sürüden ayrılan kurbanlık koçlarını yaylaya götürmek için ilginç bir yöntem tercih etti. Üç koçu lüks cipinin bagajına yerleştiren Üçüncü, son koçu ise ön koltuğa oturtup emniyet kemerini takarak yaylaya götürdü. Her yıl yaz aylarında sürüsünü ilçeye bağlı Küçükova Yaylasına çıkartan Hakan Üçüncü, bu yıl 4 kurbanlık koçunun ayaklarında oluşan yaralar nedeniyle onları ilçede bırakmak zorunda kaldı. Bir süre sonra iyileşen koçları yeniden yaylaya götürmek isteyen Üçüncü, kurbanlık koçlarını lüks cipi ile yaylaya götürdü. Üçüncü, koçlardan üçünü bagaja yerleştirdikten sonra 4. koçu ön koltuğa koyarak emniyet kemerini taktı. Yol boyunca koçun emniyet kemeri takılı halde seyahat ettiği anlar, sosyal medyada paylaşıldıktan kısa süre sonra viral oldu. Koçun sakin bir şekilde cipin koltuğunda oturduğu ve emniyet kemerinin bağlı olduğu görüntüler, izleyenlerin gülümsemesine neden oldu. Üçüncü’nün çektiği videoda, "Koç, sakın sakın emniyet kemersiz gezmeyesin. Sanki Batum’a gidecek, yat aşağı, cipe de bindin son son" dediği duyuluyor. Video viral olduktan sonra Üçüncü, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Doğduk doğalı hayvancılıkla uğraşıyoruz. Her yıl hayvanları otlata otlata Küçükova Yaylasına götürüyorum. Bu yıl da yaylaya çıkmadan önce dört hayvanım hastalandı, ayaklarında yara çıktı ve onları ilçede bırakmak zorunda kaldım. İyileştikten sonra arabama bindirip, emniyet kemerini takarak Kemalpaşa’dan Küçükova Yaylasına getirdim. Kurban Bayramı yaklaşıyor, bu koçları kurbana vereceğim. Son bir kez cipe binip gezmelerini istedim. Yolda giderken onlarla muhabbet ettim. Güvenli yolculuk etmeleri için emniyet kemeri taktım." Hakan Üçüncü’nün bu duyarlı ve ilginç yöntemi, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve hayvan güvenliğine verdiği önem nedeniyle takdir topladı.
Denizli Başkan Pütün ve meclis üyeleri, Beyağaç Belediyesinin 52. yaş kutlamalarının tüm giderlerini üstlendi DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, Beyağaç Belediyesinin 52. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenleyecekleri tüm etkinlik giderlerinin belediye bütçesine dokunmadan kendisi ve meclis üyeleri tarafından karşılanacağını belirtti. Beyağaç Belediyesi, belediyenin 52. kuruluş yıldönümü nedeniyle, 8 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’de 15 Temmuz Meydanı’nda saat yerel sanatçılar Efe Güngör ve Hurşit Türkay’ın sahne alacağı konser düzenleyecek. Devir aldıkları ekonomik durum nedeniyle etkinliklerde belediye bütçesinden harcama yapmayacaklarını açıklayan Belediye Başkanı Sezayi Pütün, kuruluş yıldönümü etkinlik giderlerinin tamamını meclis üyeleri ile birlikte kendisinin karşılayacağını ifade etti. Başkan Pütün maliyetlerin büyük bölümünü kendisi üstlendi Mali tablonun ortada olduğunu ancak Beyağaç Belediyesinin 52’inci kuruluş yıldönümünde hemşehrileriyle birlikte olmak istediklerini belirten Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, “Personelin maaşlarını ödemekte zorlanıyoruz. Belediyenin 52. kuruluş yıldönümünde sosyal etkinlik anlamında ne yapabiliriz diye düşündük. Konser düzenlemeye karar verdik. Meclis üyesi arkadaşlarla yaptığımız görüşmelerde, bunu kesinlikle belediye bütçesinden karşılama yerine kendiniz karşılayalım dedik. Maliyetin büyük bir bölümünü ben kendi cebimden karşılayacağım, diğer bölümü de meclis üyesi arkadaşlarımız muhalefet iktidar fark etmeden karşılayacak” dedi.
Balıkesir 20 ülkeden 1000’in üzerinde sporcu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ayvalık’ta buluşacak Balıkesir’in dünyaca ünlü turizm merkezi Ayvalık, ikinci kez düzenlenecek olan Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu’ na ev sahipliği yapacak. Balıkesir Valiliği, Türkiye Atletizm Federasyonu izinleriyle, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak olan Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu 14 Eylül 2024’te yerli ve yabancı 1000’in üzerinde koşucunun katılımıyla düzenlenecek. Gerçekleşecek olan Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu, 14 Eylül 2024 tarihinde yerli ve yabancı bin sporcunun katılımıyla koşulacak. Ayvalık’ta düzenlenen ilk yarı maraton olma özelliği taşıyan organizasyonda 21km, 10km ve 5km parkurları bulunacağını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Yahya Akduman, “Ege’nin incisi olan Ayvalık dünyaca bilinen bir turizm destinasyonu. Bu yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. Yılı vesilesiyle Ayvalık’ın kurtuluşu haftasında bu uluslararası koşuyu gerçekleştireceğiz. Bu ve buna benzer organizasyonlar hem bölgenin turizm sezonunu uzatarak gelirlerini arttırmaya yardımcı oluyor, hem de “İki deniz bir şehir, gençlik ve spor kenti Balıkesir” vizyonumuzla da uyum gösteriyor’’ şeklinde konuştu. Paşaliman’ ından başlayacak olan yarışlar; yarı maraton parkuru sahil yolunu takip ederek önce Setur Ayvalık Marina’ ya kadar gidecek ardından dönüp Şeytan Sofrası’na tırmanıp son olarak yine Paşalimanı’ nda sona erecek. Bu süre zarfında bazı yollar trafiğe kapalı olacak.