GÜNDEM - 02 Şubat 2017 Perşembe 10:35

Soğuk hava ezeli düşmanları bir araya getirdi

A
A
A
Soğuk hava ezeli düşmanları bir araya getirdi

Son dönemlerde etkisini iyice gösteren soğuk hava ezeli düşman olarak bilinen kedi ve köpekleri bir araya getirdi. Kedi ve köpekler soğuktan etkilenmemek için bir arada uyuyor.

Anlaşamaz denilen kedi ve köpekler, soğuk havada bir araya gelerek insanlığa örnek olacak bir davranış sergiledi. Eskişehir'in merkez Tepebaşı ilçesi Karagöz köyünde bir evin bahçesinde yaşayan kedi ve köpekler, soğuk hava nedeniyle birlikte yatmaya başladı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, normalde çok iyi anlaşamadığı bilinen iki cins, soğuk havada üşüyerek birbirlerine sığınıyor. Evin bahçesinde kedi, köpeği ısıtmak için adeta masaj yapıyor.

"Normal şartlar altında can ciğer değiller"
Yaşananları kayıt altına alan Serkan Berber, kedi ve köpeklerin normal şartlarda çok iyi anlaşamadığını ama soğuk havanın onları bir araya getirdiğini belirtti. Kedilerin yer çok soğuk geldiği için köpeklerin üzerine çıkma ihtiyacı hissettiğini ifade eden Berber, "Bunlar bizim evin kedileri ve köpekleri. Köpeklere, benim dayımın oğlu Arif Eker ile birlikte bakıyoruz. Bize destek olan birkaç insan daha var köyde. Köpekler ve kediler aynı evin. Hepsinin aynı alanı paylaşması söz konusu. Normal şartlarda çok can ciğer değiller. Ama havalar soğuk olduğundan dolayı evin kuytusuna koyduğumuz yataklar var. O yatakların üst kısmını koyduk oraya. Köpekler orada yatıyor. Kediler de eve giremedikleri zaman eve girme sırası bekliyorlar. Eve girme sırası beklerken köpeklerin yanında vakit geçiriyorlar. Havanın çok soğuk olmasından dolayı köpeklerin üzerine çıkma ihtiyacı duyuyorlar. Çünkü yerden çok ciddi soğuk geliyor. Bir yandan çok iyi anlaşamadıkları için normal şartlarda çok temkinli davranıyorlar birbirlerine. Kedi dikkatli bir biçimde köpeğin üzerine çıkıyor. Çok kibar ve nazik biçimde köpeğin üzerine çıkıyor. Köpek de aslında çok gergin. Bir yandan çok hoşlanmıyor bu durumdan ama çok nazik olmasından ve masaj yapar gibi hareketler yapmasından dolayı onu tolere ediyor. Sonunda ikisi de kazanıyor. İkisi de sıcaklık kazanmış oluyor. Böyle bir ilişki var aralarında" dedi.

"Bu olağanüstü bir birbirlerinde yaklaşma durumu"
Bunun olağanüstü bir durum olduğunu ve köpeğin bu durumdan hoşnut olmamasına rağmen kediyi kabul ettiğini aktaran Berber, "Nispeten görmeye alışkın olduğumuz durumlar hani iyi anlaşmaları, bazen beraber yemek yemeleri ama tamamen bebeklikten beri birlikte büyümüş kedi köpek değil bunlar. Birbirlerini mesafeleri vardır her zaman. Bu durum olağanüstü bir birbirlerine yakınlaşma durumu. Köpek hoşlanmıyor bu durumdan aslında kedi hayati tehlikede. Kedinin daha uzak durması lazım ama kedi üzerine gidiyor. Köpek de bu durumdan hoşlanmamasına rağmen durumu kabul ediyor. Böyle masaj gibi oluyor, sıcaklık oluyor. Dolayısıyla kedi, kendini bir çeşit tatlı dille, nazik yaklaşımla kabul ettirmiş oluyor" şeklinde konuştu. 

