GENEL - 08 Ocak 2010 Cuma 11:29

Sobalı otobüs!

A
A
A
Sobalı otobüs!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir seyyar kokoreççi, sıra bekleyen müşterilerinin üşümemesi için kullandığı otobüse soba kurdu.

ALİ RIZA ÖNSES -KONYA 

İlçe merkezinde seyyar kokoreççilik yapan Gürol Çengel, soğuk günlerin gelmesi ile dışarıda sıra bekleyen müşterilerine üşümemeleri için otobüste sıcak bir mekan sundu. Çengel, otobüse kurduğu sobanın borularını da tavandan dışarıya uzattı. Kokoreççi Çengel, ilçe merkezinde pazarcılık yaptığını ancak işlerin durgun gitmesi üzerine ek iş olarak bu mesleği de icra etmeye başladığını belirterek, "Akşamları bu işi yaparken kokoreç için sıra bekleyen müşterilerimizi üşütmemek adına böyle bir proje gerçekleştirdik. Böylece soğuk kış günlerinde kendimizi de üşütmemiş olduk" dedi. 

İki yıl önce köy hatlarında yolcu taşıyan otobüsünün artık park halinde beklediğini ve iç mekanında misafir ağırlamaya başladığını dile getiren Çengel, yolculuk işinden emekliye ayrılan aracın farklı bir hizmeti yerine getirdiğini söyledi. Otobüsün içerisinde daha önce de soba kurulu olduğunu, tarım arazilerinde yatacak ve oturulacak mekan olarak kullanıldığını anlatan Çengel, kış mevsimi nedeniyle arazide iş kalmadığı için böyle bir hizmette kullandıklarını anlattı. 

Genelde evlerde kullanılan soba ile otobüsün ısıtıldığını belirten Çengel, aracını ileride izin verilmesi halinde kokoreç evine dönüştürmeyi düşündüğünü söyledi. Çengel, "Bacası tüten bir otobüsü dışarıda görenlerin bu durum dikkatini çekiyor, önce şaşırıyor. Sonra da böyle bir fikri iyi düşündüğümüzü söylüyorlar. Kokoreç işini gece yaptığımız için dışarısı bugünlerde soğuk oluyor. Ve 10-15 dakika beklemek gerektiğinde müşteriler üşümek durumunda kalıyordu. Şimdi ise siparişlerini verdikten sonra otobüsün içerisinde bekleyip isterlerse burada yanan sobanın etrafında karınlarını doyurabiliyorlar. Hem ben de otobüsün içerisine servis yaparken aynı zamanda ısınmış ve soğuktan kendimi korumuş oluyorum. Şu an aynı ev ortamı gibi. 5-10 dakikalığına oturanlar, arkadaşlarıyla sohbet ederken daha uzun süreli de içeride oturabiliyorlar" diye konuştu. 

Müşteriler ise hazırlanan ortamı hoş ve güzel olarak değerlendirirken, ilginç bulduklarını belirtiyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Anadolu’nun en büyük firmaları listesinde 34. olan Lezita’ya ödül Lezita, Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırması listesinde Türkiye genelinde 34’üncü oldu. Denizli’de 2’nci sırada yer alan Lezita, Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) tarafından “Anadolu 500 Yereldeki Yüzümüz” organizasyonu kapsamında ödüllendirildi. Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD), Ekonomist Dergisi tarafından belirlenen Anadolu’nun en büyük 500 şirketi arasına giren firmaları Anadolu 500 Yereldeki Yüzümüz organizasyonu ile onurlandırdı. Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Lezita da törende ödül alan şirketlerden biri oldu. Denizli Merkezefendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Lezita’nın ödülü Denizli Şube Müdürü Kadir Özçelik’e takdim edildi. Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi araştırmasında Denizli’den 23 şirket yer aldı. Lezita araştırmada tüm sektörlerde Türkiye’de 34’üncü, Denizli’de ise 2’nci sırada yer aldı. En ekonomik protein kaynaklarından biri olan piliç etini tüketicilere ulaştırmayı kurumsal sosyal sorumluluğu olarak kabul eden Lezita, global bir gıda markası olma vizyonu doğrultusunda müşterilerine yenilikçi ürünler sunuyor. Lezita, çalışanlarından aldığı güç ve “Hayatın Lezzeti” mottosuyla insanların dengeli beslenmesine katkıda bulunmaya, ülke ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunmaya devam ediyor.
İzmir Yaşar Üniversitesine YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon Yaşar Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecini başarıyla tamamlayarak 2 yıl süreyle kurumsal akreditasyon almaya hak kazandı. Yaşar Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan (YÖKAK) 2 yıl süreyle Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazandı. Akreditasyon belgesi Ankara’da düzenlenen törenle Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından Rektör Prof.Dr. Levent Kandiller’e takdim edildi. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, akademik başarıların yanı sıra, akreditasyonlarla ile ulusal ve uluslararası projelerdeki performansıyla üniversiteler arasında güçlü bir konum elde ettiklerini söyledi. Yiğitbaşı, “Geleceği daha yaşanılabilir bir hale getirmek için güçlü akademik ve idari kadromuzun yanı sıra gerekli deneyim ve altyapıya da sahibiz. Bilimsel araştırmaların artırılması, nitelikli yayınların desteklenmesi ve girişimcilik uygulamalarının teşvik edilmesi konusundaki çabalarımızın üniversitemizi daha yüksek seviyelere çıkaracağından eminim. Üniversitemiz bu yıl 23. yaşını kutluyor. Büyük emekler verdiğimiz, üretkenlikle büyüdüğümüz, omuz omuza vererek köklerimizin daha da sağlamlaştığı bu yılda ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi”’ almanın haklı gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu. Kalite yön veriyor Üniversite olarak akredite çalışmaları ve kalite yönetim sistemine büyük önem verdiklerini belirten Rektör Prof.Dr. Levent Kandiller de kurumsal akreditasyon belgesinin 31 Temmuz 2026 tarihine kadar geçerli olacağını belirtti. Hedeflerinin kalitede ve akreditasyonda sürekliliği sağlamak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kandiller sözlerini şöyle sürdürdü: “Akredite üniversiteler arasına girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte de kalite ve iyileştirme çalışmalarına devam edeceğiz. Üniversitemizin misyonu, nitelikli eğitim ve araştırma ile sürdürülebilir değer oluşturmak ve geleceğe yön veren yenilikçi bireyler yetiştirerek topluma katkıda bulunmaktır. Ayrıca, eğitim ve araştırma alanında yaptığımız çalışmalarla yüksek standartları sürdürmenin yanı sıra, başta öğrenciler olmak üzere tüm paydaşlarının doğru bilgiye hızlı erişerek entelektüel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz”.