Burak Tekin - Kadir Arslan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da öğrencilerin bulunduğu servis aracına sopalı saldırı, o anlar kamerada Antalya’nın Alanya ilçesinde seyir halindeki öğrenci servisinin şoförü ile tartışan bir başka sürücü, trafik ışıklarında içerisinde öğrencilerin bulunduğu aracın camlarını demir sopayla parçaladı. Saldırı anı servis aracındaki bir öğrencinin cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alınırken, öğrencilerin yaşadıkları korku ve panik görüntülere yansıdı.Olay, akşam saatlerinde Alanya Mersin D-400 karayolu Dinek Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, trafikte seyir halindeyken 07 C 32301 plakalı servis şoförü H.Ş. ile 48 YN 617 plakalı aracın sürücüsü F.S. arasında tartışma çıktı. Araçların kırmızı ışıkta durduğu anda aracından inen sürücü, eline aldığı sopayla servis aracının ön camına defalarca vurdu. Çevredeki diğer vatandaşlar kavgayı ayırırken, eli sopalı saldırgan aracına binip bölgeden uzaklaştı. Araç plakası ve güvenlik kameralarından yola çıkan polis, aracıyla uzaklaşan sürücü F.S ile olay anında yanında olduğu belirlenen babası M.S.’yi kısa süre içinde yakaladı. Sopayla saldırı sonrasında servis aracının ön camında hasar olduğu görüldü.Öğrenciler büyük korku yaşadıÖğrenci servisindeki korku dolu anlar araçta bulunan bir öğrencinin cep telefonu kamerasıyla anbean kayıt altına alındı. Görüntülerde eli sopalı şahsın servis aracının ön camına arka arkaya vurduğu görüldü. O esnada serviste bulunan öğrencilerin yaşadığı korku nedeniyle çığlık attıkları anlar da görüntülere yansıdı.“Öğrencilerimize bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok”Saldırıya uğrayan servisteki bir öğrencinin velisi Dudu Akman, çocukların olaydan psikolojik olarak etkilendiğini belirterek, "Yolda saldırıya uğramışlar. Ben de iş yerindeyim, hemen izin alıp çıktım. Karakola geldik şikayetçi olduk. Öğrencilerimize bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Trafikte adam duruyor ve çocukların üzerine saldırıyor. Hastaneye gideceğiz. Allah’a şükür çocuklarımızın durumunda bir şey yok ama olabilirdi. 15-16 tane çocuk varmış serviste. Çocuklar psikolojik olarak etkilendiler, çok aşırı korkmuşlar" dedi.
Balıkesir Kredi Yurtlar Spor oyunları basketbol grup müsabakaları yapıldı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün düzenlediği organizasyonda Balıkesir, İstanbul, Bursa, Zonguldak, Kırklareli, Burdur ve Kocaeli illerinden 150 öğrenci bir araya geldi. Şehit Turgut Solak Spor Salonu’ndaki açılış seremonisiyle başlayan organizasyon, kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Ayrıca, organizasyon dahilinde tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan ilimizi tanıtıcı tematik bir gezi düzenlendi. Gençler, Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı buldu. Şehirde düzenlenen spor kampı, ateşin sıcaklığı ve müziğin ritmiyle renklendi. Hem spor yapmanın keyfini çıkaran gençler, hem de sohbetlerin ve güzel anların paylaşıldığı unutulmaz bir akşam yaşadı. Sporun gençler üzerindeki olumlu etkileri ve organizasyonların bu etkileri arttırmasındaki önemine değinen İl Müdürü Adem Özalp,” Sporun sadece bir oyun olmadığını, aynı zamanda dostlukları, rekabeti ve dayanışmayı da simgeliyor. Gençlerin fiziksel sağlıklarını desteklemek ve sosyal etkileşimlerini artırmak için spor organizasyonları bu büyük önem arz ediyor. KYGM Spor Oyunları, gençleri spor yapmaya teşvik ederken fair-play ruhunu da pekiştiriyor. Şehir dışından gelen sporcuların katıldığı etkinlikler de, Gençlik ve Spor Kenti Balıkesir’in güzelliklerini keşfetmelerine ve yeni dostluklar kurmalarına yardımcı oluyor. Gelecekte de bu tür etkinliklerin düzenlenmeye devam etmesiyle, gençler sporla daha fazla iç içe olacak ve şehirlerarası dostluklar güçlenecektir. Katılımcı öğrencilere ve organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sporun ve gençlerin geleceğe olan katkılarının devam etmesini temenni ediyor ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Müsabakalar sonucunda derece elde eden takımlar ödüllerin sahibi oldu. Sonuçlar ise şöyle: 1’nci İstanbul, 2’inci Düzce, 3’üncü Kocaeli, 4’üncü de Kırklareli takımı oldu.